Fietsen naar het werk is goed voor gezondheid

Gepubliceerd op

Vele voordelen zijn verbonden aan het fietsen naar het werk. Recent zijn een paar acties gestart die dit ondersteunen.

De fietsactie grijpt in op het belonen van mensen. Uit eerder onderzoek van TNO is al gebleken dat mensen die meer bewegen beter functioneren. Het onderzoek concludeert dat fietsen naar het werk hetzelfde gunstige effect op de gezondheid heeft als regelmatig sporten.

Helaas is nu nog de auto favoriet. Meer dan de helft van de mensen die de hele dag op hetzelfde adres werken, reist per auto naar het werk. Gemiddeld leggen zij 20 kilometer af. Maar ook als de afstand niet meer bedraagt dan 7,5 kilometer, dan nog pakt een groot deel de auto.
Met een ligfiets zijn dergelijke afstanden gemakkelijk en snel te overbruggen. Nu de lente is aangebroken zou de redactie dan ook iedereen op de mogelijkheid van de fiets willen wijzen.
Het argument "geen tijd" wordt weersproken met de stelling "wie nu geen tijd heeft om te bewegen, moet vroeg of laat tijd hebben voor ziekte".

De fietsactie wordt ondersteund door de fietsersbond. Zij hebben een onderdeel van de site aan fietstassen gewaagd. Dit is voor iedere forens wel van belang http://www.fietsersbond.nl/fietstassen

Verder heeft een van de redactieleden nog een site http://home.wish.net/~jack12/flevobike/index.htm speciaal over dit thema.


Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.