Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Op reis, record, 24 uur van Oldenzaal, Apeldoorn, Paasweekend, Groningen, Drenthe, RTV-Noord, past precies, podcast, waterfiets, achtervolging, Noord-Brabant, zoekplaatje

Met de Quattrovelo door Duitsland en Oostenrijk

Marlon reed in de herfst (2021) met zijn Quattrovelo door Duitsland en Oostenrijk tot bij de grens met Hongarije: 1.200 km in vijf dagen!
Eerdere berichten met Marlon: rit met caravan in het Ober-Bergische Land en met caravan door Oost Europa.

Christian von Ascheberg in 2010

Even terug in de tijd en wel naar het 24 uur wereldrecord van Christian von Ascheberg: 1219 km.
Helaas is Christian in 2013 overleden.

24 uur race in Oldenzaal

Een andere 24 uur race start op de dag na Hemelvaartsdag in Oldenzaal vanwege Jan Kranczog zijn verjaardag.
Op het moment van dit schrijven staan er naast Jan nog maar twee gegadigden.

Wintertraining Apeldoorn

Nog meer racenieuws: op zondag 3 april is de laatste wintertraining van het jaar, nu in de De Voorwaarts te Apeldoorn. Daar hebben zich al 8 personen gemeld!

Paastreffen met Algemene Ledenvergadering en rondje Texel

Op Goede vrijdag, 15 april, start het Paastreffen in de Harskamp. Inschrijven is nu mogelijk.
In Otterlo vindt deze vergadering op 16 april plaats.

Op diezelfde Goede vrijdag is er ook al een andere jaarlijkse traditie: het rondje Texel.
Mooi Twente wil met een groepje richting Noord-Holland rijden.

Ergens in Groningen…

… kan (kon) je deze fietsval (fb) tegen komen. Zou het koffietijd geweest zijn? 'Laat maar even zo, want wat kan er nou gebeuren. Het paaltje kunnen we er wel alvast inzetten.'.
Maar nee hoor, aan het andere einde van het fietspad dezelfde situatie. en de foto is gemaakt op zaterdag… Foei Groningen!

Ergens in Drenthe…

… kom je deze verheffende hobbel tegen :

Ruimte zat om te passeren, maar zie je hem ook als fietser?

(foto: David Hembrow)

RTV-Noord

Expeditie Grunnen is het weekendprogramma van RTV Noord. Iedere zaterdag en zondag gaan we op pad met de Expeditie Grunnen-bus. Op zoek naar het weekendgevoel van de Groningers, naar verhalen die mensen bezighouden.
En dan komen ze iets tegen wat de meeste mensen over het hoofd zien (tenminste dat vertellen ze als ze ergens tegenaan gezeten hebben).

Na 12:30 minuten start het gesprek met Speedy Gonzales oftewel ingevouwen Hans B.

Gaat net

Niet alleen heeft de storm huisgehouden. Deze Quest past er maar net doorheen (fb).
Zou Andrew een kettingzaag in zijn velomobiel vervoeren?

Outdoor

In deze aflevering van Draußen, een Duitse podcast over outdoor-thema's, is Holger Seidel te gast. Voor wie het uit eerdere berichten (november/december) nog niet begrepen had: Holger wil het record van Roland Schell verbeteren, wat betekent dat hij binnen 32 uur en 59 minuten Duitsland van zuid naar noord met de fiets moet doorkruisen.
Ook Velomobile World besteed nogmaals aandacht aan het voornemen van Holger. En uiteraard is ook op het Duitse Velomobilforum een draadje over de recordpoging te vinden.

Maar om nog even op die podcast terug te komen: erg grappig dat het programma gesponsord wordt door een autobedrijf, terwijl Holger met zijn recordpoging wil aantonen, dat er snelle alternatieven voor de auto zijn.

Voortstuwing

Het is zo'n dag met weinig wind, en dan ben je wel blij met een traptoestel op je zeiljacht (fb). Zou een ligfietstraptoestel niet beter zijn?

In de achtervolging

Prachtige drone-beelden van Doug, aka DallasCyclist, gemaakt in het zuiden van de staat Arizona. In de buurt van Sierra Vista probeert Alessandra Davila, een voormalig nationaal kampioene uit Peru, hem bij te houden. Althans, een tijdje...

Toeristische routes

Noord-Brabant heeft er weer een aantal toeristische fietsroutes bij: de Sagen & Legenden fietsroutes. De in de Kempen gelegen routes brengen bekende volksverhalen uit de streek tot leven. De belevingsroutes vertellen de verhalen van ‘Kabouterkoning Kyrië’, ‘De Dansende Katten’, ‘De Witte Vos’ en ‘De Gloeiige’. De routes liggen in de gemeenten Bladel, Bergeijk, Reusel-De Mierden en Eersel.
In hoeverre deze routes voor ligfietsers en velomobielen geschikt zijn, durven we op dit moment niet te zeggen. Misschien dat iemand eens verslag zou kunnen doen, als hij/zij in de buurt is?

Zoekplaatje

Victor was er snel bij met de oplossing, maar dat mag ook wel, als het je eigen woonplaats betreft! Op de foto staat dus molen De Hoop afgebeeld, gelegen aan de Dorpsstraat in Loenen aan de Vecht.
Hartelijk dank aan Gertjan de Roller voor het aanleveren van de foto.

Reacties

Willeke.IGKT op vr 25 mrt 2022 om 20:37

Leuk dat jullie nieuwtjes doorgeven met links naar de betreffende pagina. Maar alle FB links die ik vandaag probeerde gaven een 'je moet lid zijn' reactie. Nu ga ik uit principe geen registratie doen op die site, dus alle links hier zijn onbegrijpelijk. Graag meer informatie over de nieuwtjes, zoals die paal in Groningen en die storm schade zodat je zonder de link te volgen ook begrijpt waar het over gaat.

gerritrol op za 26 mrt 2022 om 09:40

We kunnen de ergens in..... ook als alternatief zoekplaatje beschouwen. Wie weet waar deze foto's zijn genomen?

TeJayLigFts op za 26 mrt 2022 om 10:53

De ‘fietsval’ is mogelijk niet openbaar (er staat niet bij dat het openbaar is), maar de foto staat in het vrijdagberichtillustratie. De ‘storm’ en ‘zeiljacht’ zijn openbaar. Wij zullen wel weer beter gaan opletten op openbaarheid (de aandacht was weer wat verslapt).

De de plek van de ‘verheffende hobbel’ is inmiddels bekend bij de redactie, dus doe een poging tot raden waar dit is.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.