Jaarvergadering

Gepubliceerd op

Hierbij een verslag van de vergadering, uiteraard niet de notulen maar wel een korte impressie.

Vandaag was uw redactie bij de jaarvergadering van de nvhpv.
Natuurlijk was iedere ligfietser met gemengde gevoelens aanwezig. Het was mooi weer, dus eigenlijk jammer om binnen te zitten. Deze gemengde gevoelens werden goedgemaakt door een paar prima (zeer zonnige) presentaties.
Allereerst werd er aan de hand van dia’s een presentatie gehouden van de reis van Ruud Korteling en Dagmar Benningsen over hun reis door Zuid Amerika. Vele tips en onthullingen die de aspirant wereldfietser verder kunnen helpen.
Daarna kwam een videopresentatie van een Australië reis. Opnieuw vele honderden zonnige kilometers
(op asfaltwegen), begeleid door een prima presentatie met muziek.
De druk bezochte presentaties en volle zaal er was sprake van een prima opkomst.
De nvhpv toerligfietsvereniging is inmiddels opgericht. Als bestuur zijn leden uit het bestaande bestuur gekozen. Dit is een zeer praktische oplossing. Deze club heeft, behalve de aansluiting bij de NTFU alleen “papieren” activiteiten. Er is een verzekering mogelijk (ook voor ligfietsen), een verzekering voor de organisatoren van toerritten en een programma van toerritten.
Daarna kwam de nvhpv vergadering. Er waren bestuurlijke veranderingen. Danny Siepman, secretaris, trad terug en Rein Boersma neemt zijn plaats in. Over een jaar wil Rein als het bevalt in het bestuur, het voorzitterschap van Ronald van Waveren overnemen en komt Erik Wannee in zijn plaats als secretaris. Ronald van Waveren wil zijn ++++ codes kennelijk niet verliezen (zie de ligfietscode) en wordt eindredacteur van het blad HPV nieuws in plaats van Christine Dijk (per nummer 3).
Daarna de prijsuitreiking van de wedstrijdcompetitie. Allerlei bekende gezichten zorgden voor niet veel verrassing.
Verder deden diverse werkgroepen hun verslag en zelfs een nieuwe groep stelde zich voor. Deze nieuwe groep is de hpv fietsforenzen. Zij willen zich inzetten voor het aankaarten van de belangen van goede voorzieningen voor de ligfiets. Fietsberaad wordt hiervoor benaderd. Verder heel veel fantastische ideetjes.

Uw redactielid deed nog een voordracht voor Europees Kampioenschap/Cycle Vision, vele punten en ideetjes kwamen hier aan de orde.
Vanzelfsprekend werd ook opgeveerd toen de internet site naar voren kwam. Zeer succesvol, maar geen reden natuurlijk om achterover te gaan zitten.
Het evenement Cycle Vision ondervond verrassend grote (financiële) steun onder de leden.
Naamgeving van de club en het ligfietsblad HPV nieuws zorgde voor veel discussie. De nederlandse ligfietsvereniging kan naast de NVHPV als naam in de communicatie worden gebruikt. Voor het blad zullen de leden nog worden geconsulteerd.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.