Nieuwe Quest in aantocht!

Gepubliceerd op Wed, 01 May 2019 08:11:37 +0200

Na 19 jaar Quest is het tijd voor een compleet nieuwe versie.

Er werd al jaren over een nieuwe versie van de Quest gedacht en de ontwikkeling ervan is in de eindfase.

De getoonde beelden tonen een schaalmodel, met duidelijke uiterlijke verwantschap met de huidige Quattrovelo. Vooral de hoog geplaatste koplampen. Dan is er ook het grote instapluik. Interessant zijn de 'vleugels' aan de achterzijde. Is dat uiterlijk vertoon, of heeft het praktisch ook nog voordelen?
Technisch zijn de verbeteringen op gebied van aandrijving en vering.

Op zijn vroegst komt de Quest 3.0 volgend jaar op de markt, en de huidige Quest zal in productie blijven aangezien die zijn eigen unieke eigenschappen heeft.

Topfoto van Christoph.Reacties

Jan-van-Steeg op Wed, 01 May 2019 14:34:32 +0200

In werkelijkheid vond ik het schaalmodel nog mooier dan op de foto's. Ik ben erg benieuwd naar de eerste echte fiets. Goede ontwikkeling dat er nieuwe modellen blijven komen. Er moet toch een keer een moment komen dat er een groter publiek de voordelen van een velomobiel gaat inzien, vooral voor woon-werk verkeer. Een mooie fiets ipv. een ei op wielen zal hopelijk helpen bij de acceptatie bij een groter publiek. Ik hoop dat de 1000+ met 3.0 sneller gehaald gaat worden!

Kroderstroever op Wed, 01 May 2019 18:27:48 +0200

Als je geen ei op wielen wilt kun je ook een WAW of DF kopen. Ik zie geen reden waarom dit model een groter publiek gaat aantrekken. Daarvoor is gewoon een lagere entree prijs nodig en een grotere, snellere productie zonder lange wachttijden.

Zelf is de vorm niet mijn smaak. Doet mij een beetje denken aan een verfijnde Cabbike of natuurlijk de Quattrovelo, maar totaal niet aan een Quest. Ik betwijfel de aerodynamica van dit model. Maar gelukkig blijven ze de Quest ook gewoon produceren, dus ik heb er geen problemen mee.

JoostC op Fri, 03 May 2019 13:40:51 +0200

Aerodynamica vraag ik me ook af, wel bieden de vleugels en het kruis dat daardoor achter ontstaat, betere mogelijkheden voor betere inbouw achter-rem en knipperlichten.Snap alleen niet dat koplampen niet vaker onder een kap worden geplaatst, zoals bij de Mulsanne.
Groter instapgat is top natuurlijk, al was die van de Quest niet eens echt klein.
Wat voor onderhoud handig is is volgens mij dat je de wielkasten open zou moeten kunnen maken. Dus een demontabel deel, maar dan geintegreerd in de fiets dat je erin klikt en met een paar bouten vastzit, beetje als de opplak wielkastdeksels van de DF maar dan geintegreerd in de fiets, nets als een serviceluik.
Hopelijk kun je er met lekkere brede banden mee rijden zowel voor als achter en gaat alles (optioneel) naar 1x12 speed.

Denk verder dat velomobielen voor de populariteit ook te lijden hebben onder de e-bike en vooral de speedpedelec. Hoewel je daar dan ziet dat mensen wel die hoge prijs willen betalen, echter het prijsniveau van een velomobiel ligt in veel gevallen nog wel iets hoger. Weet niet of de velomobiel die tot 45km/h kan worden ondersteund goed in de prijstechnisch/verzekeringstechnisch goed in de markt gezet kan worden t.o.v. de speedpedelec en ook goed vermarkt kan worden?
Dan heb je nog het probleem van stallen voor veel mensen, dat is en blijft voor velen zonder garage, maar een schuurtje, kelderbox of alleen een tuintje met smalle brandgang of niets, toch lastig. Daar zijn soms wel oplossingen voor te bedenken, maar goed die moet je dan wel uitvoeren en die kosten vaak ook weer geld.

stanjanssen op Mon, 03 Jun 2019 22:17:20 +0200

Wat een gaaf model :-)

xanderniezing op Sat, 14 Sep 2019 12:24:54 +0200

Zonder meer een mooie fiets. De voorkant en veiligheid van een Q-velo.
De snelheid (denk ik) en het gemak van een Quest. Ik weet niet of ik hem ga kopen omdat ik steeds meer geloof in de basic-elementen van een Quest (i.c.m. verlaagde ophanging, verbreding spoorbreedte en andere verlichting) de Q-velo vind ik vooral een reisfiets of heel-slecht-weer-fiets.
Misschien dat deze nieuwe Quest beide fietsen kan combineren

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst log in of register.