Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Wat (2x), zelfbouw fietscaravan, Boulder naar Osprey, snelheid, veiligheidsmodule DF, spaken vervangen, fietspaddrama, Alpha W9, duurzaam, Noordelijke Velomobiel Tocht, Winterfiets Elfstedentocht

Wat is dat voor iets?

Volgens Don uit Como (Minnesota) is deze vraag hem wel 5.000 keer gesteld ('Nederlands'), en hij rijdt er pas sinds 2017 in!

Maar dat is toch een…

…Quest. Maar dan in een iets aangepaste uitvoering.

Zelfbouw fietscaravan

De Nederlander Emiel bouwt zijn trike om naar een quad om als camper te gaan gebruiken. Vanwege de opbouw en gewicht komt er een elektrische aandrijving in.

Van Boulder naar Osprey

Dave rijdt met zijn Milan van Boulder (Colorado) naar Osprey (Florida) ('Nederlands'), een rit van maar liefst 3.300 km! Het verhaal houdt voorlopig op bij dag 5, dus…

De temperaturen zijn in Fahrenheit! Dus:
graden Celsius (°C) = (graden Fahrenheit (°F) – 32) / 1,8 (oef, dat is een tijdje geleden dat ik dat gedaan heb). TP = toiletpapier.

Zo hard...

...rijdt een fietser. Althans, volgens de metingen gedaan door NDC Nederland op verzoek van het ministerie van I&W. Ligfietsers en velomobielen kennen ze blijkbaar niet, of deze zijn niet op de bewuste plek langs gekomen. Misschien maar goed ook; die snelheidsmaniakken...

Veiligheidsmodule Milan past de DF

Voor de Milan kan je een veiligheidsmodule, ook wel lichtmodule genoemd, aanschaffen.
Bill past er een op zijn DF-XL, en… die past (fb)!

Spaken vervangen

Saukki heeft twee gebroken spaken in zijn wiel van de Quatrovelo. Kan hij deze vervangen zonder het wiel, in de gesloten wielkast, te moeten uitbouwen?

'Fietspaddrama' Afsluitdijk

Sinds 2019 rijdt er fietsbus om fietsers over de Afsluitdijk te helpen. Maar dat neemt niet weg dat er nog nooit een weg ooit zo lang afgesloten is (fb) (achter de betaalmuur).

Niet altijd werkt RWS fietsers tegen. In de IJmond is de weg over de sluizen al jaren afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, behalve recent voor fietsers.

Alpha W9

Komend voorjaar komt er weer een nieuwe velomobiel in de Alpha 9 klasse uit: de Alpha W9. W staat voor weiblich (vrouwelijk), dus een wat minder lange Alpha M9 (in het inmiddels vrij onoverzichtelijke spectrum van bouwsels van Daniel Fenn).
Met andere woorden: mogen we aannemen dat de M in M9 staat voor männlich (mannelijk)?! Dan is er nog de vraag: komt er ook een D-versie? Of een N-versie? *
De Alpha 7 wordt niet verder ontwikkeld.

Duurzame fietsvakantie

Op de komende Fiets- en Wandelbeurs, die in het laatste februariweekend zal plaatsvinden, zal Duitsland het themaland zijn. Onze oosterburen hebben alles in huis voor een bijzondere en vooral ook duurzame fietsvakantie. Veel hotels besteden aandacht aan het milieu. Kampeer je liever? Er zijn tal van leuke (eco)campings in de natuur. Of kies bijvoorbeeld voor een originele overnachting in een boomhut of strandkorf. Zoek anders eens op Heuherberge, als je een keer wilt overnachten in een hooiberg of tussen het stro.
Kijk op www.germany.travel voor meer informatie over duurzame bestemmingen en een kaart met duurzame accommodaties.

Noordelijke Velomobiel Tocht

Op zondag 5 februari kunnen we weer fietsen in het noordelijk deel van Nederland, en wel door Noord Groningen. Brrr.
Spoiler: de tocht kan als schokkend ervaren worden.

Winterfiets Elfstedentocht

Op zondag 15 januari wordt de Winterfiets Elfstedentocht weer verreden. Je kan je nog inschrijven tot en met 18 december!

* Daniel of Nicci.

Reacties

andre-dronkers op vr 02 dec 2022 om 14:47

Een omgebouwde Quest heb ik hier ook staan ; https://andredronkersalleweder6.blogspot.com/2013/08/wind-aangedreven-voertuigen.html

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.