Shirts

Gepubliceerd op

Tijdens Cycle Vision heeft is de jury van de shirt wedstrijd bijeengekomen om de zeven ingestuurde ontwerpen te beoordelen.

Al snel hadden we de keuze beperkt tot twee ontwerpen. Deze twee ontwerpen waren het meest internationaal, humoristisch en positief. De keuze ging uiteindelijk tussen een goede grap: “This side up” op de voorkant, en een mooi overzicht van de historie van de fiets. We hebben aan de ontwerpers nog voorgesteld om beide ontwerpen te combineren, maar helaas. De keuze is uiteindelijk gevallen op de historische reeks, ook omdat het volgend jaar 200 jaar geleden is dat de eerste rit op een (loop)fiets plaatsvond.

Het winnende ontwerp is van Hans Nieuwstraten. We gaan nu aan de slag om de details van het nieuwe shirt op orde te maken.

Het ontwerp dat op de tweede plaats is geëindigd van Mark Ganzeveld. Dit is het “This side up” ontwerp. Dit shirt is verkrijgbaar als ‘standaard’ shirt of jasje via Spreadshirt. We hebben nog overwogen om alle shirts via via Spreadshirt te organiseren, maar omdat we dan niet het door ons gewenste model met zakken op de voorkant kunnen leveren, hebben we dat uiteindelijk niet gedaan.Ik wil alle inzenders bedanken voor hun inzendingen.

De jury bestond uit Erik van den Boom (vormgever van het blad “De vakantiefietser” bij de wereldfietser), Maarten Sneep (hoofdredacteur Ligfiets&) en Theo Zweers (plaatjesmaker en redacteur van de vrijdagberichten).

Reacties

G op zo 10 jul 2016 om 23:14

Gefeliciteerd Hans!

Belle op ma 11 jul 2016 om 13:20

Ik denk dat het winnende ontwerp beter tot zijn recht komt op een poster dan op een T-shirt, vooral bij vrouwen, maar de praktijk zal het leren. Ik hoop dat de ontwerper het plaatje van de velomobiel nog iets kan bijwerken: het hoofd zit nu boven de wielkast van het achterwiel. En wat is dat linksboven, een rollator?

TeJayLigFts op ma 11 jul 2016 om 15:36

Nou je het zegt, Belle, nu mis ik ineens een rolstoel.

MaartenSneep op ma 11 jul 2016 om 16:06

@Belle: we zullen op de details letten bij het definitief maken van het ontwerp. De 'rollator' is waarschijnlijk een vouwfiets. En in plaats van een rolstoel wellicht nog een handbike?

TeJayLigFts op ma 11 jul 2016 om 17:02

@Maarten: Yup!

WimH op ma 11 jul 2016 om 17:04

Het is weer eens bewezen: smaken verschillen ;-)

Ik sluit me aan bij Belle.

G op di 12 jul 2016 om 09:40

Ik niet. De kabel van de roeiert is te dik en in de racefiets ontbreken een aantal spaken. Wat is de boodschap aan de ontwerper?


Ik ken vrouwen die dit shirt graag aan zouden trekken, omdat het een leuk ontwerp is. Een shirt met de tekst 'this side up' op de buik en borsten zou daarentegen niet heel gewenst zijn.

GerardPoels op ma 18 jul 2016 om 19:34

Ik ga het lichtblauwe shirt zeker bestellen en dragen. Heel mooi!
Deze heb ik nog steeds regelmatig aan ter ligfiets-promotie (is nog te bestellen op spreadshirt)

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.