Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Getekend, Iris, LBR, WK, Rotovelo, DTM, winterband, Mike Burrows, inzichtelijk gemaakt, zoekplaatje

De Analoge fiets

Jan Rothuizen plaatst eens in de maand een tekening vol met aantekeningen in de Volkskrant (achter de betaalmuur). Nu volgt er een van zijn fiets (twitter), gekocht bij Ger. Het is Jan zijn duurste aanschaf. Om teleurstelling op Ligfiets.net te voorkomen: het is géén ligfiets, trike of velomobiel .
Zie al zijn opmerkingen, zoals o.a. over carbon of fietsmode. En de analoge fiets t.o.v. de elektrisch aangedreven fiets. Die houden we er in: human powered is analoog!

Iris

Na wat inleidende gesprekken, en beelden, van de Sinclair C5 uit de jaren tachtig wordt de 'opvolger' getoond: de eTrike Iris gebouwd door Grant Sinclair (neef van Sir Clive Sinclair).  Wel vergeten ze, de Britten, dat er al jaren dit soort voertuigen wordt ontworpen (de Iris productie zou nu opgestart behoren te zijn). Maar we moeten zeggen, het uiterlijk is fraai.
Uit dit filmpje komt niet duidelijk naar voren of er wel pedalen inzitten, maar ze zitten er in. De prijs zou ongeveer € 5.600 bedragen. Vergelijk dat eens met de prijzen van velomobielen.
Zie ook Facebook.

Laidback Bike Report

De eerste uitzending van Gary's Laidback Bike Report met een nieuw intro.
De onderwerpen zijn deze keer: 
  • Recumbent News with Honza Galla
  • Zach Kaplan Cycles Profile-Interview with Zach
  • Doug Davis-E-Assist Battery Safety Primer
  • Steve Hansen (Lawyer) and Jay Townley (Bike Journalist) on Insurance and Regulation Issues

WK Oostenrijk

Sunny Werner is de (mogelijke) trajecten voor de diverse onderdelen aan het inspecteren, zo is te zien op Strava. Zo zien we ritten met namen als o.a. de 4000 m Sprint, 1000 m Sprint, Bergsprint deel 1 en waarschijnlijk deel 2 langskomen in het profiel van Werner.

Rotovelo 2

We hebben nog wat in te halen. Al anderhalf jaar is de Rotovelo 2 in productie. Bij Trisled hebben ze vooruitgang gemaakt bij het maken van de plug, en verbeteringen gedaan aan de constructie. Hierdoor is de Rotovelo 2 ongeveer 5 kilo lichter dan zijn voorganger, echter dit wordt voornamelijk weer teniet gedaan door vering, bovenbesturing met handgrepen.
Zie ook het gesprek dat Ben Goodall (Trisled) had met Gary.

Pas geleden heeft Drewe Zanki, bekend van Rotovelo across Austalia, zijn nieuwe Rotovelo 2 (fb) opgehaald.

DTM Trike

Nee, geen trike in de Deutsche Tourenwagen Meisterschaft, maar een zelfbouwtrike uit Zuid-India. DTM staat in dit geval voor Denni The Maker en de fiets wordt zeer enthousiast gekeurd in dit interview. Helaas weet YouTube niks te maken van de vertaling, waardoor het merendeels gissen blijft wat er allemaal wordt gezegd.
Hoe dan ook, de fiets schijnt nogal een hit te zijn in India, want ook op een ander YouTube-kanaal zien we hem terug.

Spikes

Als je geen winterbanden met spikes kunt vinden voor je fattrike, dan maak je ze toch zeker zelf! Of wij hier in Nederland zelf ooit nog zulke beelden kunnen maken? Laat staan dat we voor die paar uurtjes sneeuw zulke banden nodig zouden hebben...

Interview

HUTC, oftwel Hot Under The Collar (what's in a name...!?!), is altijd op zoek naar aparte culturele of sportieve beelden. Beelden die je op TV niet zo heel vaak zult tegenkomen dus, en daar hebben ze intussen een heel archief van verzameld. Op hun YouTube-pagina dook afgelopen week dit interview met wijlen Mike Burrows op.

Uitleg

Hoe rijdt dat nou, zo'n velomobiel? Chris geeft een aardige uitleg, al valt over het één of andere detail natuurlijk te discussiëren.

Zoekplaatje

We hebben deze week niet zo heel veel onderwerpen gevonden in het WWW, en daarom dachten we: "het is zo goed als halverwege de maand"; dus...
Waar is dit?

Reacties

bouma op vr 13 jan 2023 om 17:01

Is het zoekplaatje langs de Vossemeerdijk, met uitzicht over het Vossemeer richting Kampen?

Jo2p op vr 13 jan 2023 om 22:43

Even die Iris opgezocht, inderdaad er zitten twee pedalen in, maar of je die  ook echt gaat gebruiken? Het ding weegt 60kg en de accu heeft een bereik van 30 mijl. Er zijn wel vier variaties in motor vermogen, maar niet in accu's. Ze hebben dus van de originele Sinclair niks geleerd. Verder een 9 versnellingen systeem die je  ook op een racefiets kunt vinden. Als dus de accu leeg raakt tijdens de rit en je verder op je "tandvlees" moet dan vrees ik dat het binnen in de fiets wel eens erg mistig zou kunnen worden. 

Willeke.IGKT op za 14 jan 2023 om 19:31

De uitdrukking Analoge fiets is een aantal maanden terug (of was het al eerder) geintroduceerd door Jason Slaughter van het Not Just Bikes youtube channel, waarschijnlijk in zijn NJB Lifestream kanaal: https://www.youtube.com/channel/UC9v57F4xz46KaDsvWfCv8yw Als contrast tussen zijn Ebike en zijn niet E versie. Maar het erin houden ben ik het helemaal mee eens.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.