Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Trisled trike, BROL ligfiets van het Jaar, nocturne, fietsen door weer en wind, (vouw-)caravan en trailer, aangepaste wettekst voor driewielers

Trisled trike

Trisled levert, naast de velomobiel Rotovelo, ook een trike: de Formula Trisled. Deze trike kan voorzien worden van een stroomlijn, gemaakt van een tweekleurige kunststof omhulsel. De kunststof is opgebouwd zoals golfkarton (corflute of coroplast). Let op! Prijzen zijn in Australische dollars (AU $), en af fabriek!

BROL ligfiets van het Jaar

BentRidersOnLine heeft de ICE Adventure HD tot ligfiets van het jaar verkozen. Deze trike is geschikt voor de 'wat forsere' rijders. Niet alleen is het zitje wat ruimer, de hendels van het onderstuur staan verder uit elkaar, ook de spoorbreedte is ruimer!
Een eervolle vermelding krijgt de Catrike Road, alleen al vanwege het nieuwe type achtervering.

Nocturne

Morgenavond (zaterdag 5 januari) om zeven uur rijden de Gentse Liggers de Nocturne. De nocturne is de nieuwjaarsrit, een tocht van 'ongeveer 40 km over de donkerste paadjes die Zeeuws-Vlaanderen te bieden heeft'.
Aanmelden via de pb-knop (privé bericht) bij het eerste bericht (van Graddus). Wel eerst aanmelden bij de Gentse Liggers, anders is de pb-knop niet zichtbaar!

Fietsen door weer en wind

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft een analyse gemaakt over de invloed van weer en klimaat op fietsgebruik.
De conclusie over weer en fietsen is niet echt verrassend. Het antwoord op wind is de fiets met elektrische trapondersteuning.
Wat missen doorgewinterde ligfietsers in dit epistel?
    [*] De ligfiets! Om 'onder de wind' door te rijden.
    [*] De velomobiel! De fiets met een 'jas' tegen weersinvloeden (neerslag en kou), en die 'jas' is ook nog eens gestroomlijnd om de wind te breken.
Een gemiste kans in dit onderzoek!

Caravan en trailer

Aangepaste wettekst voor driewielers

De wet voor het gebruik van fietspad dan wel rijbaan is gewijzigd.
RVV '90 Artikel 5 lid 4:
Oude formulering:
Bestuurders van fietsen op meer dan twee wielen en fietsen met aanhangwagen, die met inbegrip van de lading breder zijn dan 0,75 meter, mogen de rijbaan gebruiken.
Nieuwe formulering:
Bestuurders van fietsen op meer dan twee wielen die met inbegrip van de lading breder zijn dan 0,75 meter en van fietsen met aanhangwagen die met inbegrip van de lading breder zijn dan 0,75 meter mogen de rijbaan gebruiken.

Dus, smaller dan 75 cm? Dan wat lading meenemen dat breder is dan 75 cm, een spoiler, of gewoonweg spiegels (als de rijbaan gebruik wordt i.p.v. het, eventueel, verplichte fietspad).

Bron: LML

Reacties

JosSluijsmans op vr 04 jan 2013 om 13:39

Nav 'Fietsen door weer en wind'
Een gemiste kans van wie? Van 'ons' of van de onderzoekers?

TeJayLigFts op vr 04 jan 2013 om 17:36

Onderzoekers?! ;-)

teuben op zo 06 jan 2013 om 21:37

Dus als de fietskar voor de kids breed genoeg is dan mag je op de rijbaan. Wow...

hebbes op di 08 jan 2013 om 14:42

als je het artikel over weer en wind leest, zie je dat ze bij de opties wel degelijk "sommige ligfietsen" noemen. Alleen niet bij zaken waar beleidsmakers rekening mee moeten houden.
Dat komt nog wel, zodra we groter zijn, toch?

Marjolein

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.