Dekra 2015: Wereldrecord voor Ellen van Vugt

Gepubliceerd op

Het duurt even voor Ellen van Vugt weer iets kan zeggen. Niet gek, want ze heeft net zes uur lang alles gegeven. Met een mooi resultaat. Niet alleen heeft ze het wereldrecord bij de vrouwen in de zes uurcategorie verbeterd, Van Vugt is ook sneller dan alle mannen. In totaal legt ze 404,04 kilometer af, oftewel 67,3 km/h gemiddeld.

Vorig jaar kwam Van Vugt net te kort om het record bij de mannen te verbeteren, wel haalde ze toen het vrouwenrecord. Nu heeft ze eindelijk bereikt waar ze al een aantal jaar voor trainde. Met vlaggen wordt Ellen binnengehaald, de traditie bij het Dekra-weekend als iemand een record rijdt. Vocht drupt onder de fiets uit. Als de kap open gaat verbijt Van Vugt zich tegen de kramp en ze moet geholpen worden met het losklikken van de pedalen. Van Vugt lijkt zich niet te beseffen wat voor een prestatie ze geleverd heeft. De pijn heeft lange tijd de overhand. Bij haar man Hans van Vugt, die de VeloX S heeft gebouwd, is de blijdschap duidelijk te merken.

Het Dekra-weekend is succesvol voor het Elan-team. Eerder op de dag verbeterde Van Vugt immers al haar Nederlands uurrecord. Op zondag probeert Van Vugt nog een record te verbreken: het 200m laagland sprintrecord voor vrouwen. Hetzelfde record waar ook het HPT op jaagt.

Reacties

RaptoBike op zo 12 jul 2015 om 00:45

Ellen en Hans : gefeliciteerd met deze fantastische prestatie!

NoStress op zo 12 jul 2015 om 08:56

Waanzin! Een record zoals een record moet zijn. Zeer pijnlijk, diepgaan, totaal leeg gereden, tactisch meesterlijk (eerst even een NL uurrecord, maar niet voluit) en de glorie komt later, duurt eeuwig en smaakt zoet.

Super gedaan Ellen!
Een record die staat als een huis en denk ik voorlopig niemand je meer zo makkelijk afpikt. Zoals een goed record betaamd.
Hier is geschiedenis geschreven.

TeJayLigFts op zo 12 jul 2015 om 09:25

Verbazing: hoe doe je zoiets? Eerst het Nederlands uurrecord en dan ook het 6 uur wereldrecord voor vrouwen (en eigenlijk ook mannen) verbeterd.

Geweldig Ellen!

nvanderwal op zo 12 jul 2015 om 09:25

Kennelijk heeft Ellen zich warm gereden met een Nederland record. Pffffffffffffffft.

ErikOnnes op zo 12 jul 2015 om 09:47

Ik kan niet anders zeggen dan: "Petje af voor je Ellen. Ik zal dit je echt niet na gaan doen. Van harte gefeliciteerd met deze prestatie en het mooie record."

janmarcel op zo 12 jul 2015 om 10:00

Van harte gefeliciteerd!

lighans op zo 12 jul 2015 om 10:34

Wat een waanzinnig record!! Van harte gefeliciteerd. En niet zo maar. De eerste boven de 400 km. De eerste van de hele wereld. Ik vind het geweldig.

Nico-on-trike op zo 12 jul 2015 om 11:04

Ellen van Vugt en team Van Harte Gefeliciteerd met het behalen van dit bijzondere record. Milly en Nico Ede

walter op zo 12 jul 2015 om 14:15

We wisten natuurlijk dat het ging gebeuren, maar wat gaaf dat het gelukt is. Gefeliciteerd!

Belle op vr 24 jul 2015 om 14:40

Fantastisch Ellen, diepe buiging!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.