Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

'Augurk', tegen houtkap, Laidback Bike Report, Mango’s, Tyre Glider, Snoek , Tandem-on-Tour, hoge hak, Holger, Aleksey naar Canada, woon-werkverkeer

'Augurk' in Schotland

Ongebruikelijk klein voertuig gespot in Lanarkshire-straten verbijstert automobilisten die er bijna 'overheen reden', aldus de Daily Record ('Nederlands'). De automobilisten hebben twee keer moeten kijken (double-take) voordat ze beseften wat daar voor hun reed.
Deze felgroene Milan, bijgenaamd de augurk, is al op verschillende plaatsen in Schotland gespot. De berijder blijkt een dame uit Duitsland te zijn.
Als je de berijder te spreken krijgt, wat moet je beslist niet tegen ze zeggen? Dit!

Fietsen tegen houtkap

Bij Frankfurt am Main wil men een 'ontbrekend stuk' weg aanleggen tussen de A66 en de A661. Maar wel door een bos met een waardevol bomenbestand, een groene long. Waar hebben we dit vaker gehoord (Amelisweerd).
Op een afgesloten A661 mochten fietsers zich uitleven, en om te protesteren tegen deze houtkap.

Laidback Bike Report

Alweer een maand voorbij en daar is Gary met het maandelijkse Laidback Bike Report.
Met hierin o.a.:
  • Recumbent News in 5 with Honza Galla;
  • François Garneau from Velomtek-New North American velomobile manufacturer;
  • Tray Bourgoyne-Adding an E-assist mid-drive motor step by step on a Trike;
  • Alessandra Rodriguez-Peruvian National Champion interview;
  • Nina Paley-Frosty the Mango gets Fixed;
  • Ken Poindexter Tribute.

Ritje met drie Mango’s

De Assen Ligfietsers (nog niet in de clublijst) hebben afgelopen zondag een rondje gereden. Op zich niet zo bijzonders, alleen drie gele Mango's (fb), min of meer van dezelfde leeftijd tegelijk te zien, is in deze tijd wel opmerkelijk.
Deze redacteur reed, tijdelijk (wachten op …), in de Mango met de opmerkelijke streep over de vouw.

Tyre Glider

Sandiway is niet zo tevreden met de Tyre Glider met nukkige Schwalbe Pro One TLE banden op Fratelli FX18XCR velgen.

Snoek op hoge snelheden

Sandiway is tevredener met het rijgedrag van de Snoek t.o.v. de rit van de vorige week (Snoek met haaienvin), maar had niet op zijn vrouw haar waarnemingen gerekend. Alles went, blijkbaar ook het rijgedrag (of was hij eerst te kritisch?).
Na afloop rijdt Sandiway bijna het hekwerk in… Hij had zijn Tyre Glider blijkbaar nog niet bij zich.
Commentaar op Facebook is hier te vinden.

441?

Van 12 tot en met 15 mei vindt het 13e Bike Lovers Contest te Zurich plaats en Charles Henry is met de 441 daarbij. Er komt steeds meer bekend over dit mysterieuze productnummer.
Dit product is ontwikkeld door Charles Henry en geproduceerd door Jürg Birkenstock.  Het is een vierwiel velomobiel met een bijzondere vormgeving.

Tandem-on-Tour

Tandem-on-Tour maakt ons warm voor komende vakantietochten met deze mooie foto's.

Hoge hak

Gionata Scrofani heeft een verstelbare tweewielligger met voorwielaandrijving ontworpen en gebouwd.

Holger

Recumbent News heeft ook een artikel aan Holger Seidel ('Nederlands') gewijd.

Aleksey naar Canada?

Een Canadees bedrijf heeft contact met Aleksey Ganshen (fb), ook bekend als Velodreamer, genomen met het aanbod hem te helpen bij zijn immigratie en hem in dienst te nemen.

Woon-werkverkeer

Een wel heel mooie video uit Duitsland van de ostfriesen tv: woon-werkverkeer zonder gebruik van brandstof of elektriciteit en toch ongeveer even snel als met de auto. Is dat mogelijk? Videoredacteur Stephanie Fäustel test de velomobiel en ontmoet Oost-Friezen die er regelmatig gebruik van maken.
De politie staat ook in Duitsland oogluikend toe dat je niet altijd op het fietspad rijdt.
En wie niet weet wat flintstonen is, moet het einde van het filmpje ook maar eens goed bekijken.

Ook in België is een bericht te vinden van woon-werkverkeer. Mark rijdt dagelijks naar en van de Corda Campus met de Quatrevelo (Quattrovelo).

Reacties

lighans op vr 06 mei 2022 om 13:55

Het artikel op ostfriesen is erg leuk.

Wel een beetje optimistisch om de snelheid van twee ervaren Milan rijders te vergelijken met deze mevrouw. Het zal haar nooit lukken om met 55 kmh naar haar werk te rijden. 18 km in 24 minuten is super snel. Ik doe 12 km in 24-28 minuten en dat is denk ik realistischer en nog steeds optimistisch voor haar.

WimH op vr 06 mei 2022 om 18:36

Is Sandiway trouwens ooit ergens wel heel erg tevreden over?

MichielAdriaan op za 07 mei 2022 om 05:39

Ik vind het juist erg positief Wim. Dat S. ook eens ONDER zijn DF en Snoek kijkt en eerlijk verslag doet van beschadigingen door het wegdek daar aan!

tdt op za 07 mei 2022 om 23:22

@Hans Huijgen ik zie meerdere dames in mijn Strava anders regelmatig 40 gemiddeld rijden, één haalt het zelfs op een open ligger. Je kan de Duitse B-wegen echt niet vergelijken met ons Nederlands wegennetwerk, de snelheden liggen daar heel makkelijk veel hoger. De echt sterke heren rijden gewoon 60 gemiddeld met een Milan SL...

...en dan dat oogluikend toestaan van het fietsen op de weg: Dat is in Nederland niet zo. Het is gewoon toegestaan. Komt ie weer: magdatdingopdeweg.nl ;) 

Wat betreft fietsen tegen houtkap: Gebeurt niet alleen in Amelisweerd. Ook in Rotterdam rammen we gewoon een lelijk stuk A16 dwars door het mooiste stukje natuurgebied dat we hadden.


lighans op ma 09 mei 2022 om 12:33

@tdt: Er zijn zeer snelle dames op de ligfiets. Sterker. Tijdens wedstrijden heb je het echt heel goed gedaan als je in de buurt van Eva hebt weten te finishen.

Bij het marathon kanoën was er heel vroeger het fenomeen Ann Plant. Zij voer regelmatig mee met de heren, want vond de afstand van de dames te kort. Onder de douche bij de heren was de discussie dan: "Was je voor of na Ann?"
En dat zie je bij Eva en Nici en bij de open ligfietsers was dat meestal Ellen ook.

 Het ging mij om deze dame die geen ervaring heeft met ligfietsen.

Haha, geweldige link trouwens.

tdt op ma 09 mei 2022 om 14:51

Dank Hans!

Wat betreft die snelheid: Ik denk dat zeer regelmatig behoorlijke afstanden rijden bij iedereen een stevige conditie tot gevolg heeft. Ik zelf merk dat ik ondanks dat ik niet gericht train op snelheid - ik mis discipline om op de juiste tijdstippen te intervallen etc. - flink sterker geworden ben. Daarbij is niet m'n meetbare maximum hard omhoog gegaan (m'n FTP is niet veel hoger dan vorig jaar om deze tijd), maar het gemak waarmee ik behoorlijk hard rijd en de tijd waarover ik dat kan volhouden is wel veranderd. "Even" 55 km/h kruisen in een week waarin ik in totaal 800 km afleg behoort nu ineens tot de mogelijkheden, terwijl ik van een paar honderd km op een dag eerder ook weer een paar dagen moest herstellen. En dan ben ik qua leeftijd al over m'n fysieke piek heen.

Hetzelfde zie ik bij de "snelle" ligdames die ik ken terug: Regelmatige belasting brengt het tempo hard omhoog (Nici ken ik niet zo goed, maar Eva is bij mijn weten ook gewoon een veelfietser). Sommigen hebben meer aanleg dan anderen, maar als ik van de bouw van Stephanie Fäustel uit mag gaan denk ik dat het nog weleens aardig goed zou kunnen komen.

tdt op ma 09 mei 2022 om 14:52

Eigenlijk moest "ligdames" trouwens tussen aanhalingstekens, niet "Snelle". Tekstueel een kleinigheidje, maar laat ik dat maar even corrigeren voor ik er één tegenkom en het onderspit moet delven :-)

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.