Foxibikes

FoxiBikes is een klein bedrijf uit Putten, gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van vierwielige fietsen. Het doel is om bijzondere zitfietsen en ligfietsen te ontwerpen en te produceren, die het beste hebben van alle werelden, en die geschikt zijn voor alle mensen.


Adres Stationsstraat 116
3881 AG Putten Nederland
Telefoon 06 823 863 47
Website https://www.foxibikes.nl

FoxiBikes is een klein bedrijf uit Putten, gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van vierwielige fietsen. In 2019 als v.o.f. opgericht door ondernemers Roland Regeer en Arnold Vos, sinds april 2022 onder de vleugels van mobiliteitsbedrijf 355 Automotive. Het doel is om bijzondere zitfietsen en ligfietsen te ontwerpen en te produceren, die het beste hebben van alle werelden, en die geschikt zijn voor alle mensen. 

De fietsen van FoxiBikes zijn opvallende verschijningen en worden inhoudelijk gekenmerkt door onze drie uitgangspunten: comfort, veiligheid, vrijheid. Comfort, omdat men in een prettige houding -van rechtop zittend tot achterover leunend- kan fietsen. Veiligheid, omdat op- en afstappen eenvoudig is en omdat onze vierwielige fietsen -in tegenstelling tot tweewielige fietsen én driewielers- stabiel zijn en niet in evenwicht gehouden hoeven te worden. Vrijheid, omdat mensen die niet meer konden of durfden te fietsen op een 'gewone' fiets, nu wel weer kunnen fietsen. Of omdat mensen die een sportieve (lig)fiets zochten, maar met meer comfort en stabiliteit, nu ook een goede optie hebben. Zo hoopt FoxiBIkes voor iedere doelgroep een passende fiets te kunnen bieden, nu en in de toekomst. 

FoxiBikes streeft naar de hoogste kwaliteit. Er wordt samengewerkt met een gecertificeerd lasbedrijf, een gecertificeerde spuiterij, en er wordt alleen gebruik gemaakt van hoge kwaliteit -en indien mogelijk onderhoudsvrije- materialen. 
 Alle fietsen van FoxiBikes voldoen aan de regels die door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan fietsen en elektrisch ondersteunde fietsen worden gesteld. 

FoxiBikes heeft een Garantie- en Onderhoudsplan voor iedere fiets. Onderhoud kan worden uitgevoerd door FoxiBikes, bijvoorbeeld op afspraak bij FoxiBikes in Putten, of d.m.v. het FoxiBikes serviceteam dat bij u thuis of op uw locatie het onderhoud uitvoert. 

Na twee jaar van ontwerpen, prototyping, testen, en een jaar corona-startuitstel, is FoxiBikes medio 2022 gestart met de promotie en de verkoop. Foxibikes verkoopt aan particulieren, bedrijven (bedrijfsfietsen en 'fiets van de zaak' voor personeel), gemeenten (WMO), verzekeringsinstellingen en meer. 

Fietsen (in productie)

SPIDIBIKE

De Spidibike 1.7 van FoxiBikes is een vierwielige sportieve fiets, met comfortabele zit-/lig-positie. Ideaal voor middellange elektrisch ondersteunde fietsritten, bijv. voor woon-werkverkeer. In me...