WK Ligfietsen 2021

Gepubliceerd op

Heerlijk dat er eindelijk weer zaken doorgang vinden. Na tweemaal uitstel begint het WK Ligfietsen dan toch a.s. vrijdag 17 september. Er zit nog wel een stevig coronatintje aan dit kampioenschap, de Engelsen mogen bijvoorbeeld het land niet zomaar in, maar qua opkomst zitten we in elk geval boven die van de laatste Cycle Vision. Het logo is ontworpen om dit uit te drukken. Kom gezellig kijken, vrijdag in Sloten, zaterdag in Spaarnwoude (met gezellig terras) of zondag weer in Sloten met de titanenstrijd over zes uur, echt veel spannender dan kijken naar Max. Je kunt ook zaterdag mee-eten op de camping.

Die camping was naast het in twee kleuren gezeefdrukte T-shirt een van de lastigste zaken om te regelen. Op het parcours van Sloten was geen plek meer, een veld huren bij de gemeente Spaarnwoude vereiste een lastige vergunning, en toen was daar De Sport Camping in Amsterdam die uitkomst leek te bieden, behalve dat het sanitair nog in aanbouw is. Huren of douchen bij de buren bleek onmogelijk. Vervolgens zijn we uitgeweken naar een camping die wat aan de krappe kant is, net voldoende voor racers en vrijwilligers. Hoor je tot die groep, reserveer dan nog gauw een plek voor het helemaal vol zit.
Wat je als bezoeker wel kunt doen is een maaltijd bestellen en deze op de camping komen nuttigen. Dan proef je toch even de sfeer.

Het evenement zelf draait natuurlijk om de races, waaronder ook een kinderrace en de ludieke 'bike courier race' waarbij iedere deelnemer welkom is.
Bekijk het programma op cyclevision.nl.

Een kort overzicht:
De eliminatierace op vrijdag (Sloten 19:00) is een leuk spektakel waarbij in elk geval duidelijk te zien is wie er voorop ligt omdat afvallers afstappen.De uurstijdrit op zaterdag (Spaarnwoude 10:00) kan worden aanschouwd vanaf het terras, en dat geldt ook voor de kinderrace (12:30) en criteriums (Spaarnwoude 14:00). Aan de Bike courier race (Spaarnwoude 16:30) kan iedereen met een fiets meedoen. Je moet hier halverwege het parcours kiezen: afsteken via een smal paadje, of doorkachelen via een omweg. Aan het eind moet je een klein stukje lopen en weer fietsend over de finish. De winnaar mag op onze kosten een rondje geven aan de bar aan alle deelnemers aan deze wedstrijd.
Schiet tussen de races door een rijder aan om alles te horen over de aerodynamische snufjes van zijn/haar fiets. Snoek, Alpha en After 7, Milan, DF alles is aanwezig en fabrikanten/bouwers racen mee.
Op zondag sluiten we af met gepast spektakel in de vorm van een slopende zesuursrace (Sloten 10:00). Wie nog wil kunnen lopen de volgende dag kiest voor de drieuursvariant (Sloten 13:00). Deze dag kun je bij het clubhuis je tweedehands ligfiets te koop aanbieden, de praktijk leert namelijk dat ligfietsers graag fietsen verzamelen.
Op cyclevision.nl staan de details over plaats en tijd, activiteiten voor kinderen, wedstrijdregels en het volledige programma.

Reacties

Sieds op ma 13 sep 2021 om 20:43

Moet je entree betalen om bij deze dagen te komen kijken ?

MarkJRullens op di 14 sep 2021 om 12:20

Alle races zijn gratis te bezoeken Sieds!
Tot op Sloten of Spaarnwoude!

MichielAdriaan op vr 17 sep 2021 om 22:02

Maar ook in de (eerste) wedstrijd zit een ' Max'.
Marloes gaf aan dat Ymte iedere ronde 4 km/uur sneller reed tot aan 54 km/u. Daarna de spurt, aangegeven met het bord 'Max' (-:
I.d.d. verhoogde dat de spanning doordat steeds wat rijders afvielen en je bij de start achter het Velodrome geen uitzicht hebt over de rest van het parcours.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.