Snoek update

Gepubliceerd op

Het gaat hard met het nieuwe model Snoek van Velomobiel.nl. De orderlijst groeit gestaag, er zijn nu 47 bestellingen. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Op dit moment is er een prijslijst en ook is er interessant nieuws over metingen die zijn gedaan. Naast de speculatie over snelheid hebben we nu dus ook data!

Prijs Snoek

Aangezien de Snoek momenteel in serie gebouwd gaat worden, is de prijslijst ook bekend gemaakt. De prijs van de standaard Snoek start met € 8.500. Daarnaast zijn er nog opties.

Velomobiel.nl laat weten dat ze de orders van de Snoek kunnen ontvangen met opties die op de prijslijst staan. Dus er is geen ruimte om eigen aangepaste onderdelen voor de Snoek kunnen verwerken. Het aanpassen voor specifieke eisen is best veel werk en ze fabriceren graag volgens een standaard.

De eerste Snoeken en metingen snelheid

Er is al behoorlijk gespeculeerd over de te verwachten snelheid voor de Snoek. Wat youtube video's en ook eerste impressies van mensen die de fiets op proef hebben gefietst of die er iets van verwachten.
 • Velomobile nord
 • superboo
 • recumbent.news
 • newatlas.com
 • De eerste Snoek voor het klantenbestand, Snoek 002, is voor Clement. Deze is, samen met Snoek 003 en 004, nog in Dronten geproduceerd en er zijn door hem vele metingen op uitgevoerd.
  Interessant is om de metingen van Clement te lezen. Deze zijn gedeeld in een inmiddels behoorlijk lange discussie op velomobilforum.de (of hier in engels). Om onze lezers een lang stuk leeswerk te besparen "stelen" we even de hoofdlijnen uit de discussie.
  Allereerst, de rijder van een van de eerste versies van de Snoek heeft metingen gedaan en de fiets vergeleken met de DF. Het gaat bij de metingen om een fiets met dichte wielkappen. De metingen met de DF zijn uitgevoerd over 50.000 kilometer. Die met de Snoek zijn uiteraard korter. De eerste metingen zijn veelbelovend en Clement geeft aan de metingen graag eens te doen op het Circuit van Sloten. Deze week is een wat uitgebreidere post gemaakt met een grafiek met meer meetpunten. De metingen tot nu toe lijken de enthousiaste reacties van eerdere testers te ondersteunen. Met minder vermogen kun je dezelfde snelheid rijden of uiteraard sneller gaan fietsen. Na het uitvoeren en publiceren van de metingen is een vrij lange discussie te lezen over de uitslagen, de meetmethoden en de mogelijke verklaringen zoals over het verschil in frontaal oppervlak.

  Productie

  De pluggen van de Snoek zijn al naar Roemenië gestuurd, en zijn daar gearriveerd. Over het opzetten van de productie en het verloop ervan is een video verschenen.

  Dempers

  In de lange lijst met berichten op het duitse forum worden ook nieuwe dempers genoemd die door Velomobiel.nl ontwikkeld worden. De redactie is druk bezig met een artikel hierover dat later op ligfiets.net zal verschijnen. De Dempers worden namelijk ook voor andere velomobielen als retrofit leverbaar! De dempers zijn al langer in ontwikkeling en worden nu al over langere tijd en uiteraard afstand getest. De nieuwe vering wordt leverbaar voor zowel voorvering als achtervering. Meer nieuws volgt.

  Reacties

  jack op ma 12 apr 2021 om 09:10

  Erg leuk om te zien! De introductie op Youtube door de makers zelf, interessante uitleg.

  Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.