A Race in the Park – das inklusive Radsportwochenende

Gepubliceerd op

A Race in the Park – das inklusive Radsportwochenende op 12 en 13-08-2017

Beste ligfietsers,

velen van jullie hebben gehoord, dat in 2016 de Rütenbrocker Radsporttag voor het laatst plaats heeft gevonden. Wij zijn er niet mee opgehouden omdat wij er geen plezier meer in beleefden, maar om ons evenement verder te ontwikkelen.
Een evenement beëindigen om het verder te ontwikkelen? Dat klinkt een misschien vreemd, maar in dit geval is het echt beter om met iets nieuws te starten.
Voor de ideeën die wij hebben, is het parcours in Rütenbrock niet geschikt. Vandaar dat wij een nieuw ontworpen autoracecircuit voor een weekend hebben gereserveerd.
Dat weekend willen wij niet alleen ligfietswedstrijden verrijden. Daarom hebben we contact opgenomen met andere takken van sport. Nu kunnen zich verschillende sportcategorieën voor een groter publiek presenteren. In plaats van de 'Rütenbrocker Radsporttag' presenteren wij de opvolger 'A Race in the Park – das inklusive Radsportwochenende' (ook in het Nederlands), en nodigen jullie uit om erbij te zijn.

Het is een sportweekend met verschillende sportieve elementen voor een ieder: van jong tot oud, van beginner tot topsporter, met of zonder handicap, het maakt niet uit. De focus van het evenement is de saamhorigheid en het plezier in het sporten, waarbij het sportieve aspect niet volledig naar de achtergrond is verdwenen.

Door het combineren van meerdere sporten kunnen wij ons presenteren aan een breder publiek. De wedstrijden vinden niet naast elkaar plaats, maar de baan wordt afwisselend door de verschillende takken van sport gebruikt. Op deze manier heeft u tijd om tussen de wedstrijden bij de andere wedstrijden te gaan kijken, of met deelnemers of toeschouwers te praten, en wat al niet meer.

Net zoals in Rütenbrock willen wij ook op de nieuwe locatie graag weer een familiaire atmosfeer creëren en de races in een relaxte omgeving verrijden.Ons programma ziet er momenteel als volgt uit:

[pre]
tijd zaterdag tijd zondag

09.00 Officiële opening 09.15 Start tijdrit
(ligfiets, handbike, roeifiets)
09.15 Baan open

09.30 Snelle ronde 09.30 Opening probeerparcours en stands
(ligfiets, handbike, roeifiets)

09.45 Opening probeerparcours en 10.45 Start kinderrace ligfiets
stands 11.15 Start step-criterium

11.00 1 Uur-tijdrit 12.15 Start criterium handbike
(racefiets) 13.15 Start kinderrace step

12.30 Criterium 10 ronden 13.45 Inklusionslauf 'Race'
(ligfiets, handbike, roeifiets) 14.45 Criterium ligfiets

13.15 Step-marathon 16.00 Inklusionslauf - recordrit
(open Duitse kampioenschap) 17.00 Kinderrace fiets

15.15 3 uurs race 17.45 Vrij rijden
(ligfiets, handbike, roeifiets)

18.30 Vrij rijden
[/pre]Het zijn dus vijf races voor ligfiets / handbike. Vier races worden gezamenlijk verreden, één race apart. Daarnaast zijn er nog de beide 'Inklusionsläufe' (race en recordrit voor alle HPV-voertuigen, ongeacht de klasse; van rolstoel tot ligfiets, van skelter tot velomobiel), de kinderraces en het vrije rijden na het wedstrijdprogramma (dit laatste is niet als training voor de wedstrijden bedoeld, maar voor iedereen die zin heeft om zich een keer met de fiets op het circuit te begeven).

Met de planning van het bijprogramma zijn wij druk in de weer en verder is het mogelijk om op het terrein met tent, caravan of camper te kamperen.
Wie wil deelnemen (startgeld €20,-) kan al per mail reserveren. De inschrijving is nog niet online (nog niet alle prijzen voor ontbijt, eten, etc. zijn bekend), maar we zullen dit bekend maken zodra deze beschikbaar is.

Wie zelf niet aan de wedstrijden wil deelnemen, maar wel een handje wil helpen, mag een seintje geven. Uiteraard zijn we blij met iedere ondersteuning.


Met vriendelijke groeten

Uli.

Reacties

Bentlage op di 13 jun 2017 om 23:02

de inschrijving is geopend.

Uli

NoStress op ma 26 jun 2017 om 09:59

Het ging bij mij mis. Voor hen die inschrijven en niet weten waar het inschrijfgeld heen moet:

IBAN: DE82 2665 0001 1191 6793 21

BIC: NOLADE21EMS

Vermeld: Voornaam en achternaam

Als het geld op rekening is, krijg je info en sta je op de deelnemerslijst.
Reactie kan even duren.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.