Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Intelligent, mondkapje, verplicht, ligfiets voor een ieder, toeteren, multiplex, et en France, compacte ligfiets, Matt Le Ruez, Kingcycle, sleurhut, zoekplaatje, agenda

'Intelligente oplossing'

Hoe kan je de snelheid van het autoverkeer vertragen? We leggen een verkeersdrempel (type Berlijnse kussens) aan, tenminste dat vermoeden we dat ze dat denken in Scheveningen.
En die automobilisten denken: 'Hobbel op met je bobbel', en zien 'zonder trouble' aan de zijkant nog wat ruimte voor de auto (fb). En het mag ook nog, want onderbroken strepen. We wachten nog op de lijntrekker!

Binnenbandkapje

De lekke binnenband kan ook nog als mondkapje (fb) gebruikt worden, aannemend dat daar het gaatje niet zit, en het ventiel afgesloten is.

Mondkapje verplichting?

Omdat er (bij dit schrijven) geen landelijk verplichting is om mondkapjes moeten dragen, is het in onze buurlanden echt wel anders geregeld. Hier een voorbeeld uit Turnhout (B) waar in een deel van de stad het mondkapje verplicht is, dus ook voor fietsers!

Inmiddels is wel bekend geworden dat er wel een lokale verplichting is voor het dragen van het mondkapje (vermoedelijk vanaf komende woensdag in: Amsterdam, Rotterdam en mogelijk Tilburg). Houd het nieuws op dat gebied in de gaten!

Ligfiets voor een ieder

Een mooi filmpje van allerlei typen ligfietsen gemaakt door Freddy.

Klaar voor de start

In Noorwegen staan deze gestroomlijnden klaar om bij 'Go!' (fb) weg te schieten.

Hoe toeter je hoffelijk?

Saukki ziet kans om dezelfde dame iedere keer een hartverzakking te bezorgen als hij alleen ter waarschuwing even toetert. Dat bracht hem tot deze video, hoe kan je waarschuwen zonder iemand te laten steigeren van schrik bij een blijkbaar ietwat hachelijke situatie.
De redactie mist in de video de op het fietspad genoeglijk naast elkaar fietsende ouderen met blijkbaar wat gehoorproblemen: eerst een paar keer de fietsbel, daarna de claxon.

Multiplex velomobiel

Matěj Baláž heeft de Carcle velomobile ('Nederlands') gebouwd, deels uit multiplex. Waarom multiplex? 'Omdat het materiaal vijf keer lichter is dan staal en driehonderd keer goedkoper dan carbon. Maar serieus: we wilden iets ecologisch, eenvoudig en goedkoop.'
Honza Galla heeft Matěj geïnterviewd.

Et le vélomobil en France?

De velomobiel is een volledig hybride manier van voortbewegen. De brommobiel en de fiets hebben veel dingen gemeen. De carrosserie doet denken aan een snelle auto, terwijl het trapstel hem tot een familielid van de ligfiets maakt. Hoe zit het met de voorschriften voor het rijden (in Frankrijk) met dit gestroomlijnde en aerodynamische voertuig ('Nederlands')?

Een reactie op Facebook zegt dat de vierwiel velomobiel niet op het fietspad mag rijden: "- fietspad: weg uitsluitend bestemd voor twee- of driewielige fietsen en voor gemotoriseerde persoonlijke verplaatsingsmachines (scooters, hooverboards, Segways)"!

Compacte ligfiets

Joey heeft een mooi model van een Short Wheelbase (SWB) ligfiets gemaakt: de TomaHawk (fb).
Je kunt de TomaHawk ook op ware grote bouwen, zie Atomiczombie.com.

Matt Le Ruez

Het is nu officieel: Matt Le Ruez was op het vorig jaar verreden wereldkampioenschap in Nandax de snelste op de ongestroomlijnde trike, een ICE VTX. Matt is, met Patricia, al weer aan het trainen voor de volgende WHPV 2021 kampioenschappen die gehouden worden in Nederland.
Zie ook Facebook.

Alan Goodman

In zijn serie 'Me and my bike' heeft John (velo-ads) deze keer Alan Goodman en zijn Kingcycle onder de loep genomen.

Met caravan

De stelling dat veel mensen fan zijn van iets gerieflijker kamperen, wordt tijdens de zomer vaak bevestigd door het grote aantal caravans dat in de files richting warmere oorden te zien valt. Intussen zijn er ook diverse varianten voor achter de fiets gesignaleerd; vaak eigenbouw, maar er zijn ook al bedrijven die er blijkbaar brood in zien.
Zo maakte Marlon een trip door Oost-Europa (fb) en wordt er in o.a. Vlaams Limburg met een iets professioneler ogend ontwerp geëxperimenteerd. Op de website van de Fietsersbond is zelfs een overzicht met fietscaravans gepubliceerd. Dat deze lijst bij lange na nog niet compleet is, moge duidelijk zijn.

Zoekplaatje

En nog steeds is de locatie van het zoekplaatje niet gevonden. Deze week geven we als tip, dat Azaria met het klaphek (niet het weggetje) en 'de dijk langs de lek' al een heel stuk van de puzzel heeft opgelost!

Agenda

In de agenda (zie rechter kolom) staan twee ritten voor dit weekend!

Reacties

mikok op vr 31 jul 2020 om 14:26

Hooverboards? Ik wist niet dat de stofzuigerfabrikant zich had aangesloten bij de rage :)

CV op vr 31 jul 2020 om 16:58

Mondkapjes mania. Bespottelijk. Ik ben benieuwd hoe snel de rechter hier gehakt van gaat maken.

De vorige eigenaar van mijn VM had de bel al verwijderd. Ik zat er laatst over te denken het stukje alu buis waar hij zat ook weg te zagen; nodeloze massa

wakkermans op wo 05 aug 2020 om 15:03

Terug van vakantie, en even virtueel over de lekdijk gefietst op zoek naar het plaatje. Mooi daar, maar wat een hekwerken overal. Moet dat schaapzoekende wolven tegenhouden? Op één plek ontbreken ze, lekdijk-oost 39.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.