12-inch-race groot succes

Gepubliceerd op

Zaterdag 11 september werd in Pijnacker voor de tweede maal de 12 inch race gereden. Aan de start verschenen 246 deelnemers op fietsjes op 12 inch wielen. De belangrijkste regel is dat de overbrenging origineel moet blijven aan die van een kinderfietsje, er mogen geen cranks verlengd of versnellingen aangebracht worden.


De stemming zat er goed in, en er was veel publiek om de deelnemers aan te moedigen. De race is vooral een sociaal gebeuren met veel vrienden en kennissen waarbij ook de diverse sleutelaars zitten die hun fietsen koppelen, verbouwen etc. Dit laatste is vooral bedoeld om in aanmerking te komen voor de originaliteitsprijs. Door de beperkingen aan de aandrijving ligt de snelheid op slecht op zo'n 10 km/h. Het hele evenement vond plaats voor een heel goed doel: Villa Pardoes.
Villa Pardoes is een vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Samen met hun ouders, broertjes en zusjes beleven zij hier een week lang gratis de vakantie van hun leven. Villa Pardoes richt zich op zieke kinderen uit Nederland en Vlaanderen in de leeftijdscategorie van 4 tot 12 jaar oud. Het idee voor Villa Pardoes is gebaseerd op het succesvolle concept van de organisatie "Give Kids The World" uit de Verenigde Staten.

Het was aan de deelnemers om zoveel mogelijk sponsoren te vinden. Een van de deelnemers had zich laten sponsoren door zijn collega's. Onze verslaggever had de twijfelachtige eer ook even op een fiets te mogen rijden als sponsor en fietsliefhebber. "Het rijdt heel raar en de fiets heeft door de vreemde verhouding ook de drift om behalve vooruit ook opzij te driften." Een van de deelemers had een driewielige ligfietser gebouwd met 12-inch-wieltjes en had het ondanks de overbrengingsverhouding een stuk gemakkelijker gezien die trike die drift niet had. Als stoel had hij er een uit een klein Fiatje gesloopt (de redactie twijfelt over de ventilerende eigenschappen ervan).
Sinds mei 2004 is de organisatie officieel bekroont met de titel "Stichting". Ook het team (Arthur Wijtman, Ramon Storm, Sjoerd van der Meijden en Olav de Roos) versterkt met twee nieuw organisatoren genaamd: Fred Onderwater en Jack Krebbekx. De stichting heeft ook contacten met de fietsindustrie die ook weer fietsen tegen een sterk gereduceerd bedrag aan de stichting in een soort bouwpakket vorm levert zie ook de foto's voor wat betreft de "verbouwing" aan de originele kinderfietsjes.

Nadat de rit volbracht was, eindigde het evenement in de kroeg die een zogenaamde 12 inch after party organiseerde. Dat het een dolle boel werd mag blijken uit het fotoboek. Het is nu de tweede keer dat deze rit georganiseerd werd. Het Sponsorbedrag is inmiddels bekend. Nadat duizenden mensen, langs de route en bij start/finish, de 'carnavalstocht' hadden aanschouwd was het afwachten totdat het geldbedrag voor Villa Pardoes bekend werd gemaakt. Uiteindelijk mocht de organisatie een cheque overhandigen aan Villa Pardoes ambassadrice Marjolein Hak met het bedrag van 48.735,00 euro. Vorig jaar was het bedrag 32.501 euro, waaruit blijkt dat ondanks de recessie toch een flinke stijging te zien was.Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.