ALV 2017

Gepubliceerd op Wed, 05 Apr 2017 22:08:40 +0200

Voor diegenen die niet bij de ALV waren, een korte samenvatting van wat er gespeelt heeft. Spoiler: dit zijn niet de officiele notulen.

Het was spannend op de ALV, toen er 2 kandidaten Oliebollentocht 2017 zich presenteerden.
Op de Veluwe is er natuurlijk het volste vertrouwen in LOL (incl. Paul van Roekel) dat ze een mooie tocht vinden, en organisatorisch rondbreien.
Rotterdam had echter een troef: de gemeente zet zich daar dit jaar heel actief in voor fietsers. Daar kan de oliebollentocht vruchten van plukken door gebruik te mogen maken van het professionele communicatiebureau (en misschien enkele faciltieiten van bijv. het Havenbureau).
In de stemming waren er een aantal mensen die niet wilden stemmen om diverse redenen. Maar de stemmers wilden in grote getale naar Rotterdam. Dus die is het geworden.

Verder was er het afscheid van Kees van Malsen als voorzitter. Er werd gememoreerd aan oude koewesten in de sloot, Velomobielseminar, nieuwe ALV opzet en moderne statuten, het beleidsplan, etc. etc - dus ook het vele inspirerende praten van Kees.
Kees had het even te kwaad, maar dat mag, zo na 10 jaar. Maarten Sneep rondde af met een pet met opschrift: "Make cycling great again".

Daarna werd gestemd en de nieuwe bestuursleden Jan van Dooren en Roel van Dijk begroet. Roel wordt de nieuwe voorzitter, en Jan kijkt nog welke taak hij op zich neemt.

De begroting 2017 en Resultatenrekening 2016 waren natuurlijk ook van de partij. De adminsitratie staat er een stuk beter voor dan vorig jaar, vooral dankzij hard werken van Gerard Arends en Maarten Heckman. Vanuit de vergadering werden ook nog enkele zinvolle punten aangedragen, dus het verhaal voor 2017 ziet er weer goed uit.

Verder was er een passessie voor de nieuwe shirts. Bijna alle mensen hebben gepast, zodat de diverse (Nederlandse) pasvormen de revue zijn gepasseerd. Ze zijn ook langs de fotograaf geweest, zodat we de shirts via ligfiets.net aan jullie kunnen voorstellen. De opmerkingen over de shirts, die er natuurlijk ook waren, worden met de fabrikant besproken en omgezet in verbeteringen.
Voor mensen die willen passen voor ze bestellen: kom naar het Paastreffen!

Verder was de sfeer zoals het weer: voortreffelijk, warm en zonnig. Geen straf om hier een dagje te zijn!

Foto: Marten Tacoma.

Reacties

m66roepers op Thu, 13 Apr 2017 11:09:53 +0200

Dank voor het verslag. Voor mij is het onmogelijk om erbij te zijn, daarom stel ik het korte verslagje erg op prijs. Twee nieuwe bestuursleden met ook nog een nieuwe voorzitter! Dat is goed nieuws. De vereniging heeft de afgelopen jaren toch wel veerkracht getoond.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst log in of register.