Battle Mountain 2017: wel of niet

Gepubliceerd op Fri, 15 Sep 2017 06:36:43 +0200

Bij het kiezen van de heats werd al gewaarschuwd dat de runs mogelijk niet door zouden kunnen gaan. Wind zou de grote spelbreker gaan. Maar dat bleek reuze mee te vallen.

In het dorp Battle Mountain, ongeveer tien kilometer ten noorden van de plek waar gereden wordt, begon het in de middag flink te regenen. Wat in het dorp valt hoeft niet per se op de baan te vallen. Het zou niet de eerste keer zijn dat het in Battle Mountain droog is en op de baan nat of vice versa. Al snel blijkt het ook bij de baan te hebben geregend. De meeste zorgen worden gemaakt bij de tijdmeting, het kan te drassig zijn. Gelukkig komt al snel het verlossende woord van een official die polshoogte is gaan nemen en dus vertrekken de teams vol goede moed naar de SR305.

Daar aangekomen lijkt het een mooie avond te worden, zeker op de plek waar de fietsen gevangen worden. Het is nagenoeg windstil en de temperatuur is goed. Bij de start is de baan wel nat en dat baart de teams zorgen. Er wordt gedacht om wel te starten, maar dan met de halve lengte aanloop. Op die plek is het namelijk wel droog.

De donkere wolken die in de lucht hangen worden steeds dreigender en de organisatie overlegt driftig via de portofoons. Als de teams besluiten om naar de korte aanloop te verplaatsen, barst het onweer en de regen los. Halsoverkop vertrekken de teams terug naar het dorp. Helaas geen races dus. Morgen weer een poging.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst log in of register.