A Race in the Park 2017

Gepubliceerd op

Een overzicht van foto's video's, media, uitslagen en een mening over 'A Race in the Park' bij Meppen (D)

Foto's

Video

Fora

Media

Uitslagen

Voor BeND zijn de snelle ronde, het 3 uur race, de 1 uur race en het criterium 10 ronden van belang.
Zodra er meerdere uitslagen bekend zijn wordt hier een link toegevoegd.

Blogs

Een persoonlijke impressie

'A Race in the Park' is de opvolger van het gemoedelijke 'Rütenbrocker Radsporttag'. En om zoiets te vernieuwen, vergt moed.
En dat heeft de familie Bentlage. Zonder erg hard werken om dit voor elkaar te krijgen, is het ook niet mogelijk geweest. Het is een compleet andere aanpak dan de race in Rütenbrock zelf zoals enige jaren geleden, of op boerenweggetjes, in de vorm van een ruit, net buiten het dorp. Het evenement duurt nu twee dagen in plaats van één dag.

Er wordt nu gebruik gemaakt van een bestaand racecircuit, zoiets als bij Cycle Vision bij Venray, maar dan met een beter wegdek. Bovendien is het een circuit met veel bochten, zowel links als rechts. Dus een velomobiel prepareren voor alleen bochten naar links (of rechts) is overbodig. De baan is niet helemaal vlak, bovendien zit er een stevig heuveltje in. Ook is het circuit te verlengen of in te korten.

Hoe was het? Even apart van het weer 's morgens, geweldig! Het grootste deel van het circuit is voor bezoekers vanaf een verhoging te zien. Zondag waren daar een Imbisch wagen en een crêpes-wagen, waar ook ijs te verkrijgen is, neergestreken. Beide hadden een goede middag, vertelden ze na afloop. Maar daar was ook het aangename weer 's middags voor verantwoordelijk.
Net als in Rütenbrock waren er diverse races, zoals uiteraard voor de liggers in diverse verschijningen, wielrenners, of steppers. Er was zelfs een ronde waar alles, wat maar wielen had, aan mee mocht doen voor een record aantal deelnemers.

Voor de kampeerders zijn er ook plekken. Deze zijn onderverdeeld in twee delen, een deel zonder 'stroom' en een deel met. Op het terrein staan ook toiletten en douches.
En dan hebben we het nog niet gehad over de kartbaan, een restaurant, enzovoort. Of een grote plek voor exposanten.

Het onderdeel van Funpark, het Racepark, waar 'A Race in the Park' plaatsvindt, staat op het terrein van een voormalig aardgas gestookte energiecentrale (RWE). Er staat nu een stoom- en gascentrale (Nuon) net naast het park.

Heb ik iets gemist? Ja, het tentje met heerlijk gebak, koffie, broodjes en frisdrank.

Dan nog een enorm bedankje voor de familie Bentlage die er volop ingesprongen is.

(Het zal voor de omwonenden dit weekend lekker rustig zijn geweest)

Theo - lijkt me erg geschikt voor een toekomstige Cycle Vision in samenwerking met de gebroeders Bentlage

Foto van het racecircuit.

Reacties

NoStress op wo 16 aug 2017 om 03:57

Duidelijke samenvatting.
Als rijder kan ik toevoegen dat de plek iets magisch heeft zo onder het toezicht van de met een wereldkaart beschilderde koeltoren. Ook de aankleding van het restaurant en zelfs de 2 cafe containers zijn imponerend.
De baan is van topkwaliteit. Een genot om te fietsen. Niks saaie rondjes. Uitdagende bochten en hoogteverschillen. Nodigt uit tot tactisch racen. Treintjes ontstonden er zelden. Snelheidverschillen tussen velomobielen en andere klassen was minimaal. Dat geeft een ideaal wedstrijdbeeld met vele uitdagingen.
Door de ruime opzet was de veiligheid ten alle tijden optimaal. Langzaam en snel konden probleemloos samen in de baan ieder hun eigen race rijden.
Ik heb werkelijk genoten van het rijden op deze baan. Het heeft ritme en swung.

NoStress op wo 16 aug 2017 om 04:10

Slechts een puntje van kritiek. Campers en caravans hadden een mooi plekje bij de baan. Wel weer wat ver gelegen van douches en toilet. Wij tent kampeerders stonden wel op een mooi veld aan de voet van de koeltoren min of meer centraal in het hele gebeuren. Toch was die plek in mijn ogen vere van ideaal. Liever stond ik, iets minder fraai, Dichter bij de baan. Bovenlangs de camperplek is nog een smalle strook gras dat geschikt is voor tenten. Dan ook gelijk de douchecontainer bij de toiletwagen? Dat maakt alles compacter en gezelliger. Bovendien ben je dan verlost van die irritante immer aanwezige brom van de elektrisiteit centrale.
En ja, de koffie en gebakkraam heb ik ook gemist. Voor het eten had ik mijn maatregelen genomen, maar bezoekers en andere niet deelnemers stonden hier letterlijk in de kou (regen/wind)
Los van dit alles ben ik er volgende keer zeker weer bij. Die baan is heerlijk om te racen en daar gaat het tenslotten om.

paulvanroekel op wo 16 aug 2017 om 07:56

Ok, volgende editie Cycle Vision dus hier....

NoStress op wo 16 aug 2017 om 20:36

Wacht maar tot de rekening komt....
Zo'n baan afhuren kost de nodige duiten. Volgens mij was er dit jaar een deal. Of die volgend jaar ook nog geldig is?
Sponsoring of bezoekers in grote getale moeten kosten en baten in evenwicht houden. Een gevoelig onderwerp binnen de NVHPV....

wernerklomp op do 17 aug 2017 om 13:51

het was een mooi weekend en een rare gebeurtenis bij der drieuurswedstrijd.
Ik reed achter Daniel in der voorlaatste Ronde, dus Daniel voor mij, de bel gaat.
Daniel gaat iineens langzamer rijden (Lekke band bleek achteraf) ik zie Benny in mijn spiegels aankomen, hij wilde mij nog inhalen omdat hij in dezelfde ronde als ik zat (heeft mij nooit ingehaald) en ik kom nu voor Daniel over de streep, Benny niet, daardoor ben ik nu op een plaats achter Benny gekomen. Wel raar dat de tijdmeting dit niet kan registreren en dat Benny ineens meerdere rondjes voor mij was. Alles niet zo belangrijk maar wel vreemd..ik heb van Uli toch nog een medaille gekregen.. :-)
Ook jammer dat ik bij de tijdrit een lekke band kreeg, het ging lekker..

Uli en Heinz, Bedankt..voor de goede organisatie

Benny op do 17 aug 2017 om 19:35

Werner vindt het misschien niet zo belangrijk, maar ik vind het belangrijk genoeg om het volgend jaar maar eens over te doen ;-)

Was zeker een mooi evenement, mijn eerste 3-uursrace ging ook lekker.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.