Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Lezingen, wasmachine, Vulcan Bird, breedst, wissen, Bachetta overgenomen, uitleg, technische ondersteuning, levertijden Milan, krap, agenda, zoekplaatje

Lezingen

Bij Beagle Bikes worden sinds medio juni weer 'live' lezingen gehouden in de winkel. Deze lezingen, over allerlei aan fietsvakantie/-reis gerelateerde onderwerpen als routebesprekingen en navigatiemiddelen, zijn echter ook online via Zoom te volgen. Handig, omdat er door corona nog altijd niet veel mensen in de winkel aanwezig mogen zijn, maar zeker ook voor als je niet in de buurt van Utrecht woont! Aan de lezingen zijn geen kosten verbonden.

Wasmachine

Nee, het gaat niet over de herkomst van onderdelen die Graeme Obree ooit voor zijn recordfiets heeft gebruikt, maar over de problemen met de was, waar je mogelijk tegenaan loopt als je tijdens je fietsvakantie op campings verblijft. Belle weet hierover op Kampeerwijzer.com het één en ander te vertellen en is aan de slag gegaan met 'draagbare wasmachine', oftewel, het opnieuw uitgevonden wasbord in een flexibele en compacte versie.

Vulcan Bird

Zes jaar geleden besloot Geoff Bird om een racemachine te bouwen op basis van een trike: de Vulcan Bird (fb). De trage voortgang was grotendeels te wijten aan het feit dat Geoff ook de redacteur en vormgever was van de LaidBack Cyclist (LBC) - het tijdschrift van de British Human Power Club (BHPC).
Afmetingen: lengte: 2,647 m, breedte: 73,7 cm, hoogte: 73,5 cm, en gewicht: 28kg.
Overigens kun je lid worden van de BHCP om voor £ 8,- (ruim € 9,-) vier nummers van de LBC als pdf te ontvangen.

Breed, breder, breedst

Hoe groot is jouw trike (fb)? Het kan natuurlijk groter met een ruime spoorbreedte en veel rijplezier.

Wie wist hier (van?)

Natuurlijk Daniel: de eerste werkende ruitenwisser in de Alpha 7. De uitvoering is wel met handbediening, en laten we wel wezen: dit werkt altijd.

Bachetta overgenomen

Bent Up Cycles heeft deze week de tweewieler divisie van Bacchetta Recumbent Cycles overgenomen (fb).
Dana Lieberman van Bent Up Cycles zal op 11 juli met details en toekomstplannen komen bij het komende Laidback Bike Report.

Uitleg

De stad Antwerpen probeert weggebruikers, en wij denken in dit geval vooral aan automobilisten, met behulp van borden duidelijk te maken wat wel en niet mag in een fietsstraat. Veel duidelijker kan het volgens ons niet, dus we hopen dat deze borden op meer plaatsen navolging krijgen. Oh ja, en dat er natuurlijk nog véééél meer fietsstraten bij komen!

Technische ondersteuning Milan en Alpha 7

Op Velomobile Worldwide is technische ondersteuning te vinden onder het kopje Technical Support voor de Alpha 7 en de Milan SL/GT.

Levertijden Milan

Jan praat je bij over de levertijden van de diverse Milans. Zijdelings wordt ook gemeld dat de levering van onderdelen zeer moeizaam gaan, maar er is nog voorraad…

Te krap?

Gebruik je föhn als het achterwiel de cassette raakt! Jan toont hoe je dat doet bij de DF en/of de Alpha 7.

Agenda weer wat gevulder

Gelukkig raakt de agenda weer gevuld, en er kan dan morgen ook meer (mondkapjes bijna (!) overbodig, grotere groepen mogen weer bijeenkomen, maar de anderhalve meter moet toch gehandhaafd worden). Echter enige voorzichtigheid kan nooit kwaad.

Enkele voorbeelden, naast de maandelijkse tochten:

Zoekplaatje

Ons excuus voor het vertraagde zoekplaatje. Eigenlijk had het er vorige week al in moeten staan, maar verantwoordelijk redacteur zat er even helemaal doorheen, door alle examenperikelen op zijn school.
Maar nu dus alsnog de vraag: waar is de foto van deze maand gemaakt?

Reacties

davidhembrow op vr 25 jun 2021 om 13:20

Het zoekplaatje. Is het Westkanaaldijk Utrecht ?

andre.brouwer op vr 25 jun 2021 om 14:47

Zoekplaatje: ik hoop het Amsterdam Rijnkanaal met nieuw asfalt ;-)

Oliver op vr 25 jun 2021 om 18:45

Pfff... wat zijn jullie er weer snel bij. En ik dacht nog wel dat deze niet te gemakkelijk zou zijn...

jbwvandijk op vr 25 jun 2021 om 21:22

Inderdaad, langs Amsterdam Rijnkanaal op max 10 km ten noorden van Maarssen en je kijkt in zuidelijke richting. :-) Klopt?

TeJayLigFts op za 26 jun 2021 om 10:47

Kanaal links, spoorbaan rechts? Ja! ;)

Lorhijn op zo 27 jun 2021 om 07:25

Deze route neem ik altijd als ik naar Amsterdam op en neer ga. Langs het Amsterdam Rijn kanaal tussen Breukelen en Maarssen. Echt een heel mooi fietspad op dat punt!

Wilco op zo 27 jun 2021 om 20:44

Halverwege Maarssen en Breukelen wordt het rode asfalt zwart. Even een weekend weg en ik ben weer te laat om mee te dingen naar de hoofdprijs:-)

rene op di 29 jun 2021 om 15:38

Uh, ‘jou trike’ ?

TeJayLigFts op di 29 jun 2021 om 18:04

Tsss, René. W’eetje’ toegevoegd.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.