Sinner Bikes - Drymer B.V. FiftyFifty (bovenstuur)

Snel, flitsend en uiterst sportief, dat is kortweg de FiftyFifty. Het stalen frame in een fraai golfmodel is een streling voor het oog. Voor welke doeleinden de fiets ook wordt gebruikt, de uitmuntende wegligging zal iedereen doen verrassen. Ook met de FiftyFifty kan de berijder wat betreft gebruiksmogelijkheden alle kanten op. U bepaalt zelf de keuze van onderstuur, opgebogen onderstuur of bovenstuur. De achtervering is uitgevoerd met een gasgevuld hydraulisch gedempt veerelement en de veerspanning is eenvoudig in te stellen. De FiftyFifty is leverbaar in drie uitvoeringen: Toer, Dual en Race.
Zie website Sinner voor uitgebreide specificatie. U treft onderstaand de ervaringen van de FiftyFifty zoals deze voorheen door Flevobike werd vervaardigd.

Prijsindicatie: Toer €1590,- Race € 1990,

Deze fiets is (mogelijk) te koop bij een van de volgende dealers:

Ervaringen

(Niet langer geregistreerd) op do 09 sep 1999 om 00:00

Ik heb er nu pas 500 km mee gereden. De fiets heb ik 2de hands gekocht met 1000 km op de teller en 1 jaar oud. Hij was heel compleet (schijfrem voor, standaard, spatborden, motorkoffer!, halogeenverlichting voor met dynamo en diode lampje achter, spiegeltje, computer, spd pedalen, bidon). De motorkoffer heb ik vervangen door een Elan tas. Ik ben 1.75 m maar alras bleek de boom te lang. Ik heb er 8 cm afgezaagd (met een slijptol) en uiteindelijk 6 cm ingekort. De fiets is zeer degelijk gebouwd. Alle bouten en stangentjes roestvrij staal. Alleen de gripshift van de derailleur heb ik vervangen door een standaard shimano schakelaar. Het gewicht is nadeling bij bergop en op gang komen. ik ben overgestapt op een ligfiets omdat ik op de racefiets snel rugklachten kreeg. Daar heb ik tot nu toe geen last van gehad. Toch haal ik gemakkelijk de snelheid (gemiddeld en kruis) die ik voorheen ook op de race fiets kon bereiken. Het blijft echter een ligfiets. Dus niet zo wendbaar in het stadsverkeer. Het gaat wel maar op een gewone fiets gaat beter. Ik kan nu in ieder geval weer lange afstanden rijden. Het zitje zit prima alleen zweet het nogal. Het kan gewoon het transpiratievocht niet kwijt. Daar moet ik nog wat op vinden. De nieuwe banden worden highpressure banden (7 atm) met frans ventiel. De wielbais van 111 cm geeft de fiets een rustig stuurkarakter terwijl hij wendbaar genoeg blijft. Ik vind hem prettiger dan de hurricane vanwege de iets hogere zit waardoor je beter zicht hebt op het verkeer en het minder zenuwachtig karakter. Voor langere ritten en woonwerk verkeer een aanrader. Misschien moet het vaste bovenstuur nog eens vervangen worden door een klapstuur maar echt noodzakelijk vind ik het niet.

(Niet langer geregistreerd) op vr 17 sep 1999 om 00:00

Een tocht op een huurfiets van ACE in Winterswijk (zelf heb ik een M5 Blue Glide): Lekkere fiets. Ik kan hem het makkelijkste vergelijken met mijn Blue Glide, hoewel dat natuurlijk niet helemaal eerlijk is, omdat ik ingespeeld ben op mijn eigen fiets. Zit is lager, maar ongeveer even schuin. Ik ging niet meteen harder. Remmen zeer goed. Bagage was een probleem (ligfietstas zou uitkomst bieden). Gripshifts waren !@#$%. Het uitzicht over het bovenstuur was niet al te best, vooral de weg (en hobbels) vlak voor je zijn slecht zichtbaar.

(Niet langer geregistreerd) op vr 08 okt 1999 om 00:00

In de voorbije mooie zomer heb ik bij Touw Ligfietsen in Brielle (ZH) diverse malen een zwarte Fifty-Fifty met onderstuur gehuurd. Van een afstandje ziet de fiets er lekker uit, gedrongen en goed afgewerkt. Na eerst wat huiverig tegenover het onderstuur gestaan te hebben wil ik nu niet anders meer. Het hele bovenlijf is in rust t.o. het aan de handen gaan hangen bij een bovenstuur. Voor het nemen van scherpe bochten bij lage snelheden moet net als bij elke eerste keer even geoefend worden. Het sturen is nerveuzer dan bij diverse andere merken en modellen maar na een paar kilometer is dat gevoel verdwenen. Het stuur is net breed genoeg om toch een blik op de stand van de versnelling te kunnen werpen. Een gemis t.o.v. het bovenstuur is dat er geen achteruitlijkspiegel kan worden gemonteerd. De minder fanatieke fietsers zullen de achtervering zeer waarderen...maar het betekent wel energieverlies op de hobbelige wegen. Vooralsnog staat deze fiets voor mij met stip op 1 ! Aangezien ik geen intensieve fietser ben was het toch verbazend dat ik zonder al teveel vermoeidheid op zondagen rondjes van 100-120 km. draaide op m.n. Goeree Overflakkee.

(Niet langer geregistreerd) op za 23 okt 1999 om 00:00

Ook de fty-fty getest in mijn "Quest for the best". Ik denk niet dat dit hem wordt, al is het een fijne fiets, maar kwa snelheid toch niet helemaal wat ik wens. Ik denk dat het voor de forens en de vakantieganger een zeer goede optie is, maar ik hecht toch teveel aan de snelheid. Het zitje is zeer bijzonder evenals de wegligging (rustig, geen onverwachte sprongen etc.), dus een aanrader om te toeren en te trekken. Al vind ik het veergedrag op klinkerwegen wat te resonant. Een plaatje om te zien vind ik.

lighans op zo 14 apr 2002 om 00:00

Nu ongeveer 3 jaar mijn flevo 50/50 en nu 8000 km mee gefietst. Het is een redelijk snelle fiets. Ookal heb ik een 3*7 naaf/derailleur en bagagedrager, verlichting, etc., toch rijd ik ongeveer even hard als de gemiddelde racefietser (zonder naaf en aankleding). Ik heb de fiets tweedehands gekocht. Na een half jaar kreeg ik hevige nekpijn, maar dankzij deskundig advies en zithouding wijziging (rechterop), is dit zo goed als verholpen. De schijfrem voor is fantastisch en praktisch onderhoudsvrij. Nadeel van de schijfrem is het piepen bij het remmen in de regen, de remkracht blijft goed. Als hij echter kapot is dan is er geen vervangende materialen te verkrijgen, Sinner wil dan wel kijken of ze hem kunnen reviseren (maar dat heb ik niet gedaan). Bij zeer hard remmen knapt wel eens een spaak. De achterrem gebruik ik amper. Misschien experimenteer ik ooit met een klapstuur. Nou, ik heb er dus nu een klappertje op gezet van Nazca. Het stuurt heerlijk en afstappen gaat veel relaxter. Ik kan nu ook makkelijker bij deurknoppen komen zonder helemaal uit mijn fiets te stappen Voor meer info: [url="http://lighans.ligfiets.net"]lighans[/url]

(Niet langer geregistreerd) op za 03 nov 2001 om 00:00

Vandaag vanuit Dronten een proefrit van zo’n 60 km op een Sinner 50/50 gemaakt. Ik had nog nooit op een ligfiets ‘gelegen’. Dus werden de eerste schreden voorzichtig m.b.v. Dhr. Tempelman op het parkeerterreintje zijn ligfietsshop met een ander type fiets(waarvan me nu de naam even is ontschoten). Dat is even wennen,… maar tien minuten rondjes rijden levert al verrassend veel ‘gevoel’ op. Laat ik meteen vertellen dat de manier waarop je door dhr. Tempelman geholpen wordt (voor je gevoel hoeft niks en kan en mag er van alles..) erg plezierig is. Besloten om een dagje te rijden op een zwarte Sinner 50/50 met bovenstuur (eerst maar eens even..). De eerste paar kilometer Dronten uit zijn nog een beetje onwennig, wiebelig, niet zo vertrouwd bij het oversteken van een drukke weg, dus afstappen maar.. En gaandeweg komt dan het gevoel dat je beseft dat je tegen een toch wel aardig straffe wind zit te trappen daar in die polder, iets waar ik normaliter op mijn racefiets wel degelijk een hekel aan heb. Ik rijd drie keer in de week naar mijn werk, 30 kilometer verderop. Het enige wat me van die gewoonte kan afhouden is een windkracht boven de 5, regen vindt ik eigenlijk nooit erg. Ik zit eigenlijk altijd stabiel op zo’n uur en tien minuten om dat tochtje door het vlakke platteland af te leggen. De ene keer kost het me dus meer energie dan de andere keer. Dat ik hier zo over doorjeuzel is voor dit verslag best wel belangrijk. Het was vandaag mooi weer, dat scheelt natuurlijk ook, maar plotseling halverwege de tocht, boven op de dijk van het Ketelmeer en een straffe wind pal in het gezicht ervoer ik dat tegenwind ook aangenaam kan zijn. Een bolle wind in je gezicht en het peddelen kost je maar een fractie van de moeite die je anders altijd ervaart. Het is best wel stug trappen in de wind (en beslist anders dan in z’n 3/6 voor de wind), maar toch. Ik kreeg wel op het eind de neiging om mijn hoofd eens even lekker te ondersteunen, maar dat durfde ik nog niet goed. Ik weet nu wat al die andere verslaggevers van deze site bedoelen met ‘nerveus stuurgedrag’. Mijn eerste ligfietservaring, misschien ligt het daaraan. Verder een heerlijke fiets. Je hebt inderdaad het gevoel tussen de twee wieltjes te liggen, en toch niet te laag. Op het eind van de middag heb ik de onderstuur versie ook nog even geprobeerd en ik weet nu al zeker dat ik in de toekomst in ieder geval een fiets met onderstuur ga aanschaffen. Die heerlijk bolle wind komt je zo mogelijk nog directer tegemoet.

(Niet langer geregistreerd) op di 25 dec 2001 om 00:00

Mijn ervaring met de fifty-fifty met bovenstuur zijn positief. Ik heb hem nu 3 jaar en heb geen moment spijt gehad dat ik mijn sinner 1620 heb ingeruild voor deze fiets. De Sinner 1620 is meer een comfortabele toerfiets. De Fifty-fifty is een snelle zeer wendbare fiets die gemakkelijk te berijden is. Er zijn nu 7000 km onder de 20"wieltjes doorgegleden en ik realiseer me dat ik fietsen nu leuker ben gaan vinden. Ik gebruik de fiets om te toeren en in de zomer rij ik naar mijn werk van Hoek van Holland naar Delft, wat goed te doen is. Daarbij moet ik dwars door Delft met zijn hobbelige wegen en zijn smalle straatjes. Dit gaat prima. Je moet wel opletten bij korte overdwarse richels in de weg, daarbij denk ik aan boomwortels onder asfalt en overgangs stukken naar een andere verharding, dat je niet van de pedalen afschiet. Verder moet je door de lage zit zeer defensief rijden met de vingers altijd bij de belen de rem. Veel mensen kijken niet meer uit tegenwoordig en schieten gewoon voor je langs. Vooral mensen die je tegemoet komen zien je wel eens over het hoofd. Mijn gemiddelde snelheid op fietspaden ligt boven de 25km per uur. Je rijdt harder dan gewone fietsers maar racefietsers hou ik niet lang bij. Bij tegenwind rij je heel relaxed met een gangetje tussen de 20 en 23km per uur. Af en toe heb ik niet eens door hoe de wind staat. Bij windkracht 8 a 9 kom je aan de 17km per uur. De fiets is goed geschikt voor langere afstanden. Ik breng mijn vakanties vaak door in Nedeland en rij dan elke dag 100km zodat je in 10 dagen op 1000km zit zonder enig ongemak te ondervinden. Een nadeel vind ik dat de bandjes snel slijten en als je ze moet vervangen moet je stevige vingers hebben om de band over de velgrand te krijgen. Het bovenstuur vind ik zeer prettig omdat de stuuruitslag groot kan zijn. Een nog groter voordeel is dat je op fietspaden tussen andere fietsers door kan rijden je hebt ongeveer een schouderbreedte nodig. Dit komt door het zeer smalle stuur. Een onderstuur is altijd breder. Vooral op die smalle fietspaden in bossen is een bovenstuur prettig. De fiets rijdt zeer prettig en comfortabel. Ook met volle belading in de bananen fietstassen. Je kan dan je arm op de tassen laten rusten. De versnellingen zijn goed gekozen. Ik raad iedereen aan om dit fietsje langer uit te proberen en vooral op de nek te letten. Er zijn mensen die pijn in hun nek krijgen op deze fiets. Dit heeft ook een beetje met je lichaamsbouw te maken. Ik heb in ieder geval totaal geen last. Al met al een leuk fietsje dus. Peter Lammers

(Niet langer geregistreerd) op di 27 dec 2005 om 00:00

Grappige verhalen allemaal. Ik heb mijn Flevobike fifty-fifty al ruim 6 jaar geleden gekocht (mummer 025). Wat een heerlijke fiets! Lekker degelijk en super snel. Ben er 5 jaar geleden mee naar noordfrankrijk gefietst door de ardennen met een fietskar er achter. In afdalingen snelheden tot bijna 100 (echt waar) km/u. Hoe harder je rijd hoe strakker hij stuurt. Je zou er bang van worden. Met wind mee op de dijk Almere Lelystad meer dan eens rond de 70 km per uur gezeten. De mijne heeft er nu zo'n 18000 km opzitten. Heb het zitschuim pas vervangen omdat het verteerd was en heb 1 keer nieuwe remblokken voor de sachs schijfrem gemonteerd, en de ketting heb ik vervangen. Voor de fiestvakantie heb ik er een 42 tans voorblad bijgezet om een kleiner verzet te hebben voor het klimmen. Had ik wel nodig met bijna 45 kilo gewicht. Ik heb overigens geen voor deraileur, ik moet de ketting met de hand omleggen. Er zit een sachs 3x7 naaf in. Ook heb ik er SPD combipedalen op gezet, kan ik ook nog eens zomaar boodscappen halen zonder eerst mn fietsschoenen aan te trekken. Ik weeg zelf rond de 90 kilo en heb nog nooit een spaak gebroken. Ik heb me wel eens afgevraagd of voorvering op mijn wensen lijstje zou komen. Ik heb het alleen nooit geprobeerd. Nu ben ik nog op zoek naar een flevobike racer. Dat wilde ik al voor dat ik de fifty-fifty kocht. Probleem was dat de racer niet echt geschikt is om met zware aanhanger door de bergen te gaan fietsen... Maar hij moet er wel een keer komen, het is voor mij de meest bijzonder fiets die ik me kan voorstellen. Die Racer is er inmiddels. Het frame gekocht en de rest zelf geregeld, gevlochten en in elkaargezet. Nou er nog op leren fietsen... En dat valt niet mee. Wel heb ik begrepen dat ook deze fiets prima met aanhanger en zelfs door de bergen te rijden is. Ik ben benieuwd!

atlanticsaint op za 04 dec 2010 om 15:46

Waw, laatste berichtje hier is 5 jaar geleden geplaatst, ik krijg het gevoel met een antieke fiets te rijden... Ik berijd ook een fifty met een opgebogen onderstuur, het stuur is gisteren gebroken, na een mooie val was deze behoorlijk verbogen, heb de hele handel dan keurig naar de originele vorm terug gebogen en dit was het begin van het fenomeen metaalmoeheid. Na een lichte tik was het stuur direct weer uit z'n lood, nogmaals teruggebogen en toen is de tube gescheurd. Na een kleine research op de site van sinner heb ik al snel het bestelformulier gevonden, en gemerkt dat men de keuze heeft tussen: "Opgebogen onderstuur met bar-end shifters" en "Vlak onderstuur". behalve het feit dat men ook andere shifters nodig heeft bij de "vlakke" versie, vroeg ik me af of er iemand mij wat meer uitleg kan verschaffen i.v.m. beide versies, er moet zowieso een nieuw stuur op, dus lijkt het me de moeite waard een doordachte keuze te kunnen maken. Voor alle duidelijkheid: ik reed tot op heden met de opgebogen versie. vriendelijke groet!

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.