Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Winters, ski's, slee, VT1, anders, BM, howto, oeps, M4.2, UFO, frisjes, LEGO

Winters

Eva laat zien dat een velomobiel uitermate geschikt is voor winters woon-werkverkeer. Het tempo ligt weliswaar een stuk lager dan gewoonlijk, maar dat ligt vast niet alleen aan de omstandigheden op de weg. Het is toch ook gewoon genieten van zulk winterse uitzichten!

Ski's

Het uiterlijk van een velomobiel heeft natuurlijk wel wat weg van een bobslee. Met miniski's onder de voorwielen lijkt het er nog een beetje meer op, al heeft de bobslee natuurlijk een soort van schaatsijzers. En opeens is het grootste verschil, het al dan niet hebben van remmen (spoiler: een bobslee heeft ze wel!). Zoals Saukki terecht opmerkt: don't try this at home...

Bob

Naar aanleiding van bovengenoemd experiment van Saukki, vragen wij ons af of iemand dit al eens heeft geprobeerd met een velomobiel. Het lijkt ons trouwens raadzaam om dit een eerste keer te proberen met een wat robuuster type, zoals bijvoorbeeld een Rotovelo.

Velomtek

Afgelopen voorjaar konden we op de site nog niet veel details over de VT1 vinden, maar intussen is de aangeboden informatie duidelijk uitgebreid. Bij Recumbent.news verscheen deze week een interview, waarin de achtergrond van dit Canadese project wordt toegelicht.

Different

In het blog van Wim Schermer zijn de laatste nieuwe vorderingen omtrent de ontwikkeling van de Different te volgen. Zoals Wim zelf al schrijft, laten Piet en Jan er geen gras over groeien! Het ontstaan van een plug lijkt zo een wel heel erg simpel karwijtje.

Battle Mountain

Op Facebook deelde Hans van Vugt deze week foto's van werkzaamheden aan de nieuwe fiets voor Battle Mountain. Intussen is de eerste helft uit de mal en weegt deze minder dan 5 kg (fb).

Tutorials

Sven Kröll, van Velomobile-Nord, is begonnen met het plaatsen van tutorials, oftewel doe-het-zelf-handleidingen, op YouTube. De eerst twee zijn inmiddels in het YouTube-kanaal van Velomobile-Nord gepubliceerd. Wie de Duitse taal niet machtig is, kan uit de beelden ongetwijfeld al voldoende informatie krijgen, maar Sven heeft in de antwoorden op Facebook al beloofd, om toekomstige filmpjes in het Engels te ondertitelen.

Oeps

Intussen is gebleken dat de Atto Kellermann LED-achterlichten/knipperlichten van de Alpha 7 wel eens willen doorbranden, aldus een bericht op Facebook. Zie hiervoor ook de tweede tutorial van Sven.

Milan 4.2

De eerste Milan 4.2 (voor 2 personen), die je daadwerkelijk in het wild kunt tegenkomen, is klaar. Het is Milan 4.2 nr. 3 van Lars, die door hem zelf is afgebouwd. Verderop in het topic op het Duitse Velomobilforum, zijn intussen ook de eerste beelden van het bouwproces te zien. Opvallend is, dat de 2-zitter, met zijn 2.98 meter, slechts 25 cm langer is dan de originele Milan SL/GT!

Lijkt op een...

...auto...?!? Wij zien eerder overeenkomsten met een ander snel voertuig!
Maar goed, wij zijn dan ook niet van een blad ter promotie van blikvervoer (bij deze alvast onze verontschuldigingen aan de Alleweder-rijders die zich op de tenen getrapt voelen).

Koud hè

Ook in Noorwegen heeft het gesneeuwd (fb), al zijn ze dat daar wel gewend en hebben er waarschijnlijk minder last van. Alleen al door het horen van de (rij)wind, krijg je het alweer een stukje kouder bij het kijken naar het filmpje. Desondanks blijf je het filmpje maar herhalen, zo prachtig is het besneeuwde landschap dat langs trekt.

LEGO

Een paar weken geleden, waren we blij dat er een bakfiets en een fietsenwinkel in de wereld van LEGO was verschenen. Deze week werden we geattendeerd op het idee om een fietspad in de LEGO-collectie op te nemen. Bij LEGO IDEAS kan gestemd worden op ideeën voor nieuwe producten. Voorwaarde is wel, dat je een LEGO-account hebt waarmee je kunt inloggen.
Heeft iemand toevallig nog een ontwerp voor een trike, velomobiel of ander ligfiets-gerelateerd model, dat we hier zouden kunnen steunen? Deze Chopper komt tot nu toe nog het dichtste in de buurt.

Reacties

Bietrume op vr 26 feb 2021 om 13:30

Er zijn een aantal Lego ontwerpen voor trikes en velomobielen terug te vinden op het duitse forum: link 1, link 2

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.