Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Voorjaar, Mulsanne, voortbewegen, niet zien, vermogensmeter, stuurknuppel, derailleur, AUTOmatisme,tijdreizen, vuilnismannen, anarchisten, fake news

Voorjaar?

De temperaturen zijn blijkbaar nog niet overal (fb) weer op een enigszins acceptabel niveau aanbeland.

Voorjaar!

Elzenkatjes, een tentje en een velomobiel.
Binnenkort zal je je ook wel weer kunnen inschrijven voor het Paastreffen (wat alweer over twee weken is).

Rondom de Mulsanne

Beelden van de Mulsanne (fb) bij Cycles JV & Fenioux. Mooie afwerking!

Alternatieve voortbeweging

Als je hulp nodig hebt bij het fietsen, is dit, vooral, in de landen van het zuidelijk halfrond, een snel hulpje (fb). Oké, hier worden ze ook wel gekweekt, en in een dierentuin zal je ze ook wel vinden.
Wij, van de redactie, staan niet in voor de echtheid van getoonde foto.

Je ziet ze niet… aankomen

Die reeën dan.
Alleen is het voor de bestuurder van deze velomobiel ('Nederlands') niet al te best afgelopen: de fietser is ernstig gewond.
De vierpotige tegenpartij, die volgens de bestuurder trouwens een wild zwijn was, is gevlucht, en zal er ook niet ongeschonden uit zijn gekomen.

En, vang je veel wind?

Minder, minder, maar toch… voel jij je wel veilig, zo laag?
Voortschrijdend inzicht? Tweesporenbeleid.

Apple en vermogensmeter

Apple heeft een patent ('Nederlands') ingediend: de gebruikte methode, berekening met aannames, maakt een speciale vermogensmeter overbodig. Binnenkort (?) te zien op uw Apple Watch of smartphone.
Heeft Apple ook bedacht dat er ook nog ligfietsers op deze aardbol rondfietsen? Fair en Fair rel (beide luchtweerstand) ziet er bij ligfietsers toch anders uit.

Stuurknuppel bediening

Jeff bouwt een velomobiel, en is nog met het onderstel bezig. De besturing wordt weer eens wat anders: besturing met één stuurknuppel (fb).
Meer filmpjes zijn te zien op zijn kanaal.

Derailleur

Als je toch wat geld over hebt, op de bank hoef je het niet te zetten (sommigen geven al 0 %, en anderen zitten er niet ver meer vanaf), kan je misschien deze prijzige derailleur aanschaffen.
De derailleurwieltjes zijn geprint, licht en geven minder wrijving (alleen al vanwege de grotere diameter: minder scherpe bochten voor de ketting).

Angst voor AUTOmatisme

Bedoeld wordt hier dat er zelfrijdende auto's op de weg mogen. Een positief bericht, waar wel wat kanttekeningen bij gemaakt kunnen worden.

Zomertijd is domste vorm van tijdreizen

Yehuda werd afgelopen maandag wakker gemaakt: verslapen.

Fietsende vuilnismannen: een succes

Het lijkt wel even terug te zijn gegaan in de tijd: met de hand afvalbakken en -zakken legen in de vuilniswagen, eh, fiets. Verder niets dan complimenten. Zo verslaan we Trump (eh, de gekozen president van de US van A, wordt er gezegd).

Als fietsers anarchisten zijn, dan…

In het kader van de, afgelopen, gevoelsmatig eerlijkere verkiezingen: 'Fietsers zijn anarchisten, buspassagiers zijn communisten en automobilisten zijn fascisten'.

En als we dan toch bezig zijn met blogs:

Nepnieuws…

…van de alom bekende Jurriaan Maessen die de ligfietser, de horizontaliër, graag fileert. Waar kennen we de hr. Maessen van? Hij staat bekend als milfoloog (ja, van milf, zoek maar op) en gecertificeerd bruggenbouwer (maar nu even niet, of…).
Goed, deze heer heeft een stukje geschreven over Heel Holland Formeert (alle woorden startend met hoofdletters) op 'The Post Online' (Engels? Met spaties?), voorheen DeJaap (zonder spaties. Zucht!).
En niet vergeten: morgen is het 1 april (en desondanks kan je ligfietsen in Nijeveen)!
En op 2 april is er de ALV bij Amersfoort.

Reacties

RGerritsen op za 01 apr 2017 om 12:46

Over vermogensmeters gesproken, die maak ik wel zelf. Voor een Apple en een ei.
Zie mijn recente blog intellifiets.blogspot.nl

Flevo-Whike op zo 02 apr 2017 om 18:21

Gezien het bericht van Apple. Kunnen een paar slimme natuurkundige liggers wellicht een model maken waarbij je de ligfiets kan kiezen waaruit dan een wel passend model rolt?

Wellicht dat onverwacht dan ook de houding van de rechtopfiets frame verschillen (gazelle, batavus, giant staat de zitting in een andere hoek met de trapper).
Waardoor het model direct dat van Apple overtoept :)

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.