Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

World Human Powered Speed Challenge, zoeken, koelen, klimmen, Holger, vakantierit, Laidback Bike Report, YouTube, ABS, zoekplaatje

World Human Powered Speed Challenge 

Het duurt niet lang voor het World Human Powered Speed Challenge (fb) bij Battle Mountain losbreekt (11 - 17 september).

Zoek de ligfiets

We kregen een melding dat er een ergens op deze pagina een ligfiets staat. Daarnaast de mededeling met regel #17.
Lui als we zijn, zoeken we meteen naar recumbent, velomobile. Geen melding. Daarna regel 17 opgezocht. Ook niets.
We hebben het gevonden wat de regel betreft, zie onderaan dit vrijdagbericht (na het zoekplaatje) voor een aanwijzing. Maar zoek eerst zelf (het is voor de meesten toch vakantietijd, nietwaar).

Verhit lichaam koelen

De zomer is nu duidelijk aanwezig, zoals blijkt. Heel wat velomobilisten prefereren om nu cabrio rijden, maar sommigen, zoals Li Kai (李鍇) uit Shanghai in China, houden vast aan de volledig gesloten velomobiel.
De standaard luchtinlaat van de Milan (SL) kan alleen zijn hoofd koelen, maar mijn lichaam niet en deze raakt oververhit. Dus wordt er een extra NACA-inlaat in het serviceluik in de neus van de Milan geplaatst, maar Li Kai vond het niet erg effectief, hij voelde geen koele zog over zijn lichaam.
Deze NACA-inlaat lijkt precies in de onderdrukzone van de luchtstroom te zitten en kan daardoor geen lucht aanzuigen. Na deze test voegde Li Kai een lepel op de inhamlip toe (dit kan de luchtweerstand wel verhogen) en een extra uitlaat op het serviceluik, bij de derailleur, en zijn lichaam wordt nu wel gekoeld.
Zie voor de foto's: Facebook.

Klimmen

Kan je met ligfietsen klimmen (fb)? Stefano wil je er dinsdag 19 juli om 19 uur van alles over vertellen via Zoom. Vraag de Zoom-link aan bij Stefano: stefano@slywayprojects.com.

Holger zijn Milan

Holger Seidel toont zijn Milan (SL) waarmee hij zijn recordrace (1074 km fietsen zonder te stoppen) op 27 en 28 augustus gaat doen.

Vakantierit

Gerwin, Fietsbennie, levert met zijn duizendste bijdrage aan ligfietsers.nl een mooi verhaal over zijn fietstocht naar Duitsland. Het doel is om de zweeftrein in Wuppertal te zien.

Laidback Bike Report

Tijd voor de maandelijkse aflevering van het Laidback Bike Report, met onder anderen:
  • Recumbent News with Honza Galla;
  • Recumbent Cycle-Con Bought by WizWheelz-Marshall Randall Marketing Director ;
  • Richard Myers-Long Life of Building & Racing Bents;
  • Josef Janning-Italian Velomobile Tour with video by Christian;
  • Sports Report-James Coxon World Record Holder interview w Denny;
  • Sports Report-Larry Seidman talks about upcoming state Senior Games 2022.

YouTube

Maar er zijn deze week meer interessante en mooie ligfiets-gerelateerde filmpjes op Youtube verschenen. Wat dachten jullie van deze testrit met een AZUB TiFly X?
Of anders deze prachtige impressie van de ligfietsvakantie van Dre ter Horst, die vanuit de Randstad helemaal naar Monthermé in Noord-Frankrijk fietste, en daarbij de Maas als gids gebruikte.
Ook uit Frankrijk (en later Spanje) zijn de beelden die te vinden zijn op de YouTube-pagina van OAP Meander. Zijn tour begint aan de Bretoense kust, om vervolgens de weg door de Bretagne te vervolgen. Gezien er tot bij Rohan, op een 150 km van het startpunt, al 4 filmpjes zijn verschenen, valt er de komende tijd nog het één en ander aan filmpjes te verwachten, gezien de weg naar Spanje nog lang is.
Maar voor een leuke graveltrip hoef je natuurlijk helemaal niet zover gaan.

ABS

Bosch komt met een antiblokkeersysteem (ABS) voor e-bikes  en kan gebruikt worden voor gewone stadsfietsen maar ook op bakfietsen, trekking-bikes en e-mountainbikes, waarbij de remkracht en verdeling tussen voor- en achterwiel dynamisch aangepast wordt aan de omstandigheden. 
Is dit ook wat voor onze ligfietsen of gaan we dan teveel vertrouwen op deze, technische, ondersteuning (even er vanuit gaan dat we ook schijfremmen  op de fiets hebben)? Een nadeel is namelijk dat als de accu leeg is dat het ABS-deel niet werkt.

Zoekplaatje

Deze maand zoeken we het weer duidelijk minder ver, dus het zal wel weer (te?) makkelijk zijn...?
In welke plaats ligt dit haventje?


Zoekactie: regel#17.

Met dank aan onze webmaster, anders hadden we een noodeditie moeten uitbrengen!

Reacties

lighans op vr 15 jul 2022 om 13:39

Het derde plaatje bevat een mooi getekende ligfiets. ;)

pietandringa op vr 15 jul 2022 om 13:57

De Milan kan heel ver open zonder racekap, de zgn. badkuip modus. Dat lijkt mij een stuk effectiever dan een nacaduct. Ik vind dat heerlijk rijden in de zomer.

gerritrol op vr 15 jul 2022 om 19:50

Zoekplaatje is gemaakt in Blokzijl, uitzicht op de Bierkade.

Wilco op di 19 jul 2022 om 14:55

Het is helemaal niet erg als een zoekplaatje 'te' gemakkelijk is, het is veel leuker om te zien dat je de plek ook kent of herkent, in plaats van een plek waar bijne niemand van de ligfietsers geweest is. Hou het lekker bij Nederland en eventueel België, Duitsland en Luxemburg. Hier zijn we allemaal geweest en dan is het toegankelijk voor iedereen.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.