Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Ligfietstestdag, LEF, recycling, Helsinki, moddervanger, Spa Holland Triathlon, Le Mans, 600 km, DuoQuest, zelfbouw, fietsdiefstal, toertocht, wintertraining

Derde ligfietstestdag in Gent

Na het een jaar overgeslagen te hebben, is er dit jaar weer een Ligfietstestdag in Gent!
Ook deze keer wordt dit evenement gehouden in Blaarmeersen. Iedereen is welkom op zondag 19 april van 12 tot 17 uur om keer ritje of een toerke te doen op de Skeelerpiste.
Het evenement is ook te vinden op Facebook, en op Ligfietsers.be.

LEF…

…kan je ze niet ontzeggen: Erik Vegt en Dave Goudeket van EV Mobility hebben, volgens eigen zeggen, een innovatief en duurzaam vervoermiddel ontwikkeld, genaamd LEF. Het is een elektrisch aangedreven driewieler, met een recyclebare kuip en panorama ruit.

Uniek? Er zijn meerdere kandidaten, zoals de, vierwiel, Podbike of op de site van de Podbike.

Recycling

Wat kan je met de overbodig geworden, composiete, wieken van een, moderne, windmolen doen? Je maakt er een fietsenstalling ('Nederlands') van, zoals hier in Aalborg (DK).

Helsinki, geen dodelijk ongeluk met voetganger of fietser in 2019

Ja, in Helsinki is er vorig jaar voor het eerst sinds 1960 geen dodelijk ongeluk geregistreerd met een voetganger en fietser ('Nederlands').
Het aantal dodelijke ongelukken daalde de laatste jaren al door maatregelen zoals verlaagde maximum snelheden in de stad. Maar ook door meer verkeerscontroles, het verbeteren van het straatmilieu en werkwijze van de hulpverleningsdiensten.
Goed, er waren wel andere verkeersdoden afgelopen jaar: een automobilist en twee motorrijders.

Moddervanger

Niet alleen in Nederland is het al tijden erg vochtig, ook Willy vond in zijn WAW veel modder. Hij heeft een soort spatbord (fb) in zijn WAW geconstrueerd die veel modder afvangt.

Spa Holland Triathlon 1989

In 1989 stond een verhaal in de krant, De Almare, over Ton. Hij wilde destijds meedoen met zijn ligfiets 'Briets' (gebaseerd op de cha-cha bike van Wim van Wijnen, evenals de Flevobike) aan de Spa Holland Triathlon (fb).
Of dat gelukt is met de ligfiets, laat zich wel raden…

Le Mans

Het is wel jammer dat ligfietsen of velomobielen uit andere landen niet of nauwelijks de grens van ons land passeren (verkooptechnisch). Zoals deze, speciaal door Christophe gedecoreerde, velomobiel de Le Mans (fb).
We hebben er, zij het sporadisch, wel aandacht aan besteed. Ook de Mulsanne zie je hier, nog, niet. Of wat te zeggen over de Zephyrus.

600 km rit

Duane stapt op Goede Vrijdag (10 april) op (in) zijn blauwe velomobiel (WAW) voor een liefdadigheidsrit ('Nederlands') van 600 km t.b.v. van fondswerving voor mensen met slechtziendheid. Duane geeft zichzelf 48 uur om dit doel te bereiken.

DuoQuest 002

Op MeWe zijn foto's verschenen van de eerste, korte, testrit met een splinternieuwe DuoQuest. De foto's zijn te vinden in de groep Velomobiel.nl.

Atomic Zombie zelfbouw

  • De DeltaWolf racing trike heeft geen moeite met de wind, en dankzij het lage zwaartepunt zijn bochten ook geen probleem,
  • Deze voorwiel aangedreven (vouw-)ligfiets is deels gemaakt uit standaard fietsonderdelen,
  • En dan deze zelfbouw transportfiets. Deze kan alles vervoeren wat je er op durft te stapelen. Zo'n 100 kg is geen probleem voor dit werkpaard.

Fietsdiefstal

Voor de politie heeft de diefstal van een fiets geen prioriteit, terwijl sommige fietsen een fortuin kosten (relatief dan). Diefstal heeft altijd een impact, dus ook het stelen van een fiets.
De Fietsersbond heeft een aantal verhalen bij elkaar gezet, met daartussen ook een gedupeerde ligfietser.

Toertocht

Dit weekend is er maar één: de HSL toertocht vanuit Pijnacker. En omdat HSL 20 jaar bestaat, wordt de route van de allereerste toertocht, zo goed als mogelijk, opnieuw gereden.

Wintertraining

Zondag is de tweede uitvoering van de wintertraining, nu bij Amsterdam. Het inschrijven en oefenen start om 12.30 uur!
Programma (onder voorbehoud):
  • 12.30-13.00: Inschrijven / baan clinic
  • 13.00-13.45: Snelste ronde
  • 14.00-14.45: Criterium Runners-up
  • 15.00-15.45: Criterium Hazen
  • 15.45-16.15: Keirin

Reacties

tdt op ma 24 feb 2020 om 22:02

Die LEF is nog best een leuk ding! Ik zie ze regelmatig rijden in Leiden en Zoetermeer. Een rode en een grijze.
Prijzen vielen me ook nog best mee, alleen de actieradius is (in mijn ogen) vrij belabberd.

Fotootjes:
https://www.instagram.com/p/B6NmJihBQvR/

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.