Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Jetze Plat, zitten op velomobiel, papieren Mango, Flevotrike in de sneeuw, nalaten bij kou, welke fietspomp, Humancar, trailer

Jetze Plat

Handbiker en triatleet Jetze Plat is voor de derde keer Paralympisch Sporter van het Jaar (ook in 2017 en 2019).
Op de Paralympische Spelen in Tokio zette Plat een unieke prestatie neer: in vier dagen tijd won hij drie gouden medailles. Hij prolongeerde met groot verschil de titel op de triathlon en bij het handbiken won hij goud op de tijdrit en in de wegwedstrijd.

Niet zitten op de velomobiel!

Jason heeft niet al teveel geluk met zijn Mango. Onlangs is er iemand op gaan zitten met als gevolg vele breuken in de deksel. Met tape heeft hij dit min of meer opgelost, fraaier werd het er niet op, totdat…
Nu heeft de Mango naast meer sterren ook komeetbanen: star and stripes (fb) (of hier (fb)).

Papieren Mango

Op Facebook kwamen we weer een oude bekende tegen: de papieren bouwpakket van de Mango (je moet wel een account hebben op het Duitse Velomobil Forum).
Leuk om dit in een verloren uurtje te maken. Gek dat er van de Mango ook een 3d-versie te printen is, maar waar zijn de Quest, DF, Orca, en anderen?

Flevotrike in de sneeuw

Eric rijdt op zijn Flevotrikedoor een ijzig en besneeuwd noorden van Nederland. Hij doorkruiste de provincies Friesland, Groningen en Drenthe.

Wat je moet nalaten bij kou

Als de kou toeslaat, dit weekend niet, dan moet je, volgens Bever, de volgende dingen nalaten.
Wat je, als man, wel kunt doen: een baard hebben…

Fietspomp nodig, maar welke?

Hans zijn BBB-fietspomp voor de velomobiel is aan vervanging toe. Eerst een lijstje gemaakt met aan welke eisen de pomp zou moeten voldoen. Wat er niet bij staat dat de pomp ook een blikvanger moet zijn (als de rest voldoen), totdat je favoriete (?) winkel deze niet heeft.

Humancar

Wat voor type zou deze Humancar met plaats voor vier personen zijn? Een roeibak?
Met een soort van roeibeweging kan je de accu laden zodat je dit gevaarte kan laten rijden. Op een vlakke weg zou dit voertuig ongeveer 50 km/uur kunnen halen. De accu kan ook thuis geladen worden via het stroomnet.
Kwam de bovenstaande video al uit in 2016, maar deze komt uit 2010.

Aanhangertje

Josef Janning, aka Jupp, geeft voor het Laidback Bike Report een aantal tips, inzake het in gebruik nemen van een aanhanger achter een velomobiel.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.