Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

24 uur record, aquarellen, warmste dag, Tour de France, bandentest, Möbilität mal anders, combi lid en minivizier Milan, lange afstanden fietsen, steekbestek, zoekplaatje

Nici Walde

Nici wil van zaterdagmorgen negen uur tot zondagmorgen negen uur het 24 uur record op de Dekra-baan scherper stellen!
Het is gelukt, Nici heeft ongeveer 1130 km gefietst!
Als het goed is, krijgen we van (Sunny) Werner een verslag!

Aquarellen

Op Recumbent and Velomobile world forum (fb) staan fraaie aquarellen van de Oekraïense vluchteling Kseniya.

Op de warmste dag?

Wat doe je dan? Uw redacteur moest ter plekke op een hometrainer een eind fietsen. Geen medefietsers, geen rijwind en het werd steeds benauwder (bovendien zat het zadel niet lekker).
Pé rijdt een route langs Microsoft en Google.
Afspraak is afspraak, dus Marten gaat richting Dronten (en weer terug).
Walter herstelt langzaam van de COVID, hij ziet weer diepte en zijn hoofd is weer helder. Gelukkig!

Kan een velomobiel de Tour de France winnen?

Ben Parke viel bij de start op dat een rode Quest een stukje meereed met de wielrenners van de Tour de France. Dat bracht hem tot het volgende: zou iemand met een velomobiel de Tour kunnen winnen?
Hij voerde diverse waardes in op de website van Kreuzotter. Oké, dit is wel erg theoretisch. Wielrenners in een groep hebben profijt van de anderen (slipstream), een groep van velomobielen heeft daar onderling nauwelijks profijt van (een wielrenner mopperde dat hij geen profijt van mijn velomobiel had toen hij achter deze redacteur reed).
Voor de uitslag zal je toch echt dit filmpje moeten zien.
Een discussie op Facebook.

Bandentest!

De resultaten van de Continental Contact Urban (32-406), à € 20,-, zijn ronduit spectaculair. Met het vermogen bij de Continental Contact Urban rij je 33 km/u, terwijl je daarmee met de Continental Contact Speed (28-406) de 30 km/u haalt.
De Urban pendelt bij 7 bar met een gemiddelde van 67,1 seconden, terwijl bij 6 bar dit maar 1 seconde korter is!

Möbilität mal anders

H-Eins.tv had vorig jaar ook een uitzending over de velomobiel, en ja, de Milan SL (Räderwerk is nu Velowerk, en de prijs is inmiddels € 10.000). Helge Herrmann beantwoordt de vragen.
Heeft iedereen ook de trike met stroomlijn gezien?

Combi lid en minivizier Milan

  • Saukki heeft al maanden een Milan SL MK 7 voor testdoeleinden tot zijn beschikking, en test nu het combi-lid of Yin-Yang dekje.
    Dit combi lid bestaat uit twee delen: een carbondekje en een schuimdekje. Bij mooi weer is het carbondekje voldoende en heeft een betere stroomlijn dan de badkuipmode (helemaal open). Bij koud of slecht weer schuif je het schuimdekje deels in het carbondekje zodat je grotendeels beschermd bent tegen het weer.
    Afhankelijk van je lengte zou er misschien wat van de opstaande rand van het schuimdekje gesneden moeten worden.
    Wat wel vreemd is, is dat er geen dekseltje bijgeleverd wordt, zodat als je je velomobiel even alleen kan laten. Nu kan je de opening niet kan afsluiten (tegen vreemde ogen of neerslag op de camping).

  • Velomobile Vertrieb & Service Ottersberg kan je een minivizier leveren zoals dat ontwikkeld is bij het Velomobil Forum. Inclusief Neodym magneten is de prijs uiteraard wat duurder.

Lange afstanden fietsen

Er werd door Jules een vraag gesteld over wat je moet (of laten) als je voor het eerst een lange afstand gaat fietsen. 365cycle vat alles samen op Ligfietsers.nl.

Foto steekbestek

Ruimtebesparend gereedschap (steeksleutel als etensgerei)! Gewichtsbesparing: vermoedelijk nihil.
Oorsprong foto onbekend.

Zoekplaatje

Zoals verwacht, was het zoekplaatje deze keer niet moeilijk. Gertjan heeft het juiste antwoord (Blokzijl) op de vroege vrijdagavond onder het vrijdagbericht geplaatst. Waarschijnlijk pas zo 'laat', omdat hij de hele dag was fietsen? 😉 Wim, bedankt voor de foto!

Dat de meningen over de moeilijkheidsgraad van de zoekplaatjes blijkbaar verdeeld zijn, laat het commentaar van Wilco (onder het vorige vrijdagbericht) zien. Maar zo heel veel foto's van exotische oorden krijgen we voor dit maandelijkse onderdeel ook niet toegestuurd, dus Wilco, ik denk dat je over het algemeen op je wenken zult worden bediend (wat dit betreft).

Reacties

theomol op do 28 jul 2022 om 09:36

Als iemand het nog wil weten, het bestek is van het italiaanse merk Seletti. Ik zag het ergens voor € 62 per stel.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.