Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Markt, wintertest, lijstje, LBR, Snoek, zomerrit, vogelkapje, rondom, kunstwerk, zoekplaatje

E-bike vs ligfiets

Door onder andere de (intussen veel) hogere productieaantallen, heeft de E-bike de ligfietsbranche behoorlijk in de spaken gereden. Ofwel: "De markt is behoorlijk ingekakt", aldus Arjan Vrielink, van Flevobike.

Velomobiel vs ligfiets

Saukki wil weten welke fiets de betere winterfiets is: [url=https://www.youtube.com/watch?v=wSUryOf3bUE
]de velomobiel, of toch de open ligfiets? De strijd gaat tussen aan de ene kant een Quattrovelo, volgens Saukki de enige geschikte velomobiel voor (echt) winterse omstandigheden, en aan de andere kant een AZUB MAX, waarop je duidelijk een stuk hoger zit.

Zadelpijn

In de nieuwsbrief van de ANWB was het weer tijd (blijkbaar is er weer een jaar voorbij?) om de aandacht te vestigen op hun lijstje met oplossingen voor zadelpijn. Maar de ultieme oplossing staat er dus nog altijd niet bij. Geen wonder dat die E-bikes het zo goed doen...

Laidback Bike Report

Afgelopen zondag was het weer tijd voor Gary Solomon's maandelijkse aflevering van het Laidback Bike Report. Onderwerpen waren onder andere een in Afrika gekidnapte triker, solar-ondersteunde trikes uit Frankrijk en een review van HP Velotechnik's Streetmachine.

Snoek

John, van Velo-Ads, besteed in deze reportage aandacht aan de eerste Snoek in het Verenigd Koninkrijk.

Een andere John, namelijk John Williams uit de Verenigde Staten, is helemaal happy met zijn nieuwe Snoek (fb), die hij zojuist van het vliegveld heeft mogen afhalen.

En ook Sandiway Fong schijnt uiterst tevreden te zijn met zijn exemplaar, getuige zijn korte documentaire over zijn Snoek 010.

Uitdaging in Finland

Wie de rit van London naar Edinburgh en terug, die vorige week hier langskwam, toch iets te gortig vindt qua afstand, kan eventueel inschrijven voor de Saimaa Cycle Tour. Deze rit in het land van de 1.000 meren duurt in de langste versie slechts 300 kilometer. Het uitzicht zal in de middernachtszon ongetwijfeld schitterend zijn.

Milan kap

Niklas Bostelmann, die zijn expertise in de vliegtuigbouw heeft opgedaan, heeft een nieuwe kap voor de Milan GT/SL ontwikkeld. Deze kap is een doorontwikkeling van de kap waarmee Axel Herfurth afgelopen jaar in Amsterdam aan het WK heeft deelgenomen. Zo is o.a. het vizier naar binnen verplaatst en is een, ook nieuw ontwikkelde, Nacaduct in de kap opgenomen.
Laatstgenoemde kan ook los worden besteld en zo door een vlijtige doe-het-zelver in zijn/haar fiets worden ingebouwd.

360-cam

We moeten eerlijk zeggen dat we even schrokken, en dachten dat deze velomobiel de snelweg op ging. Maar uiteindelijk bleek hij toch netjes op de "Landstraße" te blijven en kon hij qua tempo gewoon met het verkeer mee.

Kunst

De Duitse omroep SWR ging, voor hun serie over de "kunst van het handwerk", op bezoek bij Portus Cycles in Pforzheim. Resultaat is een heel mooie documentaire over het ontstaan van een cargobike: "Wie man ein Fahrrad baut". Waarlijk een kunststukje!

Zoekplaatje

Tijd voor het eerste zoekplaatje van het jaar 2022: waar is deze velomobiel onderweg?

Reacties

JosHendriks op vr 14 jan 2022 om 13:11

fortweg bij houten/nieuwegein bij de inrit van de manege, richting de McD

A.C.B. op vr 14 jan 2022 om 17:48

Zoek plaatje
Dicht bij huis zie boven vermelde opmerking klopt helemaal.
Gr Alexander Uit Nieuwegein

45westligger op vr 14 jan 2022 om 18:28

Om de hoek:
Van de Fortweg in Houten naar de Waijensedijk


JanPeter Westein

Ssas.Scherrenberg op vr 14 jan 2022 om 18:45

Saimaa Cycle Tour deelname van ligfietsen en velomobielen is niet toegestaan !!!

Oliver op vr 14 jan 2022 om 21:06

Mea culpa! Zover had ik de site gisteren niet doorgespit… Helaas dus met de bukfiets naar Finland, mocht je interesse hebben.

A.C.B. op vr 14 jan 2022 om 21:40

training velo drome Alkmaar zondag 16- januari gaat niet door . Een nieuwe datum voor Alkmaar ZSM op de ligfiets net agenda.

Ssas.Scherrenberg op za 15 jan 2022 om 12:42

Uitdaging in Finland ?? zoek de uitdaging in Zweden en fiets de Mälaren Runt. [https://www.fredrikshof.se/vara-lopp/malaren-runt/] "Långa bana är 33,4 mil och den kortare 27,5 mil" De route is 334km (+/- 1650 hoogte meters) en een korte de route is 275km. Ik heb de Mälaren Runt zelf al 2x met een M5-CHR en 4x met een DFXL gefietst.

AndredeBoer op za 15 jan 2022 om 14:10

Ik zet ook in op Houten, de onderdoorgang naar het westen toe, richting Hornbach. Ik rijd daar 2-3x/jaar, meestal in het donker en het is er vrij krap en je gaat een kadoenk-kadoenk tunneltje in...

Groeten uit een mistig Duckstad (Woerden) - André

Neksolio op za 15 jan 2022 om 17:47

Ik ken deze situatie: hij komt van de L3266 en rijdt de B8 op. deze straat is als een snelweg. de linkerrijstrook gaat naar Höchst, de twee rechterrijstroken leiden naar de A66. heel vaak is er hier veel verkeer. Hij rijdt met hoge snelheid - bijna net zo snel als de chauffeurs. zeer moedige manoeuvre!
https://goo.gl/maps/QfJ5xcwwSbYp6VVG8

Privé Peloton op za 15 jan 2022 om 22:32

De uitdaging in Finland kan niet zomaar met een ligfiets/velo volgens de event rules:

Bicycle Rules
Only bicycles with two wheels are allowed on the Saimaa Cycle Tour
Special bicycles, eg recumbent bikes, are not permitted. Exemption may be granted for health reasons; in order to be eligible, participation requires a medical opinion that participation on an ordinary bicycle is not possible. Please contact the organizer before registering.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.