Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Vliegen, video WK, krijgertje, fietsen met kentekenplaten, trommelrem koeling, Continental test, Holger Seidel en efficiëntie velomobiel, uitslagen zomercompetitie Utrecht

Vliegend fietsen

Op Facebook kwamen we deze door menskracht aangedreven vliegtuig tegen. Dankzij de naam  Fusha Sakai zijn we nog vele video's op YouTube tegengekomen.

Video WK in Orgelet

Recumbent News heeft Honza's video geplaatst van de wereldkampioenschappen in Frankrijk afgelopen maand juli. Ruim 20 minuten klim- en afdaalwerk met allerlei type ligfietsen!
Ook David heeft een fraaie video, gefilmd vanaf zijn fiets.

Krijgertje

En wat voor een!
Giant Lelystad wilde opruiming houden en was van plan een prototype van de Monocoque City Bike, gebouwd en ontworpen door Mike Burrows, bij het huisvuil te zetten. Gelukkig kon Johan Vrielink deze fiets redden.

Fietsen in VK met kentekenplaten?!

Minister van transport Grant Shapps dreigt met sancties als de fietsers zich niet houden aan de 20 mph (zeg: 30 km/u) regel.
Regeringsfunctionarissen hebben ook gesuggereerd dat fietsen nummerplaten of andere identificatie markeringen moeten krijgen, zodat de wetten kunnen worden gehandhaafd.
De snelheidsbeperkingen van de Wegcode en de Wegenverkeerswet gelden alleen voor motorvoertuigen en hun bestuurders. Hoewel lokale overheden snelheidsbeperkingen kunnen opleggen aan fietsers, is dit zelden gedaan.

Het is echter mogelijk dat de heer Shapps zelf zijn huidige ministerspost niet meer zal bekleden wanneer het kabinet volgende maand door de nieuwe minister-president wordt herschikt.

In 2015 schreef Vancouver is Awesome ('Nederlands') al:
Elke stad in de wereld die een kentekensysteem voor de fiets heeft bestudeerd, heeft het verworpen. En elke stad die deze haastig heeft ingevoerd, is er snel weer van afgestapt. Kortom, een fietslicentie is een dure oplossing op zoek naar een probleem. Het is duur om te beheren en onmogelijk voor de politie om te handhaven. Als iemand op de fiets stapt, profiteren we er allemaal van, en elke belemmering daarvoor is contraproductief.

Trommelrem koeling

De trommelremmen van Sturmey Archer warmen relatief snel op. Hierdoor neemt hun remwerking drastisch af.
De koellichamen die achteraf op het trommelrem kunnen worden gemonteerd, zorgen ervoor dat de rem minder opwarmt en sneller kan afkoelen.
Bij een 90 mm trommelrem neemt het koeloppervlak met ca. 240 cm² toe. Na montage is het wiel 115 gram zwaarder. Bij een 70 mm trommelrem zijn de getallen: 180 cm² en ruim onder de 100 gram.

 Continental  test

Sandiway heeft de Continental Contact Urban 32-406 samen met de Continental Grand Prix 5000 S TR 32-622 getest met de Snoek.  Wat een spectaculair snelle combo (fb)!

Holger Seidel en efficiëntie velomobiel

Dit weekend rijdt Holger Seidel de route van het zuiden van Duitsland naar de grens met Denemarken.
In deze film van Velomobile World wordt een velomobiel vergeleken met een alledaagse auto en wielrenner.

Uitslagen zomercompetitie Utrecht

We zijn jullie de uitslagen van de zomercompetitie Nedereindseberg bij Nieuwegein nog schuldig. Met acht deelnemers werd deze wedstrijd op zondag 31 juli verreden.
We hebben gewacht met het publiceren omdat de snelheden in de snelle ronde wel opmerkelijk snel - en nog - zijn.


Reacties

HvdK op vr 26 aug 2022 om 14:01

Ongehoord! Zijn ze bij Giant helemaal vdpg?!
Een fiets die thuis hoort in en museum. Het ander exemplaar, zo te zien, als ik mij niet vergis, stond bij Mike in de werkplaats. De zgn. Gordon. Nog mooier dan deze en met een Pinion aandrijving. Als ik puissant rijk was dan kocht ik die fiets meteen, althans als hij p die veiling komt
Beeldschoon en een Mike Burrows-product.

Hallo Giant!
Giant ga jullie gigantisch schamen! Prachtig dat Johan Vrielink dit kunstwerk gered heeft van de stort.

The Radavist
Mag ik even deze webstek onder de aandacht brengen.
https://theradavist.com/britains-fastest-self-powered-human-mike-burrows/

Met fraaie foto’s.
Die eerste geweldig plaat; Mike met zijn fiets onder de arm, haren achteloos naar achteren gereed tot een geweldige fietstocht.
Foto vier prachtige close-up van die fiets.
Foto vijf dan, de Gordon waarop ik doel. Snoeimooi in zwart en rood. Grinnik,  anarchistisch tintje qua kleur, mag ik wel.
Nog meer info over deze fiets en goed bekijkwerk op

Het onvolprezen velo-ads.
Titel van de video: “Gold medal Lotus bike designer and his legendary cycles that will blow your mind. Meet Mike Burrows”
https://youtu.be/qAau2pC_Nxw
Vanaf 18:00 wordt de Gordon, sorry GORDON besproken. Ook natuurlijk met gesloten kettingkast (“One mile faster”)

Waarom dit niet in productie genomen verbaast mij hogelijk! Beluister het commentaar van Mike. Krijgt Giant ook hier nog even en veeg uit de pan door hemzelf. Nederland is ook niet smetvrij in deze.
Snik!

HvdK op vr 26 aug 2022 om 14:05

Trommelremkoeling

Voor de volledigheid voor de liefhebbers.
Gingko heeft dit soort gekoelde remmen ook
https://shop.ginkgo-veloteile.de/en/Wheel-Accessories/Drum-Brakes/air-cooled-drum-brakes.html?force_sid=vmp2fr20p2ipun3p1dnrn5mduk
Soort koel torentjes er op.
Mooi man!

HvdK op vr 26 aug 2022 om 14:19

Fietsplaatje
Hier totaal onderuitgehaald
“Het fietsplaatje is nergens een oplossing voor”
https://www.fietsersbond.nl/nieuws/het-fietsplaatje-is-nergens-een-oplossing-voor/
Het was mij een genoegen dit te lezen.
U ook? 8-))

twilwel op ma 29 aug 2022 om 10:55

Holger Seidel heeft het record gebroken. Van Zuid- naar Noord-Duitsland in minder dan 30uur. Het oude record stond op 33uur. De afstand is 1100km en Holger moest zijn weg vinden in het dagelijkse verkeer. Oké, ik begreep dat het veer bij Hamburg op hem gewacht heeft en er was de hele tijd een volgwagen :-) 

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.