Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

minder, PBP, chocolade, zelfrijdend, wedstrijd, howto, Fins ligfietskampioen, noordwaarts, streetview

Parijs Brest Paris

Ruud gaat deelnemen aan Parijs-Brest-Parijs met zijn DF en heeft de ondersteuning onderweg goed geregeld. Welke Nederlandse ligfietsers doen er eigenlijk nog meer mee aan dit evenement? De start is op 18 augustus.

Speed pedelecs in Groningen

De provincie Groningen laat speed pedelecs op sommige stukken weg kiezen uit het fietspad of de autoweg. Maar wat zijn de gevolgen daarvan?

Co2-vrij chocoladetransport

Tijdens de Race in the Park / Cyclevision was er al een lezing over. In de uitgebreide blogpost van Erik lezen we hoe het transport van 300 kilo cacaobonen van Amsterdam naar Antwerpen georganiseerd was.

Zelfrijdend

Google probeerde het al eens ;-) maar de Chinezen is het nu echt gelukt: een echte zelfrijdende fiets (met stembesturing zelfs)

En de hoge fietsdichtheid zou er wel eens voor kunnen zorgen dat de zelfrijdende auto, geen snel en groot succes in Nederland kan worden.

Wedstrijd

De 24-jarige Fiona Kolbinger uit Duitsland heeft de zevende editie van de Transcontinental Race gewonnen, een fietswedstrijd van het oosten naar het westen van Europa. Ze heeft 10 dagen, 2 uur en 48 minuten over de tocht van zo'n 4000 kilometer gedaan. Kolbinger is de eerste vrouw die erin slaagt om als eerste de finish te bereiken.

Howto

Jupp vond wat oud demonstratiemateriaal dat hij ooit verzameld heeft om vragen over velomobielen te kunnen beantwoorden. Nu heeft hij het één en ander wat opgepoetst en samengebracht, en zie hier: een introductiefilm voor geïnteresseerden en beginners.

Finse ligfietskampioen

Redacteur Theo was aanwezig bij de Fins ligfietskampioenschappen in Räyskälä en deed zelfs mee en won één van de gouden medailles! Een voorproefje zie je op zijn Facebookpagina (fb) maar een uitgebreid verslag met foto's verschijnt in het magazine Ligfiets&. Als je nog even snel lid wordt van de Nederlandse Ligfietsvereniging krijg je dit blad er gratis bij en ondersteun je ook nog eens deze website!

Toch maar naar het noorden

Walter is inmiddels uiteindelijk toch weer onderweg naar zijn favoriete bestemming: Scandinavië.

Streetview

Als je weet waar je moet zoeken, dan moeten er meer te vinden zijn: ligfietsers op Google Streetview. Dit is er alvast één.

Reacties

PietV op vr 09 aug 2019 om 14:40

De provincie Groningen laat speed pedelecs op sommige stukken weg kiezen uit het fietspad of de autoweg.
Ik denk dat het woord autoweg hier niet op z'n plaats is. Autowegen zijn slechts toegestaan voor bestuurders van een motorvoertuig waarmee met een snelheid van ten minste 50 km per uur mag en kan worden gereden. Ik denk dat de rijbaan wordt bedoeld.

WimH op vr 09 aug 2019 om 14:55

In de provincie Gelderland is dit al lange tijd zo.

Staat ook in de link genoemd.

Hoekie op vr 09 aug 2019 om 20:34

Uiteraard moet de redactie lekker doen wat hij/zij wil, maar wat mij betreft blijft ligfiets.net nieuws posten die van toepassing is op ligfietsen in al zijn vormen. Algemene fiets nieuws zonder betrekking op ligfietsen in al zijn vormen, is wat mij betreft geen verrijking maar vervuiling van het vrijdagbericht.

MichielAdriaan op za 10 aug 2019 om 13:44

Goed dat fossiel CO2 vrij verplaatsen van cacao!
Hopelijk zal het ook mogelijk zijn strakker op schema te kunnen varen door gebruik van elektromotoren. Op zee zou je dan de accu's (waarvan het gewicht juist op schepen weinig uit maakt) bij kunnen laden in de buurt van windmolenparken!

nvanderwal op za 10 aug 2019 om 17:38

En de tussentijdse voortstuwing helpen met zeil en de accu's laden met zonnepanelen. Vervanging van fossiel is vaak een combinatie van meerdere energie-bronnen.
En accu's bijladen nog te lang duren; in deze branche is tijd geld. Maar accu's vervangen kost weinig tijd en de lege accu's kunnen op deze plek m.b.v. windenergie weer opgeladen worden.

Alleen, of de hobbel van deze andere infrastructuur genomen wordt.....

MichielAdriaan op zo 11 aug 2019 om 03:10

Ja daar ben ik ook somber over Niels.
Denk bijvoorbeeld maar eens aan de koppigheid waarmee Ligfiets&, jullie eigen verenigingsblad nodeloos blijft worden gedrukt en fossiel gedistribueerd!

G op ma 12 aug 2019 om 10:16

het is nergens bepaald dat de vereniging prioriteit zou moeten maken van milieu of CO2. Of zelfs maar aandacht aan zou hoeven geven. Dat zou ook onlogisch zijn: het stimuleren van transport staat per definitie haaks op milieubescherming.


De vereniging maakt zich sterk voor menskrachtaangedreven voertuigen (bron statuten en hr) en daartoe is het blad een uitzonderlijk mooi middel.


Leden van de vereniging lijken over het algemeen wel meer dan gemiddeld begaan met het milieu, maar dat is meer een gelukkig toeval dan dat er op de één of andere manier een noodzakelijk verband zou zijn.

MichielAdriaan op ma 12 aug 2019 om 22:22

Hoezo "mooi middel"?
Ik heb er hier nog stapels liggen die ik aan de straatstenen niet kwijt raak!
Het papier is - in tegenstelling tot het originele blad- van glossy niet recyclebaar materiaal bovendien dus lijkt eerder ANTI-milieu. Op wat voor wereld moeten toekomstige (lig)fietsers dan nog rondrijden?
Als het zo'n effectief promotie materiaal oplevert ten slotte, waarom daalt het aantal leden van de NVHPV dan in plaats van te groeien?
Dit ex-lid heeft daar wel een notie van!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.