Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Dana Lieberman, Milan, Alpha 7, Leiba, Snoek, oversteek, geluk, rondom Gardameer, geavanceerde bandentechnologie, velomobielschoen, dief, land bewerken, Podbike, Ligfiets&, zoekplaatje

Dana Lieberman

Dana snijdt graag bochten af (aldus de titel). Hij (!) is de eigenaar van eigenaar van Bent Up Cycles in North Hollywood, en rijdt graag 200 km brevetten in Ventura County (Zuid-Californië).
Recumbent News, Honza Galla, interviewt hem ('Nederlands').

Milan

  • De Duitse nieuwszender n-tv heeft van de week een uitzending gehad die gewijd was aan Helge Herrmann met de Milan en Räderwerk. Hij verteld o.a. waarom de voet- en kniebulten in deze velomobiel er in zitten en de bestuurder toch nog zicht heeft op wat zich voor de velomobiel bevind.
  • De eerste Milan MK7 ('Nederlands') is van de lopende band gerold! De Milan en de DF kunnen nu door hetzelfde team worden geassembleerd, aangezien de essentiële onderdelen (verlichtingssysteem, achterbrug, nieuwe remkabelgeleiding, veerpoten...) identiek zijn.

Alpha 7

Voor wie de berichten over de Alpha 7 nog niet zat is, heeft Velomobile Nord een video over het uiterlijk van de Alpha 7 klaar staan. Het enige wat ontbreekt is het achteruitkijkspiegeltje.

Leiba

Voor de virtuele Spezialradmesse 2021 (Spezi) heeft Leiba Velomobile een video (fb) gemaakt met vernieuwingen voor de Leiba's.
  • De Leiba Classic is 50 cm langer geworden en wordt zo de Classic L. Er is nu plaats voor twee volwassenen of voor extra bagage. De Classic L kan ook met een naafmotor geleverd worden.
  • De Leiba Record ligt wat lager zodat ook grotere personen er mee kunnen rijden en is met een dwarsbalk stijver gemaakt. De vering kan nu ook met elastomeer vering uitgevoerd worden (naast de standaard vering).

Snoek

Het was even rustig op het blog, maar Eva zit niet op haar handen (ook Allert niet). Geweldig die samenwerking! De afgelopen maand.
Er zijn al (meer) dan 40 Snoek bestellingen tot nu toe.
Lees ook de eerste Ligfiets& van dit jaar.

Spannende oversteek

Een automobilist reed over de N35 toen hij tot zijn grote schrik ineens een fietser op het laatste moment (je ziet ze alleen als je de dashcamvideo terug kijkt) de weg over zag steken.
Persoonlijk had ik liever nog even gewacht bij het oversteken, dan het geluk beproeven of anderen ook opletten (deze automobilist remde blijkbaar niet eens af).

Geluk gehad

Rondom het Gardameer fietsen

Voor als we allemaal gevaccineerd zijn (en de derde coronagolf ingezakt is), kunnen we misschien de nieuwe fietsroute die rondom het hele Gardameer beproeven. De route is 140 kilometer lang.

Geavanceerde bandentechnologie

Een Amerikaanse start-up, The Smart Tire Company, hoopt binnenkort de banden van de fiets te vervangen met geavanceerde bandentechnologie die door het Amerikaans ruimtevaartagentschap NASA is ontwikkeld voor zijn robotjeeps.
De zogeheten luchtloze fietsband Metl-band is gemaakt van geavanceerde, lichtgewicht materialen zoals NiTinol+. Het resultaat is een hightech band die elastisch is zoals doorsnee rubber, maar die even sterk is als titanium en zijn vorm behoudt. Nooit meer een lekke band dus.

Velomobielschoen?

Deze ademende instap fietsschoen, Shimano SH-IC100, ziet er goed uit.

Wie is de dief?

De agent confisqueert een fiets om achter een dief aan te gaan.

Fietsend land bewerken

De boer van de toekomst bewerkt zijn of haar land mogelijk niet meer op de trekker, maar op een elektrisch ondersteunde fiets. Niet zomaar een fiets, maar de Aggrozouk (voorheen de Bicitractor), een vierwielige fiets. De boer kan er schoffels aanhangen, of een inzaaimachine.
Zie ook het persbericht, alsmede het Engelstalige bericht op L'Atelier Paysan ('Nederlands').
Voor video's bezoek: Farming Soul

Podbike

Kjell-Ivar Gilje Grøndal van het Noorse Stavanger Aftenblad ('Nederlands') meldt:
Vijf jaar geleden kwam kroonprins Haakon langs om te horen over de elektrische fiets Podbike. Het bedrijf heeft nu meer dan 38 miljoen NOK (ongeveer € 3,8 miljoen) uitgegeven, maar nog steeds hebben klanten de fietsen niet ontvangen.

Zoekplaatje

Het zoekplaatje van deze maand was heel snel gevonden. Marloes had gauw in de smiezen dat de foto op omloop van wieler- en skeelercentrum De Nedereindse Berg gemaakt is. René en Alexander wisten dit te bevestigen.
Onze dank voor de foto gaat deze keer weer naar Maarten Sneep. Benieuwd naar het volgende zoekplaatje? Op 16 april om 13.00 uur mag je weer op zoek!

Ligfiets& 2021-1

Ook deze uitgave van het magazine staat weer propvol met interessant nieuws. Zoals de kettinglijn, sporing, wegbewijzering, test Snoek, Limburgse Liggers (LiLi), Velomobile Seminar 2021, Gelre, coronareis door Duitsland, en ja dus ook covid-19, met daarnaast de standaard onderwerpen.
Wil je dit magazine ook lezen? Meld je aan bij de NVHPV.

Reacties

Piku op vr 26 mrt 2021 om 14:35

Interessant die Metl-band voor onze Different (zie het vrijdagbericht van vorige week) Ik ben erg benieuwd naar de rolweerstand en de grip van deze band. Leuk testobject voor Wim Schermer

HvdK op vr 26 mrt 2021 om 21:49

Al bekend? Zo, ja nog eens keertje is niet echt verkeerd, toch?
” Wetenschappers geven ligfietser zendertje om meer te weten te komen over soort”
https://speld.nl/2020/11/29/wetenschappers-geven-ligfietser-zendertje-om-meer-te-weten-te-komen-over-soort/


De volgende is trouwens geheel naar mijn hart, weliswaar geen ligfiets, maar toch.
Student TU Delft bouwt Swapfiets die ook zonder abonnement kan.
https://speld.nl/2020/11/08/student-tu-delft-bouwt-swapfiets-die-ook-zonder-abonnement-kan/

mikok op za 27 mrt 2021 om 14:22

> Voor als we allemaal gevaccineerd zijn

Geloof je het zelf :)

https://www.gelderlander.nl/nijmegen/pleidooi-beter-niet-iedereen-vaccineren-het-coronavirus-verdwijnt-namelijk-toch-niet~ad9fbcb5/

PietV op za 27 mrt 2021 om 17:01

Welke datum hebben we a.s. donderdag?

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.