Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Quest, Glyde 2, ritten, toertochten, Podbike, Northern Light Motors, foto

Quest

Afgelopen vrijdag, natuurlijk na het verschijnen van het vorige vrijdagbericht, postte Theo van Andel een filmpje van de nieuwe, naamloze, Quest *, samen met de Alpha Seven, op MeWe. De getoonde Quest is speciaal gemaakt voor Eva en bedoeld voor gebruik in wedstrijden. Voor dagelijks gebruik is deze Quest minder geschikt, omdat het een echte laagvlieger is. Of zoals Theo het zelf zegt: "We hebben andere modellen voor dagelijks gebruik".
Het gewicht van deze Quest ligt onder de 20 kg en dit model is geschikt voor rijders tot ongeveer 1.75 m. Een versie voor langere rijders zit nog in de pijplijn.
De naam van deze Quest? Eva heeft het laatste woord over de naam, en ze heeft tot nu toe niet één gehoord die haar bevalt, maar suggesties zijn altijd welkom bij Velomobiel.nl.
* Dit filmpje is ook op Facebook te vinden. Voor nog wat foto's verwijzen we naar het VelomobilForum.de, nu met als vergelijkingsmateriaal de Quest en de Milan SL.

Glyde 2

De ontwikkeling van de nieuwe Glyde gaat door (hier een vorig bericht).
Dit nieuwe prototype is 10 cm smaller, en is wat hoger (5 cm), maar blijft op schouderhoogte 55 cm breed. Er is ook 3 cm extra crankruimte en er is 5 cm aan beenlengte gewonnen ten opzichte van het vorige prototype. Je zit eigenlijk lager in de nieuwe Glyde maar met het 'zichtkanaal' behoud je het zicht naar voren. De nieuwe Glyde zal ook een toegangsklep bevatten die er vrijwel hetzelfde uitziet als bij de Flevobike Orca.

Ritten

  • Drie velomobilisten maakten op tweede pinksterdag een uitstapje van maar liefst 172 km.
  • John rijdt samen met Stuart, een velomobielscepticus, in een niet goed afgestelde Milan. 'Of het een racevoertuig is?' 'Ja, je kan namelijk er niet in- of uitkomen.'
  • Je kan natuurlijk ook de weg volgen, maar het is ook avontuurlijker om eens van die weg af te gaan. Met deze dikke banden trike kan dat zeker.
  • Maar ja, je kan ook naar het nationaal fietsmuseum Velorama in Nijmegen fietsen. Ook dit museum is coronaveilig gemaakt voor de bezoekers. Naast allerlei fietsen, ook ligfietsen, is er op de recent bijgevoegde bovenste etage een fietsenmakerswerkplaats gecreëerd uit de tijd dat onze opa’s en oma’s leerden fietsen.

Toertochten

  • Zondag 7 juni, vanaf 09:30uur, organiseren de West- en Oost-Vlaamse Ligfietsers (WOL) de Doortrapperstocht (fb) vanuit Roeselare.
    Wij denken dat de grens tussen Nederland en België in grenzeloos Europa een beperking zou kunnen zijn. Daarvoor komt deze tocht een weekje te vroeg.
  • Dan kan je, als Nederlander, misschien beter kiezen voor Summertime, and the riding is easy (recumbents are riding and the weather is fine…), ook op deze zondag. Vanaf het Volkshuis op de Markt in Zutphen rijden de liggers vanaf 09:30 uur.

Podbike

Bjørn laat ons het prototype van de Podbike zien, en rijdt er ook in. Bjørn vindt het rijden een verrassende ervaring. De Podbike wordt aangedreven met twee motoren die de benodigde energie verkrijgen vanuit het accupack of van het trapstel. Draai je de trappers achteruit, dan wordt de opgewekte energie in de accu's opgeslagen.
Een eerder bericht over de Podbike.
Voor meer informatie ga naar de site van de Podbike. Daar vind je ook andere filmpjes.

Northern Light Motors

Wie nog een bijzondere e-velomobiel wil zien of kopen, moet hier eens naar kijken: Northern Light Motors 428 (fb). De maximum snelheid is 80 km/uur, en de prijs start bij € 5.600,-.
De ontwerper is Graham Browne.
Voor meer informatie kijk dan op Recumbent.news ('Nederlands').

Foto

Ivo stuurde ons deze foto op (ergens bij de grens van Noord-Brabant met Zeeland), want wat is het nou, een fietspad of …?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.