Speedliner Blue Glide

Fiets van het jaar van 1997. Deze fietsen zijn in licentie van M5 gemaakt door Speedliner. Speedliner stond geheel los van M5 overigens. Verkoopprijs was vanaf 1499 gulden. Wegens de goedkope en niet erg goede afmontage van het basismodel, in combinatie met serviceproblemen heeft Speedliner een slechte naam gekregen, en zijn ze mede hierdoor failliet gegaan. M5 zelf heeft de productie nooit gestaakt, en deze fiets wordt dus nog steeds gemaakt door M5, met een ander prijskaartje, maar ook een ander kwaliteitsnivo.

Prijsindicatie: vanaf fl. 1499,-

Ervaringen

(Niet langer geregistreerd) op vr 17 sep 1999 om 00:00

Gekocht juni 1998 bij Speedliner met de volgende aankleding: hydraulische veerdemper, spatborden voor en achter, dynamo-verlichting, fietscomputertje (lang snoer!) en open schuim kussen. Lekkere fiets, je rijdt er zo op weg, redelijk snel voor de hoge zit. Je komt dicht met je knieen bij het vaste bovenstuur. Dit is niet zo'n bezwaar, het geeft een goed uitzicht, beter bv. dan de Flevobike 50/50. De smalle bandjes zijn snel, maar ook minder comfortabel. Het standaard elastomeer veer-element is korter dan andere veerdempers, waardoor je met deze laatste hoger komt te zitten. Het standaardverzet is aan de kleine kant, zonder serieuze klimmen gebruik je alleen het grote blad. Het pookje waar de voor-derailleur opzit is aan de korte kant mocht je een groter blad willen monteren. De M5 Blue Glide heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding, als je beter spul wilt, moet je een 'special' nemen

(Niet langer geregistreerd) op wo 19 apr 2000 om 00:00

Twee jaar geleden kocht ik een speedliner bleu glide als eerste ligfiets. Om mee te beginnen is dit een prima fietsje. Na een paar maanden was ik echter de matige onderdelen beu. De voorderailleur schakelde na verloop van tijd niet zo best meer en de nippels van de spaken in het voorste wiel moesten zowat na iedere rit worden vastgedraaid. Een zwaardere rijder kan problemen krijgen met het stoeltje op de hoogste stand. Het zitje zakt meestal terug naar de laagste stand. Het beste is zelf onderdelen op de fiets naar eigen keuze te (laten) monteren. Afgezien van de standaard onderdelen van de bleu glide is het een zeer geschikte fiets, vooral voor beginners. Inmiddels heeft deze bleuglide plaats gemaakt voor een M5 lowracer, en dat was geen onverstandige beslissing.

Om een ervaring achter te laten, moet je eerst inloggen of registreren.