Nederlands toerfietskampioenschap

Gepubliceerd op

Een team ligfietsers, allen lid van de nieuw opgerichte toerafdeling van de Nederlandse Ligfietsvereniging zullen gaan deelnemen in het Nederlands toerfietskampioenschap. Wij wensen dit team uiteraard succes toe! Wilt u meefietsen? In het uitgebreide bericht vindt u aanvullende informatie.

Het team is ingeschreven onder hun clubnaam, Plat Zwolsch. Natuurlijk kunnen ook niet leden van deze club meerijden. Wel dient men lid te zijn van de ntfu (dus toerafdeling NVHPV nederlandse ligfietsvereniging).

Het is niet echt een race, er zijn door speciale spelregels kansen voor de eerste en laatste aangekomen deelnemer om dit kampioenschap te winnen. Lees meer over de spelregels hieronder. Er worden om een goed gemiddelde te rijden speciale oplossingen in stelling gebracht. Uiteraard zullen wij voor de aanvang van het evenement hier geen melding van maken op de plaza.

Het evenement wordt aangekondigd op ligfietsplaza url: http://www.ligfiets.net/evenementen/evenement.php3?id1=693

Het is de bedoeling dat de ploegen vooraf een gemiddelde snelheid opgeven, waarin zij denken de afstand te fietsen. Vervolgens wordt er na de gereden tocht, die ligt tussen de 90 en 110 km, gekeken hoeveel er is afgeweken van de vooraf opgegeven snelheid. De ploeg die wint is dan ook degene die het dichts bij de opgegeven snelheid zit en ontvangt onder andere mooie kampioenstruien.

Informatie afkomstig van de site www.ntfu.nl

NK TOERFIETSEN
Op 31 augustus as. wordt voor de derde maal het Nederlands Kampioenschap Toerfietsen gehouden. TC Grootebroek en toerclub DTS van district Noord-Holland verzorgen dit jaar de organisatie. Het is de bedoeling dat de ploegen vooraf een gemiddelde snelheid opgeven, waarin zij denken de afstand te fietsen. Vervolgens wordt er na de gereden tocht, die ligt tussen de 90 en 110 km, gekeken hoeveel er is afgeweken van de vooraf opgegeven snelheid. De ploeg die wint is dan ook degene die het dichts bij de opgegeven snelheid zit en ontvangt onder andere mooie kampioenstruien.Verenigingen kunnen zich voor het Kampioenschap nog opgeven tot 15 augustus. Het inschrijfgeld bedraagt € 15 per team.

Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.