Kosten en baten van fietsen

Gepubliceerd op

Ligfietsen en gewone fietsen zijn duur? Nee, niet als je ze gewoon gebruikt als dagelijks vervoermiddel. Zo blijkt uit een recent verschenen artikel van het CBS.

http://www.cbs.nl/nl/publicaties/publicaties/algemeen/index/1998/tijdwin.pdf is de link naar een pdf bestand met een onderzoek. Uw redactie heeft ook al eens een stuk onder voorbehoud geschreven (er was toen niet echt onderzoek naar gedaan) op link http://home.wish.net/~jack12/flevobike/Handleiding29.htm is deze te vinden. Het is natuurlijk alleraardigst dat een groot instituut tot dezelfde conclusies komt.

Vorig jaar is het aantal verkochte fietsen gedaald, de omzet daalde echter een stuk minder. Er worden wat duurdere fietsen verkocht. Ook in de ligfietswereld worden relatief dure fietsen aangeboden. Dat ook hier meer dure fietsen worden verkocht is zeker bij wachtlijsten velomobiel bouwers te zien.
Zijn die mensen dan ook zich niet bewust van kosten? Welnu, op de duitse pagina van een velomobiel rijder is een door hem gemaakte kostenoverzicht te vinden http://home.t-online.de/home/koko-schueller/unterh.htm (heel handig als je de machine meteen direct helemaal afschrijft zonder restwaarde en dat later per kilometer gaat toerekenen, dit is weet ik zeker geen goedgekeurde boekhoudkundige methode) en een overweging op http://home.wish.net/~jack12/flevobike/kost.html .

Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.