De groene week komt er weer aan

Gepubliceerd op

In de informatiebrief van het fietsplatform wordt de komst van de Groene-Maand September 2002 aangekondigd.

Helaas is de informatiebrief van het fietsplatform (zie de site http://www.fietsplatform.nl/ ) niet op internet te vinden. Wel stelt zij in hun bulletin dat zij afhankelijk zijn van andere media om hun lf (lange afstands fietspaden) te promoten. Plazaredactie heeft echter ook een postadres, dus op zich geen echt probleem.

Groene Maand September is een initiatief waaraan een bijlage wordt gewijd in het tijdschrift grasduinen. Voor de derde keer wordt het gehouden. op http://www.groene-maand.nl vindt u meer informatie, dit is een flash site, op http://www.groene-maand.nl/PersIndex.htm is wel informatie in html vorm.

Hieronder de tekst van hun persbericht;17 juni 2002
Ontdek Nederland Natúúrlijk in de Groene Maand
Een maand lang op ontdekkingstocht in de Nederlandse natuur

In september 2002 wordt voor de derde keer de Groene Maand georganiseerd. Diverse organisaties, actief op het gebied van recreatie, toerisme, milieu, natuur en landschap, organiseren verspreid over de maand honderden 'groene' activiteiten, zoals wandelingen, excursies en beheerswerk in natuurgebieden.
In augustus verschijnt een aparte Groene Maand-special, o.a. als bijlage bij het tijdschrift Grasduinen, met een overzicht van alle activiteiten en informatie over de betrokken organisaties. De nu beschikbare informatie vindt u op:
www.groene-maand.nl

De Groene Maand biedt iedereen de mogelijkheid om natuur, milieu en landschap in Nederland op een andere manier te zien en te beleven. Het unieke van de Groene Maand zit in het grote, gevarieerde en gebundelde aanbod van regionale en lokale activiteiten (naar verwachting meer dan 500!). Al wandelend of fietsend, en al dan niet onder leiding van een gids, kan het publiek de natuur in ons land verkennen. Deelname aan de meeste activiteiten is gratis, bij sommige wordt een geringe vergoeding gevraagd.

Het thema dit jaar is Ontdek Nederland Natúúrlijk. Met dit thema sluit de Groene Maand 2002 aan bij de campagne Nederland Natúúrlijk, een alliantie van 18 organisaties die zich inzet voor een mooi en leefbaar Nederland, nu en in de toekomst. Nederland Natúúrlijk wil het kabinet en de Tweede Kamer steunen in het nationaal natuuroffensief en bepleit nieuwe plannen voor natuur en recreatie en versnelde uitvoering van bestaande overheidsplannen, zoals de Ecologische Hoofdstructuur en de Randstadgroenstructuur.

De Groene Maand 2002 wordt gedragen door ECEAT, Landelijk Fietsplatform, In Natura, IVN vereniging voor natuur en milieueducatie, Hogeschool Larenstein, NIVON, Ondernemers van Nature, OVB, Projectorganisatie Ruimte voor de rivier, Te Voet, Wandelplatform-LAW. Het IVN treedt op als coördinerende instantie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.