Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Wereldkampioen, fietssnelweg, WuMo, Battle Mountain, Limburg, schakelen, fietsverhuur, fietstocht, reviews, Pony, clips, tot slot

Wereldkampioen

Stijn (43) is voor 5de keer beste ligfietser ter wereld, maar wijst vooral ook op de veel gemoedelijkere sfeer ten opzichte van zo'n zelfde gebeuren bij de wielrenners.

Fietssnelweg

Bij de fietssnelweg van de volgende eeuw stellen we ons waarschijnlijk (en hopelijk!) allemaal wat anders voor, al was het maar vanwege de ontbrekende voorrang bij dit model.

WuMo

Wat is er mooier dan met je fietsje lekker de natuur in te gaan...?!?

Battle Mountain

Nog ruim een maand, en dan gaat Battle Mountain weer van start. Over de presentatie van de VeloX 9 van HPT hebben we het al uitgebreid gehad, maar deze week willen we jullie op de weer schitterende poster (fb) van het evenement wijzen.

Tour de L1mbourg

Ieder jaar heeft de provinciale omroep in Limburg (L1) het fietsprogramma 'Tour de L1mbourg' in de weken dat de Tour de France plaatsvindt. Afgelopen zondag was de laatste aflevering van dit jaar, met daarin een paar tips voor de sprinters op de Champs Elysees. Het moge duidelijk zijn dat de deelnemende Quattrovelo (fb) zijn sterke kanten in de korte omloop op de kasseien van Geleen, niet heeft kunnen uitspelen.

Schakelen

Sandiway blijft maar sleutelen aan zijn DF! Deze week was hij niet tevreden met het schakelen, dus heeft hij hier wat aan gedaan (fb).

Fietsverhuur

Mocht je in het westen van Kreta op vakantie gaan en een fietstochtje willen maken, dan kun je in Chania terecht voor het huren van een houten e-bike. Gezien het bergachtige terrein op Kreta, is een beetje ondersteuning in dit geval zo gek nog niet.

The Art Meridians Project

Een fietstocht van de andere orde, is de rit die Willy Cauwelier een paar weken terug begonnen is. Voorwaar geen geringe uitdaging, voor een beginnend velomobilist!

Reviews

De afgelopen 2 weken verschenen op YouTube een zelfde aantal reviews van velomobielen. Jan
publiceerde zijn review van de Alpha 7, terwijl een paar dagen later de review van de Quattrovelo van John volgde.
Wie maakt de komende week een mooie review? Liefst van een ander model ligfiets.

Pony

De firma's Katanga, Velomo en Flevò international gaan samen een nieuw project aan genaamd Pony4. Bij dit project wordt een 4-wielige ligfiets geproduceerd, welke dan als basis kan worden gebruikt voor een groot aantal modellen. Zo zullen er varianten komen voor o.a. goederen- en personenvervoer, maar ook sport- en funmodellen waaraan men ongetwijfeld zijn vrije tijd goed kan besteden.

Meer info op de website, die vandaag gelanceerd wordt.

Fietsvideoclips

Wat vroeg in het jaar, het is tenslotte nog lang geen Kerst, kwam de Fietsersbond vorige week met een overzicht van de mooiste en leukste fietsvideoclips. Onze doelgroep heeft duidelijk niet mogen meestemmen, want anders had deze vogel er vast en zeker bij gestaan!

Tot slot

...kwam deze week op Twitter de vraag voorbij, welke fiets op de foto te zien is. We zijn benieuwd naar verdere suggesties (of bevestiging van een juist antwoord)!

Reacties

MartiniusBerg op za 03 aug 2019 om 21:38

Ik heb meerdere malen de berichten gelezen op Velomobile Facebook.Maar nu vind ik het genoeg, hij blijft maar sleutelen en sleutelen aan zijn DF velomobiel die Sandiway! Wanneer heeft hij eigenlijk tijd om te fietsen in zijn DF ? Misschien had hij fietsmaker moeten worden nietwaar Ymte ha ha :-) ?

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.