Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Gestolen goed, WTF, gevaarlijk, LF-routes, weerstand, tunnelvisie, Alpha 7.2, oudje, trikes, bed, Milan, Pony4, droedels, ijs, sneeuw, opgelost

Gestolen goed

...gedijt niet! En dat geldt zeker ook voor gestolen (lig)fietsen.
De politie in Groningen heeft een partij gestolen fietsen in beslag genomen en hieronder bevindt zich ook een Sinner Demon. Ben je er dus één kwijt, neem dan als de wiedeweerga contact op met de politie in Groningen!

WTF

Deze fiets was in eerste instantie vooral handig om een gat in het ijs te maken, als je zou willen gaan ijsvissen. Na een verdere aanpassing was 'ie dan toch nog enigszins bruikbaar. Hoe kom je op het idee...??? Wij vermoeden dat behoorlijk wat Glühwein (gezien het winterse thema) eraan vooraf is gegaan.

Wie verzint zoiets?

Het mogelijk gevaarlijkste fietspad ter wereld ligt in de Avenue Gambetta te Parijs, zo is op de Daily Buzz te zien. Een kwalitatief betere en uitgebreidere versie van de video is op YouTube te zien, waar Altis play met grote regelmaat zijn fietservaringen deelt. De YouTube-versie is vooral interessanter vanwege de uitgebreide analyse en de andere camerastandpunten die hieraan zijn toegevoegd (of beter: niet zijn weggelaten).
Hoe dan ook, het moge duidelijk zijn dat je goede (fiets-)infrastructuur niet creëert met een paar lijnen op de weg.

Fietsroutes

Over infrastructuur gesproken: waar 2 LF-routes genomineerd zijn voor Fietsroute van het jaar, is in Overijssel onduidelijkheid ontstaan over langeafstandsfietsroutes en het onderhoud daarvan. Om de provincie Overijssel duidelijk te maken wie er allemaal van de LF-routes gebruik maken, is Nederland Fietsland intussen op social media begonnen aan de actie 'Laat van je horen, als de LF-routes je bekoren!'.

Rolweerstand lagers bij kou

Hoeveel invloed heeft de vriestemperatuur op de rolweerstand van de lagers? Saukki vergelijkt dit door het voorwiel een slinger te geven bij +15 °C en bij -21 °C, en kijkt hoelang het wiel draait. De gegeven slinger is dan misschien niet erg wetenschappelijk gedefinieerd, Saukki heeft overduidelijk een punt: grofweg draait het wiel vijf keer langer bij positieve temperaturen. En dan gaat dit nog alleen maar over de lagering.
Een andere component in de rolweerstand is de band bij die temperaturen. Zie de reactie van Kees op Facebook.

Windtunnel

Bij Velomobiel.nl in Dronten heeft men deze week een nieuwe windtunnel voor schaalmodellen in gebruik genomen. In deze video is te zien hoe het apparaat voor de eerste keer wordt opgestart en hoe ermee wordt geëxperimenteerd, of gespeeld, zoals Eva het wat oneerbiedig noemt. Ook van die draadjes kun je leren, Eva! ;-)
We hopen wel dat de werkzaamheden aan dat andere 'speeltje' hierdoor niet blijven liggen. Maar dat zal ongetwijfeld ook baat gaan hebben aan de windtunnel!

Alpha 7.2

Deze week hebben we geen tutorial van Velomobile Nord, maar laat Sven ons de subtiele wijzigingen aan de Alpha 7 (vandaar die .2) zien.

Velocar

Afgelopen zondag vond in het Noord-Duitse Kiel het maandelijkse regiotreffen plaats, met daarbij deze keer ook een heel bijzondere ligfiets: een 100 jaar oude Velocar.

Voor- nadelen van de trike

In deze video gaat over de vraag, wat zowel de voor- als nadelen van de (e-)trike (Scorpion Fs 26) zijn. Dit is een persoonlijke mening en kan door iedereen anders opgevat worden.

Bed frame bike

Je zou verwachten, dat een fiets die van een bed is gemaakt, de ultieme ligfiets is. Maar niets is minder waar...

Milan SL MK7 nieuws

De eerste Milan SL MK7 is vorige week gelamineerd en de komende week wordt de eerste geassembleerd. De eerste gaat naar Jens om geïnspecteerd te worden. Daarna start de productie van de SL MK7. Er zijn twee mallen van de SL MK7 gemaakt zodat de productiesnelheid opgevoerd kan worden om de wachtlijst voor de SL MK7 te verkorten. De mallen van de GT zullen hierna aangepast worden en over ongeveer 2 maanden zal ook de GT in productie gaan.

Pony4

De Pony4 uit Tsjechië is een prachtige (e-)quad, met ruim plaats voor bagage, kind of hond. De prijs is blijkbaar alleen op aanvraag verkrijgbaar.

Droedelen

Hoewel droedelen voor onbewust tekenen of schetsen staat, hebben deze fietsers toch doelbewust een route hebben gereden om met STRAVA deze gigantische droedels (fb) te maken.
Er zijn er meer te vinden, zoals op Instagram hier of hier.

IJsfietsen

Kees fietst over het Amstelmeer, en verwondert zich ook over het verschil in temperatuur in een week tijd.

Er was hier toch een weg?

Illinois is wat sneeuwzekerder dan ons land. Erin verteld in een blog hoe hij en zijn trike ('Nederlands') dit beleven.

Zoekplaatje

De oplossing van het zoekplaatje kwam deze week niet via de opmerkingen onder het vrijdagbericht, maar per mail. Jupp Reichert schreef: 'Fietspad in Zandvoort naar Langevelderslag waar net de poortjes verzet zijn dat je eindelijk niet meer uit hoeft stappen...', waarmee hij dus ook meteen de hint noemde die wij deze week eventueel nog hadden willen weggeven.
Wij danken Meino voor het sturen van zijn 'kiekjes'!

Reacties

HvdK op za 27 feb 2021 om 01:14

Voor het gemak van de Duitslezende liefhebbers hierbij de draad over de Pony4 op het Duitse velomobilforum punkt de.


https://www.velomobilforum.de/forum/index.php?threads/pony4-quad-serie-mit-hohem-sitz-und-ladefreude.60795/


Het is echt een verbijsterend mooi ding. Heb indertijd een prototype van de quad-ontwikkelingen van Velomo van dichtbij gezien tijdens een SPEZI. Ook m.i. slim dat ze een van de beste stoeltjes gebruiken. Het Flevostoeltje met dat onverwacht goed zitten driehoekje dat de beenbeweging niet in de weg zit.
Viele Grüße!
PS
We hopen maar dat de SPEZI dit jaar weer fysiek te bezoeken is!

peetj05 op zo 28 feb 2021 om 10:36

WTF wat een werk en doorzetter!

xanderniezing op zo 28 feb 2021 om 15:42

Ik heb even gekeken in mijn schuurtje maar mijn Sinner Demon stond er nog (dus niet gestolen). Ik wil hem trouwens wel verkopen....

kdz137 op do 04 mrt 2021 om 14:53

De prijs van de Pony4 staat gewoon op de website (Order form kiezen in menu PONY4): Order form
Rekening houdende met de Pinion, vind ik de prijs nog meevallen. Ik had een hogere prijs verwacht...

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.