Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Wedstrijdkalender HPV Belgium, Goede Vrijdag traditie, Eurovelo encore, Volkskrant woensdag, verwijderbare trapondersteuning Quest, …en hondondersteuning, EV4 Semi-Recumbent, bijzondere gedachtegang

Wedstrijdkalender HPV Belgium

Onze buren hebben een wedstrijdkalender op hun site staan.
En meteen maar een waarschuwing: mocht iemand hier begrepen hebben dat er komende zondag een wedstrijd in Tilburg plaats zou vinden? Deze gaat niet door op deze datum (fout in de planning). De juiste datum is zondag 22 april!

Goede Vrijdag traditie

Al jaren is het traditie om de Ronde van Texel van Texel te doen op Goede Vrijdag. We hebben de volgende verslagen verzameld:
En de start voor een ‘Goede Vrijdag velomobielen traditie’ in Duitsland? Jupp heeft weer een fraaie video gemaakt met de 360 graden camera.

Eurovelo encore

Vorige week hadden we het over de EuroVelo6, en vergaten we om de link naar EuroVelo erbij te zetten (naast Engels ook in het Duits of Frans).
Martinus vertelt dat dit een fantastische site is om je fietsvakantie al te plannen. Iedereen kan de routes plannen bij gebruik van een GPS-app op je mobieltje (denk aan een extra accu of een accupack), of met de ouderwetse papieren kaarten (veel goedkoper in gebruik: geen accu nodig).

Volkskrant woensdag

In deze krant veel fietsnieuws... dachten wij.
De start is al met dat Coolblue in verschillende steden hun pakketjes met de bakfiets gaan doen. In het tweede katern wordt gestart met een, ons, bekende frase ‘Het regent bijna nooit’, dan een spread (twee naastliggende pagina’s) met ‘In een grootsch verband’.
Vervolgens lijkt deze redacteur van de Volkskrant naar Oost Siberië gefietst te hebben, maar het blijkt de opgetelde totale afstand, 12.698 km, te zijn tussen zijn woonplaats en de redactie van de Volkskrant te zijn, met altijd tegenwind. Afgelegd met een... speed pedelec. Nou hebben wij, als HPV, al moeite om een fiets te vergelijken met een bromfiets, laat staan een motorfiets. Iets minder moeite met een trapondersteunde fiets, dus ook een speed pedelec.
Goed, de ‘helletocht’, zijn woord, vond dus gewoon in ons vlakke land plaats. Misschien zou zijn toch wel verbeterde conditie nog verder vooruit gaan als deze redacteur eens een ligfiets of velomobiel zou aanschaffen. Om het niet te negatief te besluiten, een goede poging, maar er is nog wel wat te verbeteren voor de redacteur.
Op diezelfde spread vind je ook de interessante (wandel-)natuurtocht met als titel ‘Leren fietsen’. Maar dat slaat op: het voelt als leren fietsen met losse handen, dus een uitdrukking.

Verwijderbare trapondersteuning Quest

En om consequent te blijven, nu iets over trapondersteuning bij de Quest:
Claes heeft een video geplaatst waarbij hij een verwijderbare e-motor plaatst net achter het zitje in de Quest. Hij maakt gebruik van standaard en wat 3d-geprinte onderdelen. Zie ook deel 1.

…en hondondersteuning

Vind je zoiets niet je ding, dan kan je ook gebruik maken van hondondersteuning bij het fietsen.
Waar is de PvdD?

EV4 Semi-Recumbent

Nog even consequent blijven: een trapondersteunde tilting trike, de EV4 Semi-Recumbent.

Bijzondere gedachtegang!

Harry maakt en leeft met velomobielen (oké, op zijn minst overdreven), maar hij heeft toch iets gehoord waar hij, en vele anderen, nog nooit over hebben nagedacht i.v.m. velomobielen. Een geïnteresseerde in de Hilgo zei, dat alleen de gedachte al dat het bezitten van een velomobiel hem al blij maakt, vooral omdat het een van de weinige dingen die niet voor oorlog ontwikkeld is (fb).
Ja, daar werd ook deze redacteur stil van!

Reacties

MichielAdriaan op zo 08 apr 2018 om 06:29

Het is door de prioriteit die Staten geven aan de wapenindustrie in plaats van de civiele techniek dat we nu met die klimaatsveranderings-ellende zitten.
Probeer dit maar eens te begrijpen: https://npo.nl/focus/29-03-2018/VPWON_1283740

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.