Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Nostalgie, vooruitgang, muurbevestiging fiets, in de media, warm, jaarvergadering NVHPV, winterelfstedentocht

Nostalgie

  • In Meilensteine der Naturwissenschaft und Technik (mijlpalen van de wetenschap en techniek) wordt de Draisine (the dandy horse) van Karl-Friedrich Drais getoond
  • Een fraai Italiaans zwart-wit filmpje over 'toen alles nog per fiets gedaan werd'. Van gewone fiets via vouwfiets tot scharensliep. Met een ligfiets, supermanhouding, met propelleraandrijving
  • Ook originele fietsinnovaties. Zoals extra vering door een kleine binnenband in de naaf. Of het opheffen van het dode punt in het trapstel m.b.v. een veer (er zou best een andere uitleg kunnen zijn van dit fenomeen, ons Italiaans is wel heel erg roestig). En een gestroomlijnde (?) bescherming tegen het weer
  • Of deze video uit 1988 met de Winnebiko II van Steven Roberts. Met een enorme mobiele telefoon plus computer met 1,7 MB (!) aan geheugen. Voor het overbrengen van tekst moet hij alles binair (!) intikken (met 8 vingers heeft hij zo 256 combinaties/karakters, want geen QWERTY-toetsenbord). We zijn van ver gekomen met onze huidige smartphones, in toch wel ruim 25 jaar.

Vooruitgang

Fietssnelheidsrecords worden gebroken. Echter de echte vooruitgang wordt geboekt bij ligfietsen (zie IHPVA/WHPVA en de rode lijn).

Muurbevestiging fiets

Overvolle schuren en garages. Waar laat je de fiets? Steadyrack heeft misschien dé oplossing: een muurbevestiging van Steadyrack. Het is ook mogelijk om de fiets wat vlakker tegen de muur te duwen.

In de media

Warm

Kleding is belangrijk. Maar welke te kiezen en toch zo duurzaam mogelijk en ook nog eens kinderarbeidvrij, of zoals daar staat slaafvrij?
Walter doet een goede poging!

Jaarvergadering NVHPV

Op zaterdag 7 maart vindt de jaarvergadering van de NVHPV plaats in Hoevelaken. De zaal, van Scouting Hiawatha Hoevelaken, is open om 14 uur. Het adres is Veenwal 1B.
Iedereen (*) is hierbij uitgenodigd door onze voorzitter.
(*) De jaarvergadering is voor leden. Alle ligfietsers en andere in mensaangedreven voertuigen geïnteresseerden kunnen ter plekke lid worden!

Winterelfstedentocht

Jelle stuurde ons nog het volgende artikel uit de Harlinger Courant:

In het weekend

  • Zondag trekt HSL door het groene hart van Zuid-Holland. De start is om 10 uur op het Raadhuisplein in Pijnacker
  • Ook in België start de wintertraining: de eerste indoor wedstrijd van het seizoen op het kartingscircuit van Lommel (vlak onder Eindhoven). De eerste wedstrijd start om 10 uur, de deuren zijn al vanaf 09.30 uur open
  • Nu we toch met België bezig zijn: volgend weekend wordt er in Antwerpen de Fiets en Wandelbeurs gehouden. Zo te zien zonder ligfietsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.