Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Winterfiets Elfstedentocht, Mittellandkanal 2, 8 bijzondere velomobielen, top tien velomobielen, Alpha (M)9 en toerkap, afstellen trapas, 25 jaar Spezi, Suntrip, houten trike

Winterfiets Elfstedentocht verschoven

De verlengde coronamaatregelen hebben helaas tot gevolg dat op 4 januari de Winterfiets Elfstedentocht niet door kan gaan. Alle ingeschreven deelnemers krijgen hierover een mail met een nieuwe datum en meer informatie over de verschuiving.
Het is op dit moment niet meer mogelijk om in te schrijven, het maximum van 1250 deelnemers is al bereikt. Wel kun er een voor-registratie doen voor als er op de nieuwe datum meer deelnemers mee mogen fietsen.

Van Groningen naar Berlijn 2

Deze zomer is Eric op zijn Flevotrike wel de grens overgestoken. Hij fietst van Groningen naar Berlijn langs het Mittellandkanal (deel 2). Het was een heel avontuur omdat er geen echte fietspaden zijn. Maar het is verreweg de kortste route als je vanuit het noorden van Nederland fietst.
Ons vorige bericht, en onze bron op Facebook.

Acht bijzondere velomobielen

Glowing Ray laat een aantal velomobielachtigen in dit filmpje zien. De Cab Bike Hawk, Dijker D, LEF, Raht Racer, Cabriovelo, Orbit City Bikes, Better Bike en de Velomtek VX2.

Top tien velomobielen

Saukki heeft zijn favoriete top tien velomobielen op een rijtje gezet. De Cab Bike Hawk, Hilgo, Quest (XS), DF (XL), WAW, Alpha 7, Quattrovelo, Milan SL (GT), Alpha (M)9 en de Snoek.

Alpha 9

Het uiterlijk van een velomobiel is ook belangrijk. Nu zijn er beelden verschenen met een geel gespoten voorserie van de Alpha 9 met stripings (of rechtstreeks) in de sneeuw. Het betreft de grootste versie van de Alpha 9. Let ook op de plaatsing van de spiegeltjes (op het dashboard). De toerkap is in dit filmpje nog niet helemaal symmetrisch.
Zie ook het commentaar op Facebook.
Hier nog wat vergelijkingsmateriaal, namelijk deze Alpha 9 samen met de Alpha 7.

Alpha (M)9 toerkap

Ook aan de toerkap valt nog veel te verbeteren. Een vergelijk tussen de kappen van de DF, Alpha 7 en de voorserie Alpha (M)9, alleen al wat betreft de luchtstroom en afvoer van regenwater.
Deze kap is ook wat ruimer (fb) wat het makkelijker maakt om een helm op te hebben.
Alleen zullen er nog spiegeltjes bij moeten komen op de velomobiel, daar de spiegeltjes op het dashboard van de (M)9 wel bitter weinig zicht naar achteren geven met de kap erop.

Afstellen trapas

Koop je een tweedehands velomobiel, dan zal je in de meeste gevallen de trapas wat moeten verplaatsen voor de juiste zitpositie en de lengte van je benen.
Jan van Velomobile World helpt je hoe je dit hoort aan te pakken. Verplaats je de trapas meer dan een paar mm, dan zal je de ketting langer dan wel korter moeten maken.

25 jaar Spezi shirt en meer

Voor de Spezi-fans is het jubileum ligfietsshirt '25 Jahre SPEZI alradmesse' verkrijgbaar. Het kleurrijke ligfietsshirt met buikzakken en lange ritssluiting is verkrijgbaar in dames- en herenmaten.

Daarnaast is ook het eerste Europese Cargobike kwartetspel: 32 kaarten met 32 bakfietsen uit heel Europa nemen het tegen elkaar op: Bullitt, Butchers, Chike, Christiania, Douze, Muli, kruiwagen, Yuba, Urban Arrow en nog veel meer.

Zien we daar Kettenfett (kettingvet), en dan moet je bij het bestellen je leeftijd opgeven…

Suntrip 2021

Het is zover, de documentaire over The Sun Trip 2021 met zoveel tweewielfietsen, trikes, en natuurlijk de winnaars in velomobielen is gereed.

Houten trike

Stewart is handig met hout en had zijn zinnen gezet op een trike. In 208 uur heeft hij in 2017 de trike met hout, hennep, plastic, wat metaal en epoxy gebouwd.
Daarbij blijft het niet, hij is van plan om er binnenkort nog een te bouwen.

Zoekplaatje

We hebben er even aan zitten denken, om het zoekplaatje pas volgende week te plaatsen, zodat er tijdens de rustige momenten met Kerst gezocht kan worden naar de plek waar de foto is gemaakt. Maar we hebben besloten om het toch nu maar alvast te plaatsten, want we willen niet verantwoordelijk zijn voor al die ligfietsers die tijdens het Kerstdiner alleen maar op hun telefoons zitten te staren en te scrollen, zonder zich aan hun tafelgenoten te storen. Dus...

Waar, oh waar...?

Reacties

Gideon op vr 17 dec 2021 om 13:37

Zoekplaatje: Lemelerberg

Cougar op vr 17 dec 2021 om 13:49

Dat is bij de Sprengenberg in Haarle.
Waarschijnlijk tussen paddestoel 22141 en 22143?

ganseij op vr 17 dec 2021 om 14:00

De Palthetoren bij de Sprengenberg https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Sprengenberg Mooi fietsen daar

tdt op vr 17 dec 2021 om 14:02

Dat filmpje van Glowing Ray is wel een beetje vreemd. Ze hebben het over "human powered vehicles"... ik heb een paar seconden gekeken en zie de LEF erin zitten. Die is volledig elektrisch, komt geen trapper aan te pas en heeft dus ook niets met velomobielen te maken.

teuben op vr 17 dec 2021 om 17:52

Even op Google gezocht naar "wit kasteeltje heide". Bingo!

gerritrol op vr 17 dec 2021 om 19:37

zoekplaatje:
Van Heekweg te Haarlo tussen knooppunt 61 en 5.

Nyh op za 18 dec 2021 om 10:51

Zoekplaatje:
N52 20.261 E006 22.890

Fietsbennie op za 18 dec 2021 om 12:42

Gunst het zoekplaatje heeft de kerstdagen niet eens gehaald. Maar goed, het hele verhaal en meer foto's staan op mijn site . Goede feestdagen en een veilig 2022 gewenst allemaal.

HvdK op vr 24 dec 2021 om 09:38

Beetje jammer dat zo’n kanaal als Glowing Ray wordt genoemd. Er zijn nogal wat van dat soort audio-visueel-cultureel gesproken “bloedzuigers”. Men verzamelt wat filmmateriaal van anderen met als titels bij de “Beste” of “tien en dan nog wat” en presenteert dat als een soort eigen werk.


Vaak kleunt men er naast zoals ook bij Glowing Ray het geval is. Bij de start van de film worden we al geconfronteerd met een mislukt project: De Cabriovelo. Dat Bleke Straaltje bestaat het zelfs te verwijzen naar de crowd-funding webstek waarop de reeds lang gesloten campagne staat als informatie voor iemand die in de commentaren naar gegevens zoekt. Nu vraag ik u men. Sonneberg?


Op hpv.org worden trouwens al een tijdje de twee prototypen van de Cabriovelo te koop aangeboden, dus wie 12 miel aan Euro’s ergens nutteloos heeft liggen kan zijn gang gaan.


(Jammer overigens ook dat dit soort fietsen niet in het Velorama terecht kan komen. Het pand staat vermoedelijk helemaal vol en er kan waarschijnlijk niets meer bij. De laatste historische ontwikkelingen ontbreken ernstig in dit museum. Niet eens een Windcheetah te vinden. Maar het is natuurlijk een liefdewerk-oud-papier project.)


Terug naar het NU. Net zo als hier in de commentaar-sectie zijn er bij de film ook al mensen die terecht opmerken dat de LEF helemaal niets te zoeken heeft in dat rijtje, maar, ja, het moesten er, op zijn Amerikaanns, natuurlijk tien zijn. Kan die Straal trouwens niet bommen, want de kijkers en kliks heeft hij al weer binnen.


Gode zij dank hebben we een echte uitstekende lijst van Saukki, als een soort tegengif voor deze Gloeiende Onzin. Dank daarvoor redactie!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.