Ride for the Roses

Gepubliceerd op

De leden van de NVHPV toerligfietsvereniging weten het al, maar op 25 augustus vindt de Ride for the Roses weer plaats. Ditmaal in Landgraaf Limburg.

In navolging van het initiatief van Lance Armstrong wordt deze rit gereden. De bedoeling is geld te werven voor Nederlandse Kankerbestrijding. Ook schijnt de rit een bijzondere sfeer te hebben. Verder wordt het gevoel in wielrentermen als volgt beschreven; “Zondagmorgen aan de start. Het parcours rekt zich uit in de ochtendzon. Klaar voor een concert van duizenden derailleurs. Het veelkleurige peloton gaat in de pedalen. De klasbak aan het wiel van de aspirant. Vandaag geen rondje om de kerk. Geen stoempen op de kant. Dit wordt een bijzondere dag. Met z’n allen gaan voor hetzelfde doel. Geen wedstrijd. Wel een strijd te winnen. In het spoor van een tourwinnaar. Samen fietsen voor de goede zaak. Voor de rozen. Een gevoel dat niemand je meer afneemt.”

Het lijkt op foto’s nogal massaal. Het doel echter is zonder meer de moeite waard. Er is ook nog een speciaal shirt voor de zeer enthousiasten.


Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.