Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Ruitenwisser, RaptoBike, fietsrijles, innovatieprijs, verweesde fietsen, Winterelfstedentocht, trike, sprookjesachtig, Google’s bijvangst, OBT velomobielen, wie is sneller, boem, tot slot

Ruitenwisser op deelbare kap

Je kan niet zonder. Erwin heeft na zijn ruitenwisser op zijn (Sinner) toerkap er nu ook een gebouwd voor de deelbare kap van Velomobielonderdelen.nl.

RaptoBike

Na lang wachten is de Raptobike site, onder toezicht van Elan, in de lucht.

Fietsrijles

Het niveau van fietsvaardigheden van nieuwkomers in Nederland en basisschoolkinderen in achterstandswijken (*) neemt volgens een onderzoek af. Er is behoefte aan proactieve verhoging van fietsvaardigheden.
En zo is het: alles kan beter. En liefst een certificaat i.p.v. een diploma, want een certificaat is maar een beperkte tijd houdbaar.
* waarschijnlijk wordt er bedoeld dat er van huis uit weinig gefietst wordt.

Innovatieprijs

Doel van de Tour de Force is om het aantal fietskilometers in Nederland in tien jaar tijd met 20 procent omhoog te brengen. Dus is de inschrijving voor de Tour de Force Innovatieprijs is weer geopend. Inschrijven is mogelijk tot en met 27 april 2018. De winnaar wordt gekozen tijdens het Nationaal Fietscongres 2018 op 21 juni 2018 in Rotterdam.

Verweesde fietsen

Waar een klein land nog kleiner (Madurodam) kan zijn!
Nou kunnen we wel zeggen: 'Zoek de lig… fiets', maar ja… dat is zo afgezaagd. Dus houden we het op dat Madurodam de verweesde fietsen wel eens mag opruimen.
Met dank aan Ramsus.

Winterelfstedentocht

Afgelopen zondag werd voor de vierde keer de Winterelfstedentocht gehouden.
Bij de start (fb).
De eerst binnenkomende ligfietser (fb) is… (hint: berijder van een groene schicht).
Het Friesenzug team (Harry en Ludwig), en in IJlst (fb).
In Dokkum staat een gele Quest.
Voor nog meer foto’s zie Google Drive van Friesland Beweegt.
En dan hebben we nog de blogs van Marcel (Ik zit net lekker af te zien, komt er in een keer een groene schicht voorbij. Flits, de kap vliegt even omhoog kort toetertje en dat was het dan. Verdorie dat was hem!! Die ging niet voorbij, hij vloog, hij danste, hij zweefde!!) en Peter.

Trike?

Een gecompliceerde uitvoering van een driewieler (fb).
Zie ook dit filmpje.

Sprookjesachtig

Er was eens Oranjekapje, euh oranjemutsje. Hij en zijn kameraad reden wat verder door het eens zo rustige Groene Hart, want de rondjes moeten niet te kort worden. En thuis wacht toch nog een vervelend en saai, doch noodzakelijk, klusje. En voor de lieve vrede… kan de rit niet eindeloos duren.
En zo leefde Oranjemutsje thuis toch nog lang en gelukkig (samen).

Google’s bijvangst

Jason vindt zichzelf en zijn Mango (fb) terug op Google Streetview.

OBT velomobielen

Auke heeft alle velomobielen die meededen met de oliebollentocht (fb) geportretteerd. Als je goed zoekt, staat er ook een Alleweder tussen!

Wie is sneller?

Dit verre familielid van Don Camillo ** troeft wielrenners af. Hij kent de short-cuts, en weet dat je niet moet remmen, schoenzolen voldoen voor het afremmen.
** Don Camillo is een serie satirische verhalenbundels over de vermakelijke verwikkelingen tussen een dorpspastoor en een communistische burgemeester, geschreven door Giovannino Guareschi en verfilmd met Fernandel als de pastoor.

Boem

Een man staat verdwaasd de, lege, wereld in te kijken wat daar wel aan komt. En of het opzet is: boem (fb). De man had echt geen idee wat hem had geraakt.
En wij hebben geen idee hoe dit kan gebeuren. Toeval bestaat namelijk niet.

Tot slot

Kijk ook eens in de advertentiekolom! Het Paastreffen! Over anderhalve maand al.

En voor alle (lig-)fietsers beneden de grote rivieren: alaaf!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.