TT500 Drenthe

Gepubliceerd op

In het weekend van 12 en 13 augustus vindt de eerste editie van de tijdrit plaats over 500 km, voor zover mogelijk, op het historische TT-circuit

Waar in vroeger tijden de helden op hun 500CC motoren door Drenthe raasden kun jij nu in de stijl van Tom Dumoulin, of voor ons de liggers Ymte S. of Peter C., je tijdritkwaliteiten testen in deze ultra tijdrit op de ligfiets van maar liefst 500 km. De deelnemers moeten binnen 24 uur de afstand van 500 kilometer afleggen.
Na elke ronde van 50 km wordt je verzorgd. Het parcours is niet afgezet, je bent te alle tijden een gewone weggebruiker (overtreedt je de verkeersregels, dan neemt de organisatie je meteen uit de tocht)! Wel staan er verkeersregelaars op de diverse kruispunten.
Of de volgende zin ook helemaal voor ons geldt, we rijden toch echt met iets ander materiaal: 'Mocht je onderweg een nieuw wiel moeten steken of anderszins pech hebben dan wordt je opgevangen door onze rijdende mecaniciens.'? Hulp is altijd welkom!

Er mogen maximaal 50 ligfietsers meedoen. Inschrijven kan op TT500 Drenthe.
De deelname is vastgesteld op € 60. De start is in het Start & Fan Park in Borger.
Het dragen van een helm is wel verplicht! Of er uitzonderingen gelden voor velomobielen met een racekap, op dit gebied, is ons nog niet bekend.

De TT500 Drenthe is ook te volgen op Facebook. Een bericht in het Dagblad v/h/ Noorden (fb).
En in onze agenda. Waaruit blijkt dat er in dat weekend, net over de grens, de 'A race in the park' (opvolger van de Rütenbrocker Radsporttag) plaatsvindt bij Meppen. Keuzes!

Het evenement wordt georganiseerd door de Groningse Stichting Extreme Sport Events.

De kopfoto met logo's komen van de site TT500 Drenthe.

Reacties

twilwel op zo 12 mrt 2017 om 22:58

Ik had heel graag mee gedaan aan de "Race in de Park" in Meppen, maar een tijdrit van 24 uur in het gebied waar ik ben opgegroeid kan ik niet laten lopen. De route loopt zelfs langs de boerderij waar ik geboren ben en 40jaar geleefd heb.

Oliver op ma 13 mrt 2017 om 09:24

In verband met de controle op verkeersregels, zou ik de organisatie in ieder geval van tevoren even wijzen op artikel 5.4 van het RVV... ;-)

twilwel op di 14 mrt 2017 om 13:58

Dat heb ik gedaan Oliver, hoewel ik het artikel er niet bij heb genoemd. Ik heb er wel bij aangegeven dat ik me aan de aanwijzingen van de orga zal houden. De fietspaden zijn goed, vaak zelfs beter dan het ruwe asfalt van de wegen, maar ik vrees dat in de zomer in het weekeinde niet alleen racefietsers onderweg zijn, maar ook veel dagjesmensen in het mooie Drentse land. Dus is de weg wel de beste plek voor de velomobilist. Alleen tussen Rolde/Borger/Schoonloo is het fietspad duidelijk veiliger en ook goed breed.

twilwel op di 28 mrt 2017 om 19:11

Wat betreft het dragen van een helm heeft de organisatie de website aangepast: http://www.ttdrenthe500.nl/informatie/
Quote:
"Het dragen van een wielerhelm is verplicht. Voor ligfietsen en velomobielen geldt dat het dragen van een helm verplicht is als het hoofd niet beschermd wordt door een harde kap. Wij raden het wel aan om altijd een helm te dragen".

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.