Noordelijke Velomobielen Tocht


Start: Zondag 5 februari 2023 om 12:00 uur
Locatie: Tonny van Leeuwenlaan 39, 9731 KH Groningen
Meer info: xander niezing

Na een paar jaar Coronapauze is er nu weer een NVT. Het startadres is Tonny van Leeuwenlaan 39, 9731 KH Groningen
Koffie en koek is er vanaf 11.00 uur. Na afloop zijn er broodjes en soep. Overnachten kan in overleg. Deelname is gratis maar geef je wel even op.

De NVT is 65 km en staat op Komoot. Desgewenst zend ik hem toe. Hier even een samenvatting:
Start: Tonny van Leeuwenlaan 39 9731 KH Groningen, we vertrekken stipt om 12.00 uur-Noorderhogebrug- doorfietsroute Adorp, Sauwerd-daarna Winsum door- Mensingeweer (via Pieterpad)-Eenrum-Saaxumhuizen- Den Andel- via de dijk naar Noordpolderzijl (pauze, consumptie op eigen kosten)- terug/door naar Usquert- Rottum- Stitswerd- Onderdendam- Bedum (via oostkant Boterdiep)- Ellerhuizen- Zuidwolde- Beginpunt, via doorfietsroute.

Mededeling: In Groningen zijn de Gerrit Krolbrug en de Paddepoelsterbrug kapot gevaren. Velomobilisten uit het zuiden dienen via de Oostersluizen te komen (of Noordzeebrug) vanwege de defecte Gerrit Krolbrug.
Velomobilisten uit het westen kunnen de Aduarderbrug of de Dorkwerderbrug gebruiken vanwege de defecte Paddepoelsterbrug:

De verschillende bruggen over het van Starkenborghkanaal in Groningen


Deelname is op eigen risico.

 
Let op: De tocht kan schokkende beelden bevatten, dit zijn aardbevingen.

Inschrijven

Om je in te schrijven, moet je eerst inloggen of een account aanmaken.

Reacties en verslagen

TeJayLigFts op wo 25 jan 2023 om 11:20

Xander, niet iedereen zit op Komoot. Ook ik niet (en misschien mis ik daardoor een geweldige app).
Ik heb ook geen zoekfunctie gevonden om de NVT te vinden bij Komoot (als niet gebruiker).
Mooi dat je aangeeft welke bruggen niet kapot gevaren zijn, maar die info is misschien duidelijk voor Grunnegers (stadjers).
Ik meen te weten dat de Gerrit Krolbrug wel voor fietsers geschikt is, maar niet voor velomobielen: de bocht(en) te krap.

xanderniezing op wo 25 jan 2023 om 15:06

Hoi Theo,

Dank voor het toesturen van de 'Grunniger brugsituaties'. Ik heb de route op Komoot uitgezet. Ik gebruik dit niet als app. Ik zal je 'uitnodigen' om deze route te 'delen'. Met de routeplanner van de Fietsersbond viel niet te werken (vond ook mijn zoon).  

TeJayLigFts op wo 25 jan 2023 om 16:14

Ik heb net een melding gekregen van Komoot van de tocht. Dus toch maar een account aangemaakt. Maar ik krijg het bestand niet te zien: het bestand is niet openbaar!

twilwel op vr 27 jan 2023 om 14:21

Kommootie? Zit ik ook niet op. Kan de route als .gpx verzonden worden? Of wordt dat teveel werk.

twilwel op za 28 jan 2023 om 12:53

De .gpx kun je inmiddels opvragen via xander begrijp ik, maar je kunt ook Theo of mij een mailtje sturen en vragen de .gpx te delen. Dit in het kader van ontlasting van de organisatie, ik wil niemand het gras voor de voeten wegmaaien. 

twilwel op vr 10 feb 2023 om 19:10

Op Strava heb ik een verslagje neergepend in zeer korte tijd. Ook wel leuk om hier neer te zetten:
65 km is niet zo'n grote afstand, maar veel deelnemers moesten al van huis af komen fietsen en zo kon de dagafstand aardig oplopen Voor mij zou het totaal vandaag op ongeveer 135km uit komen. De zon was er inderdaad al bij gekomen toen we op pad gingen richting Noordpolderzijl alwaar er koffie, snert, roggebrood, gehaktballen enzovoorts genuttigd werden. De wind was fors, maar niets bijzonders dat bij de zeedijk het harder waait. De zon scheen nu echt volop en het was gewoon heerlijk weer voor de tijd van het jaar eigenlijk. Op de terugweg met de rug in de wind ging het tempo vooraan soms iets te ver omhoog en in de piepkleine dorpjes met de piepkleine straatjes met vele bochtjes was het niet gemakkelijk elkaar te volgen. De ketting brak in Onderdendam waar we opeens gespits waren in twee groepen die elk aan een kant van het Boterdiep reden. Nu hadden natuurlijk de achterblijvers (waar ik ook bij was) om kunnen draaien om weer aan te sluiten bij de leiding, maar Harry (moi) wist het beter want als we gewoon doorreden naar Bedum zouden onze paden vanzelf weer snijden. Nu was onze route iets korter en sneller vanwege prachtig asfalt en een rechte weg, dus raakten we voor. Niet iedere achterblijver realiseerde zich dat en reden ook in Bedum dóór in de veronderstelling zo de leiders achterop te rijden. Maar die reden dus achter ons. Afijn, een 50 meter voorbij het snijpunt stopte ik en de meesten van de tweede groep toch maar om te wachten op de eerste groep, dus nu waren er al drie groepen! Even later zag ik zoals verwacht Xander in mijn spiegel, alleen sloeg hij niet af in onze richting, maar reed hij rechtdoor! Hij volgde dus niet de track en hij zag ons ook niet. Sommigen keerden al om, maar ze waren al weer ver weg tegen de tijd dat de 2e groep kon keren en we wisten nu dus ook niet hoe ze zouden rijden. Ik riep ertoe op om de track te blijven volgen en te kijken buiten Bedum of iedereen daar weer op zou duiken. Wel, groep 2 en 3 vonden elkaar daar weer terug, maar de 1e groep was nu weer voor geraakt. Na een telefoontje werd een trefpunt overeen gekomen, maar dat ging nog bijna mis omdat de 1e groep alweer de track niet bleef volgen en 50 meter bijna uit het zicht stonden te wachten. Maar Sjors kan gelukkig hard fluiten en zo zagen we elkaar eindelijk weer. Al met al hilarische verwikkelingen :-)