Wintertraining Omnisport Apeldoorn

Gepubliceerd op

De uitslagen van afgelopen zondag en twee verslagen.

Hier staan de uitslagen staan van afgelopen zondag waar met zeventien deelnemers de laatste wintertraining van dit jaar is verreden.
Deze uitslagen zijn ook op Facebook (Jochem) te vinden.

We hebben twee verslagen gekregen:
 • Afgelopen zondag werd de laatste dag van de wintertraining gehouden in Omnisport Apeldoorn.
  Naast een leuk aantal deelnemers waren er nu ook diverse toeschouwers aanwezig. Onder aanmoedigingen vanaf de kant werd er hard stevig gestreden om de eer.
  Op de 4 kilometer waren telkens twee rijders in de baan die een halve ronde na elkaar gestart werden. Dat leverde mooie taferelen op van rijders die hun best deden om de eerder gestarte rijder in te halen, en van de eerder gestarte rijder om de ander voor te blijven.
  Bij het eerste criterium was het een spannende strijd tussen om de eerste plek tussen Christian Winkgen en Ymte Sijbrandij. Maar ook daar achter werd stevig gestreden om de eer. In het tweede criterium bleef het spannend doordat nagenoeg de hele groep als een groot peloton over de baan ging. Demarrages werden direct gecounterd en pas vlak voor het eind wist David Wielemaker een klein gaatje te slaan.
  Bewondering voor Jochem Leemans die, op zijn ongestroomlijnde driewieler, een sterke deelnemer was in beide criteria.

  Al met al een sportieve en vooral gezellige dag!

  Verslag JM
 • Na de vorige keer in Alkmaar hebben moeten afzeggen i.v.m. C19 nu wel op de baan. Het weer buiten was weer winters te noemen maar binnen was het warm en droog.
  Ik was een beetje laat en door eerst even wat bekenden te spreken, was ik niet aan warm rijden toegekomen. Een beetje DOM! van mij. Daarbij was het wennen aan het baanrijden ook vergeten.
  De banden heb ik gelukkig wel gereinigd met azijn. Vuile buitenbanden voor het oog schoon, hebben veel minder grip op de houtenbaan.
  De 4 km start voor mij was echt slecht te noemen. Verkeerde versnelling, wiebelen onderin de eerste bocht en proberen op snelheid te komen, werd ik zonder het door te hebben al gelapt door David. Vol spanning ging de tweede bocht al beter en ging de snelheid daarna al dik in de veertig km/u.
  Maar het werd een zware rit, uit het niets sprinten en dan vasthouden.
  Op ronde dertien weer gelapt door de sterk rijdende David. De bel ging voor Davids laatste ronde en ik probeerde aan te haken, wat niet lukte. 
  Na de finish kwam ik even later ook over start-finish en werd er gebeld voor mijn laatste ronde. (één ronde te vroeg) ik ging nog meer aan zetten en werd gevlagd en rolde uit op ronde 16. Dus wel vier km gereden maar door een slechte start en verkeerde finish gemiddeld maar 42 km/u.
  Wel even balen, maar ik ben blij dat ik hier kan rijden. Zoals mijn broer terecht zei: in velodrome Amsterdam is elke ronde die ik rij een overwinning voor mij.

  Het criterium: rustig starten, aanhaken en twee keer overmoedig hard het treintje inhalen. 
  Voor mij echt even een kickmoment. Maar een zware werkweek vooraf gaf mijn lichaam deze wedstrijd niet thuis.
  En waren die 50 km/u plus ronden van korte duur.
  Mijn acties gaven gelukkig wel wat dynamiek in de groep en het treintje rijden werd dan ook prettig verstoord.
  Maar na 45 minuten was ik blij maar voldaan over de streep. Heren en dames, vrijwilligers en publiek bedankt voor deze dag.

  Sportieve fietsgroet Alexander Kamminga M-Racer 
De foto is van Jochem.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.