Noordelijke Velomobielen Tocht


Start: Zondag 5 februari 2023 om 12:00 uur
Locatie: Groningen
Meer info: xander niezing

Na een paar jaar Coronapauze is er nu weer een NVT. Het startadres is Tonny van Leeuwenlaan 39, 9731 KH Groningen
Koffie en koek is er vanaf 11.00 uur. N afloop zijn er broodjes en soep. Overnachten kan in overleg. Deelname is gratis maar geef je wel even op.


De NVT is 65 km en staat op Komoot. Desgewenst zend ik hem toe. Hier even een samenvatting:
Start: Tonny van Leeuwenlaan 39 9731 KH Groningen, we vertrekken stipt om 12.00 uur-Noorderhogebrug- doorfietsroute Adorp, Sauwerd-daarna Winsum door- Mensingeweer (via Pieterpad)-Eenrum-Saaxumhuizen- Den Andel- via de dijk naar Noordpolderzijl (pauze, consumptie op eigen kosten)- terug/door naar Usquert- Rottum- Stitswerd- Onderdendam- Bedum (via oostkant Boterdiep)- Ellerhuizen- Zuidwolde- Beginpunt, via doorfietsroute.

Mededeling: In Groningen zijn de Gerrit Krolbrug en de Paddepoelsterbrug kapot gevaren. Velomobilisten uit het zuiden dienen via de Oostersluizen te komen (of Noordzeebrug) vanwege de defecte Gerrit Krolbrug.
Velomobilisten uit het westen kunnen de Aduarderbrug of de Dorkwerderbrug gebruiken vanwege de defecte Paddepoelsterbrug.

Deelname is op eigen risico.

 
Let op: De tocht kan schokkende beelden bevatten, dit zijn aardbevingen.

Inschrijven

Om je in te schrijven, moet je eerst inloggen of een account aanmaken.

Reacties en verslagen

TeJayLigFts op wo 25 jan 2023 om 11:20

Xander, niet iedereen zit op Komoot. Ook ik niet (en misschien mis ik daardoor een geweldige app).
Ik heb ook geen zoekfunctie gevonden om de NVT te vinden bij Komoot (als niet gebruiker).
Mooi dat je aangeeft welke bruggen niet kapot gevaren zijn, maar die info is misschien duidelijk voor Grunnegers (stadjers).
Ik meen te weten dat de Gerrit Krolbrug wel voor fietsers geschikt is, maar niet voor velomobielen: de bocht(en) te krap.

xanderniezing op wo 25 jan 2023 om 15:06

Hoi Theo,

Dank voor het toesturen van de 'Grunniger brugsituaties'. Ik heb de route op Komoot uitgezet. Ik gebruik dit niet als app. Ik zal je 'uitnodigen' om deze route te 'delen'. Met de routeplanner van de Fietsersbond viel niet te werken (vond ook mijn zoon).  

TeJayLigFts op wo 25 jan 2023 om 16:14

Ik heb net een melding gekregen van Komoot van de tocht. Dus toch maar een account aangemaakt. Maar ik krijg het bestand niet te zien: het bestand is niet openbaar!

twilwel op vr 27 jan 2023 om 14:21

Kommootie? Zit ik ook niet op. Kan de route als .gpx verzonden worden? Of wordt dat teveel werk.