Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

EHPVA, toekomst, kunst, Streetview, ijs, tour, ritjes, Velotilt, tips, voorrang

Nieuwe tab!

De oplettende kijkers is het vast wel opgevallen dat we op onze site een nieuwe tab erbij hebben voor onze Europese samenwerking van de diverse clubs voor mensaangedreven voertuigen en de internationale uitgaven van het magazine: EHPVA & EuSupino.

Toekomst

Zowel in Nederland als in België is men druk aan het brainstormen over de invloed van COVID-19 op het verkeer en wat de gevolgen zijn voor de toekomst. Wij zijn natuurlijk vooral geïnteresseerd in de gevolgen en aanpassingen die het fietsen betreffen.
Zo heeft het Belgische Fietsberaad in dit artikel een aantal maatregelen en aanbevelingen op een rijtje gezet. Iets vergelijkbaars, al is het wat beknopter, is op de Facebookpagina van de Nederlandse Fietsersbond te vinden.
In Brussel is men in ieder geval alvast voortvarend aan de slag gegaan en is het hele centrum binnen de kleine ring (R20) tot woonerf gebombardeerd. Verkeerslichten zijn merendeels uitgeschakeld, voetgangers hebben overal voorrang en de maximumsnelheid is 20 km/h. Of de automobilisten "hun rechten" na corona weer terug krijgen valt nog te bezien, want men is van plan om, per 1 januari a.s., van heel Brussel binnen de grote ring een 30-kilometerzone te maken. Als fietsers kunnen we zoiets natuurlijk alleen maar toejuichen, al zal menig snelle ligger of velomobilist zich moeten gaan inhouden.

Kettingkunst

We hebben weer wat kunstigs met kettingen gevonden op Facebook.

Velomobiel in Streetview

Vorige zomer zag Adri dat er een Google auto reed op zijn traject, en dat hij waarschijnlijk op Streetview zou verschijnen (fb). Wachten duurt lang, maar hier is hij met zijn Quattrovelo.

IJsfietsen

Het Russische team gleed afgelopen februari op het Baikalmeer met Varna-achtige vormgegeven body: één wiel en twee schaatsen.
De open versie is een Icebyk, waarmee Eva in Heereveen (2015) gleed op het ijs in een poging om het uurrecord scherper te stellen. Jammer dat de Icebyk vrijwel nergens meer gezien is!

Alve hoopt nog

Alve hoopt dat de Bohus Velomobile Tour 2020 doorgaat, tenminste als de grenzen tegen die tijd, weer, open zijn (eind juni (fb)).
Met deze tour wordt het noordwesten van Zweden gereden.
Het is niet duidelijk of de 202020 Velomobile Challenge doorgaat (zeer waarschijnlijk niet, maar de redactie kan er niets over vinden). Zie ook Facebook.

Ritjes

  • Bob hoeft niet al te moeilijk doen om buiten bereik van andere mensen te blijven op zijn rondjes;
  • Orange graffiti wilde wel eens kijken of hij bij het bedrijf met die M wat lekkers/ongezonds kon krijgen;
  • Denemarken 1 (Velostrada), bovendien Denemarken 2, en Denemarken 3;
  • Götenburg (Alve).
    Voordat er allerlei commentaren komen dat er geen anderhalve meter afstand gehouden worden of ze zijn met teveel personen: dit is Zweden. In Zweden zijn de eisen niet zo stringent dan in Nederland. De eisen in Nederland zijn al weer minder stringent dan in België, laat staan Spanje. Wie het juiste beleid op gebied van het coronavirus heeft, laat zich voorlopig nog raden.
    In ieder geval: rij veilig, en houd afstand.

Velotilt project naar Amerika

Door fysieke problemen van Wim stond het Velotilt project al een tijdje op een laag pitje. Mike Lecka (Facebook) in Fayetteville NC (Verenigde Staten) neemt het project over. Zie ook Facebook.
En dat is op zich goed nieuws, want zo'n mooi project mag niet verloren gaan.
We hebben nog een video van één van Mike zijn projecten gevonden.

Tims Trike Tips

Voor menigeen zal het kanaal "Tim's Trike Tips" op YouTube niks nieuws zijn, zeker niet als men regelmatig in de "Recumbents & Velomobiles"-groep bij MeWe vertoefd. Los van zijn talrijke bijdragen van oudere datum, neemt Tim ons sinds een week of vier mee op pad in zijn Antiviral Vlogs.

Voorrang op rotondes

Op de website van de Fietsersbond is een update verschenen over de stand van zaken betreffende de voorrang voor fietsers op rotondes.

Reacties

wilfredktlr op vr 01 mei 2020 om 15:26

Wat betreft de tab in het hoofdmenu. Misschien is het handig om deze in een nieuw venster/tabblad (lees: voeg target="_blank" toe) te openen. Anders navigeer je weg van je eigen site.

kwjobse op vr 01 mei 2020 om 18:18

En als jullie toch bezig zijn: datzelfde heel graag ook voor de links in de vrijdagberichten! Erg onhandig dat je steeds van de site afgaat.
Verder overigens niets dan lof, ik lees de vrijdagberichten met veel plezier!

TeJayLigFts op vr 01 mei 2020 om 18:43

Ik hoop dat onze webmaster dit kan wijzigen. Overigens shift-klik rechtermuisknop ik op een link op mijn (Windows-)pc (als ik het niet vergeet): koppeling openen in een nieuw tabblad.

MichielAdriaan op vr 01 mei 2020 om 20:29

Altijd even fijn zo'n Vrijdagbericht. Ik struikel alleen wat over verwisselingen als "meer als" en "hetzelfde dan" en tegenwoordige tijd met de voltooide (i.v.m. d/t)...

MichielAdriaan op vr 01 mei 2020 om 20:44

En hoewel er Corona op de lippen staat is evenwel de Icebyke niet meer te zien vanwege KLIMAATSVERANDERING!

stanjanssen op zo 03 mei 2020 om 21:37

Als antwoord op de vraag van Wilfred en kwjobse: ik heb een aanpassing aan de site gemaakt waardoor nu links in berichten die naar andere websites verwijzen, alsook de link in de menubalk naar de EHPVA, in een nieuwe tab geopend worden.

De redenering waarom dat eerder niet zo was is trouwens als volgt. Er zijn mensen die het vervelend vinden als de website (en niet jijzelf) bepaalt dat er een nieuwe tab geopend wordt als je op een link klikt. Het is immers gemakkelijker om zelf de link in een nieuwe tab te openen (door ctrl + klik, middel-klik of rechts-klik te gebruiken) dan om het automatische gedrag dat de link in een nieuwe tab opent te onderdrukken.

Bovendien is het na het volgen van een link in een nieuwe tab niet mogelijk om middels 'vorige' (of een sneltoets daarvoor zoals alt + pijltje naar links) terug te gaan naar 'waar je vandaan kwam'; dan moet je je realiseren dat er een nieuwe tab is geopend en dat je dus de huidige tab moet sluiten.

Al met al natuurlijk bij uitstek een luxeprobleem; ik heb er zelf niet zo'n sterke mening over en voor beide opvattingen is wat te zeggen. Ik heb het gedrag nu aangepast omdat er een concreet verzoek kwam van Wilfred en kwjobse.

Groetjes en een fijne dag!

WimH op ma 04 mei 2020 om 12:00

Bij steeds meer websites opent er nieuw tabblad als je op een link klikt.

Ik ben er daardoor aan gewend geraakt om dat tabblad te sluiten als ik weer terug wil naar de oorspronkelijke website, waardoor ik dus ligfiets.net iedere keer per ongeluk afsloot.

Ik ben dus blij met de wijziging.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.