Alternatieve OBT's

Gepubliceerd op

Zoals bekend, kon de OBT dit jaar weer geen doorgang vinden i.v.m. corona. Hiervoor in de plaats, vonden her en der kleinere alternatieven met (uiteraard) minder deelnemers plaats.

Niet ver van de Nederlands-Duitse grens heeft een groep met o.a. Jupp een alternatieve rit door het bruinkoolgebied gereden. Men had toch al vrij genomen en zou samen naar de OBT in Limburg rijden, dus een tocht in de richting van Roermond was snel gepland. Om niet alsnog met een te grote groep onderweg te zijn, werd er in 3 kleinere groepen gefietst.
Het is in de video niet echt goed zichtbaar, maar voor wie niet bekend is met het fenomeen bruinkoolwinning, even het volgende. Sommige dorpen in de streek zijn vrijwel verlaten, in afwachting van de komst van de reusachtige graafmachines. Op andere plekken zijn alle huizen al gesloopt en is een voormalig dorp, voor wie goed kijkt, soms alleen nog herkenbaar aan het wegennet. Het is zeker de moeite waard om eens een rit door het gebied te maken. Wellicht dat de Grensrijders zoiets eens kunnen organiseren, als corona het weer toelaat?

Natuurlijk werd ook in Nederland (alternatief) gefietst. Zo vond in Gelderland/Overijssel de LOLliebollentocht plaats, waarvan hier een kleine eerste impressie (fb) is te zien. Verder wordt door de foto's ook duidelijk, dat in ieder geval het oliebollen-aspect van de OBT in ere werd gehouden. De door Johan op Facebook genoemde film is inmiddels bij YouTube te vinden.

Henk reed in Groningen een privé-OBT van 61 kilometer met zijn Mango. Het bewijs dat je niet perse in groepen onderweg hoeft te zijn om een mooie tocht te maken; in tijden van corona natuurlijk wel zo veilig!

De mini-OBT die vanuit Almere zou rijden, is (nog) niet doorgegaan, in verband met een coronabesmetting van de organisator. Bij MeWe valt te lezen dat van afstel hopelijk geen sprake is, en dat op 9 januari een hernieuwde poging gepland is. Dus wellicht dat we later nog beelden en/of verslagen hiervan aan dit artikel kunnen toevoegen.

Reacties

TheoVelomobiel op za 08 jan 2022 om 15:57

We gaan morgen 9 januari rijden in Almere.
Er zijn door afzeggingen nog 5 plekken over nu.
Dus wie zin heeft, stuur even een mailtje naar velomobiel.nl

Verzamelplek Rumilaan 6 om 10.30u

Groetjes Theo

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.