Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Ruitenwisser, liggers op vakantie, papegaai, John’s favoriete YouTube-kanalen, interview, gespot, regenkleding trike, sturen, zwakkere botten, kap voor A9/M9, velomobiel op Franse tv, Zwitserse wetgeving, Fiets- en Wandelbeurs

Ruitenwisser voor de toerkap

Johan heeft het aangedurfd om een ruitenwisserset te bestellen bij, vermoedelijk, Banggood. Hij heeft de wisser (fb) op zijn Quattrovelo geplaatst en is er tevreden over. Natuurlijk was het weer er ook naar.

Grensligger

Joor heeft dit coronajaar besteed aan het fietsen langs de randen en grenzen van Nederland ('Nederlands') met een Flevobike Greenmachine bovenstuur én een met onderstuur. Hij is februari gestart met de rondrit en eindigde eind oktober na bijna 2.300 km.

Van Oostenrijk naar Italië en terug

Hubert steekt de grens wel over en fietst van Thörl-Maglern in Oostenrijk naar Resiutta in Italië met een Cruzbike Vendetta V20. Het traject, van ruim 50 km, volgt een voormalige spoorlijn.

Van Groningen naar Berlijn

Deze zomer is Eric op zijn Flevotrike wel de grens overgestoken. Hij fietst van Groningen naar Berlijn langs het Mittellandkanaal (deel 1). Het was een heel avontuur omdat er geen echte fietspaden zijn. Maar het is verreweg de kortste route als je vanuit het noorden van Nederland fietst.
Onze bron op Facebook.

Echte ligger

Leopold besloot dat het buiten te guur weer was en gaat er thuis bij liggen (fb).

Pas op, papegaai met trek

John’s favoriete YouTube-kanalen

Naar welke YouTube-kanalen kijkt John, en wij, graag. Er zit niet echt een verrassing bij. :)

Saukki geïnterviewd

Honza interviewt Saukki (Sauli) op Recumbent.news ('Nederlands') met 10+ vragen.

Velomobiel gespot

Doug en zijn DF is gespot op Street View in Murphy, Texas.
Onze bron op Facebook.

Regenkleding trike

Ondanks dat het bijna nooit regent (woon-werkverkeer!) willen driewielfietsers ook regenkleding hebben waar ze niet kletsnat in worden (transpireren telt niet mee!).
De Fietsersbond heeft een aantal gevonden die zouden kunnen voldoen. Paulus heeft een stevig geprijsde oplossing die ons bekend voorkomt, en Belle heeft nog wat tips.

Sturen?

We balanceren op de fiets en denken dat we bewust een kant uitsturen. Als je linksaf wil stuur je naar links, en als je rechtsaf wilt, ja…
Maar wat doe je echt? Als je linksaf wil, stuur je eerst naar rechts, vervolgens begin je naar links te hellen en dan stuur je naar links.
In de volgende video wordt het onmogelijk gemaakt om bijvoorbeeld naar rechts te sturen, en wat denk je dat er gebeurt als je linksaf wil?

Als deze test ook eens gedaan kan worden met ligfiets met een klapstuur (helmstok). Wie voelt hiervoor? ;)

Zwakkere botten door fietsen?

Ben je een fanatieke fietser, dan kan dit een negatief effect hebben op de sterkte van je skelet. En dat heeft alles te maken met het feit dat je zittend, of in ons geval liggend, je sport beoefent.
De oplossing: fiets, loop, ren, spring en fiets.

Kap voor A9/M9

Romain Condat bericht op Facebook, dat een nieuwe kap voor de A9/M9 klaar is. Dat wil zeggen, hij toont foto's van de mal. De kap heeft een opstaande rand voor het vizier, waardoor het vizier volledig gesloten kan worden zonder dat het gaat beslaan.

Velomobiel op Franse tv

Op de Franse TV heeft de velomobiel weer het nieuws, of in ieder geval een middagshow, gehaald. Waarom halen velomobielen in Frankrijk regelmatig de TV met vrij uitgebreide rapportages, terwijl het hier in Nederland maar heel zelden gebeurt?

Zwitserse wetgeving

In Zwitserland heeft men een petitie gestart, waarmee men probeert de wet te laten veranderen. Doel is om tot een legalisatie te komen van trapondersteuning tot 45 km/h bij fietsen met meer dan 2 wielen.

Fiets- en Wandelbeurs

De ligfietswinkels hebben besloten om niet mee te doen aan de komende Fiets- en Wandelbeurs omdat het risico van deelname te groot is, gelet op de Coronapandemie. Het is overigens onzeker of de beurs wel door kan gaan. De Ligfietsvereniging heeft moeten besluiten dat wij nu ook niet meedoen.
Vrijwilligers kunnen zich nog steeds melden voor de beurs in 2023. Hoe hoger je op de lijst komt, hoe groter de kans dat je ingedeeld wordt. Aanmelden bij Hermine Jochemse.

Reacties

lighans op vr 03 dec 2021 om 14:50

In het verleden is velomobiel.nl wel regelmatig op tv geweest. Ik kan me iets herinneren met Ymte bij een avondpraatshow.

Misschien is het ook wat nieuwer in Frankrijk en meer groeiende?

Joor op vr 03 dec 2021 om 17:17

Mooi woord, grensligger!

Nyh op zo 05 dec 2021 om 11:50

Sturen?

Ik denk dat het helemaal niet uitmaakt op wat voor manier het stuur wordt bewogen. Als het stuur niet meer naar links kan, kan het niet meer naar links en maakt het niet uit of het een normaal fietsstuur, onderstuur, bovenstuur, UDK of zelfs een kantel-knik stuur is. Het gaat er niet om hoe het stuur wordt bewogen maar wat het effect is van de beweging van het voorwiel in reactie op de stuurbeweging.

CV op ma 13 dec 2021 om 00:52

Tja, die regen. Ik neem gewoon een extra droog T-shirt mee. Nat wordt je toch wel; van regen of anders in regenpak van het zweet, tenzij het echt koud is. Regen droogt redelijk neutraal op, zweet stinkt.

En trouwens; het regent bijna nooit. Kun je je trip een uur vervroegen of uitstellen dan nog eens een fractie daarvan.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.