Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

winter, velomobielverslaafd, huwelijk, spoorlijnfietsen, immens, showroom, fiets vs. auto, superman, verkiezingen, logo!

Petitie Houd de Afsluitdijk open!

Rijkswaterstaat wil de Afsluitdijk vanaf 1 april drie jaar lang afsluiten voor fietsers en wandelaars en alleen busvervoer bieden als alternatief. Fietsersbond, Wandelnet, Fietsplatform en NTFU vinden dit te lang! Steun deze organisaties en onderteken de petitie aan minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat om dit ongedaan te maken!

Winters

In Nederland zitten we midden in het omstuimige voorjaarsweer maar in Finland is het nog steeds een beetje winters.

Velomobielverslaafd

Niels staat in de krant, met zijn Quest. De kop is: Velomobielverslaafd (fb). Herkenbaar verhaal? Hier nog een versie (fb)

Ligfietsforens

De pers is deze week erg ligfietsvriendelijk want TV Rijnmond maakte een reportage onder de kop 'Supersnelle fietspaden' moeten auto minder aantrekkelijk maken'. En wie komt daarvoor prominent in beeld? Gideon op zijn oranje Raptobike.

Huwelijk

Het is al wel even geleden (tijdens ROAM) maar recent dook deze foto op op Twiter. Pril geluk en velomobielrijden, het gaat samen!

Fietsen over voormalige spoorlijnen

Fietsen door ruige landschappen en over al lang verlaten spoorwegen. Dat is wat er op deze video (en deze) te zien is. Eén van die bijzondere fietsen lijkt wel comfortabeler dan de andere ;-).

Immens

Deze wel zeer onpraktische ontworpen trike (fb) ziet er anders wel indrukwekkend uit.
Nee, dan is dit een leuker design (fb) voor een, normale( ?), fiets. Alles is rond, lijkt het wel.

Er komt een fiets voorbij?

Als je praat over auto’s op straat, dan verwijs je steevast naar het voertuig: er kwam een auto voorbij. Praat je over fietsers, dan praat je over de mens op de fiets: de fietser. Je zeg niet: ‘Er kwam een fiets voorbij’. Dat klinkt gek. ‘Er kwam een automobilist voorbij’ klinkt ook gek. De Correspondent deed uitgebreid onderzoek naar de wijze van vermelding van ongevallen in het nieuws.

Velomobiel showroom

Nog maar net geopend in de USA, en volgens Gary Solomon de eerste aan die kant van de oceaan! Bicycle Evolution in Plano, Texas.

Nieuw logo

Fietser.be 'Velomobile Lab' heeft een nieuw logo.

Verkiezingen en de fiets

D66 en GroenLinks besteden in hun provinciale programma’s de meeste aandacht aan de fiets, gevolgd door de ChristenUnie. Per provincie zijn er grote verschillen in de best scorende partijen. De PVV, Forum voor Democratie, DENK en 50PLUS laten de fiets vrijwel links liggen. Dit blijkt uit de vergelijking van de provinciale verkiezingsprogramma’s door de Fietsersbond.

Tot slot

...bestaat er natuurlijk maar één échte superheld!

Reacties

rowingvictor op vr 15 mrt 2019 om 15:19

Helaas is de link naar de onpraktisch ontworpen trike niet werkzaam.

nvanderwal op vr 15 mrt 2019 om 18:40

Thalia Verkade bericht vaker over fietsen voor de Correspondent. Dit artikel is geschreven samen met onze fietsprofessor Marco te Brömmelstoet en komt voor uit de door hen geopende site:

hetongeluk.nl.

Hierop wordt door iedereen die wil het verslag van een ongeluk zoals het in de media verscheen gepost, waaruit het taalgebruik door de journalisten helder wordt.
Wat hieruit opvalt, is dat het verslag vaak onpersoonlijk is, vaak over materiële zaken gaat, terwijl 'dader en slachtoffer' mensen zijn.

hanzdaniel op di 19 mrt 2019 om 11:13

helaas zijn heel veel ligfietsers nog verslaafd aan faceboek fb
zonder fb account kan je linken erna niet bekijken
;-)

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.